KFC Sint-Job - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na de gemiste driepunter in eigen huis op de openingsspeeldag tegen Vlijtingen wilde KVK er alles aan doen om de volle buit mee te graaien op het veld van een andere promovendus uit eerste provinciale: KFC Sint-Job. Ref Verslycken oordeelde dat er teveel wit aanwezig was in het wit-blauwe shirt van KVK en dwong de spelers dus te spelen in de tweede outfit van de thuisploeg. Verhamme ontbrak met een heupblessure. Singh verving hem centraal achteraan.
 
Van bij aanvang trok KVK het laken naar zich toe. Dat resulteerde na enkele minuten dan ook in enkele mooie doelkansen. Een strak schot van De Silva werd door doelman Denissen uit het kader getikt. Iets wat hij een ogenblik later herhaalde toen de Tiense middenvelder de kruising viseerde. Toch viel het doelpunt net als een week eerder geheel tegen het spelbeeld in aan de overzijde. Bij een hoekschop werd het leder in het pak gekopt waar Daas van kortbij de 1-0 tegen de touwen devieerde. Ei zo na stond het zelfs 2-0. Bij een onderschepte Tiense aanvalspoging trapte Verlinden hard op de dwarsligger.
 
Het was dan ook stevig balen voor de Tiense aanhang dat de Tiense kansen niet verzilverd werden. KFC Sint-Job trok met de vele rijzige spelers achteraan een stevige defensieve gordel op rond het eigen doel en probeerde er zelf uit te komen met countervoetbal. De Suikerjongens bleven ondertussen aandringen. Grancea kon een voorzet van De Silva onvoldoende met het hoofd deviëren. Een ogenblik later toonde doelman Verlinden andermaal prima keepwerk met een puike parade op een schot van Conard. De thuisgoalie kende bovendien wat meeval toen Baidjoe een opportunistische poging van Peeters recht in zijn armen devieerde. 
 
Tijdens de koffie gooide trainer Peeters met Cosse en Kasmi twee nieuwe krachten in de strijd. Dat kon echter niet baten. KVK voetbalde te overhaast en Sint-Job ving Tienen gegroepeerd op. Bij een mooie Tiense aanvalspoging sneed Baidjoe vanop links naar binnen. De aanvaller blijft echter zoeken naar de juiste scherpte en besloot een metertje naast de kooi van Verlinden. 
 
Het was integendeel de thuisploeg die kon profiteren. Nadat Hendryckx al een eerste keer had gedreigd met een overhoeks schot, wat het na een uur spelen toch een tweede keer raak voor de thuisploeg. Hendryckx schoof het leder nu laag voorbij een verder vrijwel werkloze De Wolf.
 
Kasmi demonstreerde de Tiense offensieve onmacht toen hij op aangeven van Cosse van een meter voor de doellijn alsnog naast devieerde. De ondertussen ingevallen Ibricic kon zich evenmin doorzetten tegen de stugge thuisploeg. Ook de naar de aanvalslinie opgerukte speler-trainer Peeters kon de vele voorzetten niet benutten. Enkel Baidjoe pakte nog twee keer uit, maar kreeg het leder niet binnen het kader.
 
De ontgoocheling in het Tiense kamp was dan ook logisch. Andermaal toonde KVK zich vrijwel de hele wedstrijd speltechnisch de betere. Toch kon men dit overwicht niet in doelpunten omzetten. Tegenstanders steken graag een tandje bij tegen een ploeg die als favoriet wordt genoemd en speculeren met veel enthousiasme op de counter. Bovendien voetbalden zowel Sint-Job als Vlijtingen met het vertouwen van een promovendus. Dat neemt echter niet weg dat Tienen de rangen moet sluiten en dringend op zoek moet naar een plannetje om vlotter doelpunten te scoren. Want daar gaat het in voetbal nog altijd om. Zeker als je een puntenachterstand van negen punten moet wegwerken.
 
KFC Sint-Job: Denissen, Vanbosch, Spiessens, Van Bergen, Schiettecat, Hendryckx (87' Van Boom), Laurijssen, Verlinden (75' Bonaers), Daas, Kwik, Brusseleers.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, De Silva, Singh, Baidjoe, Nijs (77' Ibricic), Grancea (46' Cosse), Conard (46' Kasmi).
doelpunten: 15' Daas (1-0), 61' Hendryckx (2-0)
geel: Laurijssen, Pellegriti, Peeters, Singh, Ibricic.
scheidsrechter: Verslycken
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure