KFC Sint-Job - KVK Tienen: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na de gemiste driepunter in eigen huis op de openingsspeeldag tegen Vlijtingen wilde KVK er alles aan doen om de volle buit mee te graaien op het veld van een andere promovendus uit eerste provinciale: KFC Sint-Job. Ref Verslycken oordeelde dat er teveel wit aanwezig was in het wit-blauwe shirt van KVK en dwong de spelers dus te spelen in de tweede outfit van de thuisploeg. Verhamme ontbrak met een heupblessure. Singh verving hem centraal achteraan.
 
Van bij aanvang trok KVK het laken naar zich toe. Dat resulteerde na enkele minuten dan ook in enkele mooie doelkansen. Een strak schot van De Silva werd door doelman Denissen uit het kader getikt. Iets wat hij een ogenblik later herhaalde toen de Tiense middenvelder de kruising viseerde. Toch viel het doelpunt net als een week eerder geheel tegen het spelbeeld in aan de overzijde. Bij een hoekschop werd het leder in het pak gekopt waar Daas van kortbij de 1-0 tegen de touwen devieerde. Ei zo na stond het zelfs 2-0. Bij een onderschepte Tiense aanvalspoging trapte Verlinden hard op de dwarsligger.
 
Het was dan ook stevig balen voor de Tiense aanhang dat de Tiense kansen niet verzilverd werden. KFC Sint-Job trok met de vele rijzige spelers achteraan een stevige defensieve gordel op rond het eigen doel en probeerde er zelf uit te komen met countervoetbal. De Suikerjongens bleven ondertussen aandringen. Grancea kon een voorzet van De Silva onvoldoende met het hoofd deviëren. Een ogenblik later toonde doelman Verlinden andermaal prima keepwerk met een puike parade op een schot van Conard. De thuisgoalie kende bovendien wat meeval toen Baidjoe een opportunistische poging van Peeters recht in zijn armen devieerde. 
 
Tijdens de koffie gooide trainer Peeters met Cosse en Kasmi twee nieuwe krachten in de strijd. Dat kon echter niet baten. KVK voetbalde te overhaast en Sint-Job ving Tienen gegroepeerd op. Bij een mooie Tiense aanvalspoging sneed Baidjoe vanop links naar binnen. De aanvaller blijft echter zoeken naar de juiste scherpte en besloot een metertje naast de kooi van Verlinden. 
 
Het was integendeel de thuisploeg die kon profiteren. Nadat Hendryckx al een eerste keer had gedreigd met een overhoeks schot, wat het na een uur spelen toch een tweede keer raak voor de thuisploeg. Hendryckx schoof het leder nu laag voorbij een verder vrijwel werkloze De Wolf.
 
Kasmi demonstreerde de Tiense offensieve onmacht toen hij op aangeven van Cosse van een meter voor de doellijn alsnog naast devieerde. De ondertussen ingevallen Ibricic kon zich evenmin doorzetten tegen de stugge thuisploeg. Ook de naar de aanvalslinie opgerukte speler-trainer Peeters kon de vele voorzetten niet benutten. Enkel Baidjoe pakte nog twee keer uit, maar kreeg het leder niet binnen het kader.
 
De ontgoocheling in het Tiense kamp was dan ook logisch. Andermaal toonde KVK zich vrijwel de hele wedstrijd speltechnisch de betere. Toch kon men dit overwicht niet in doelpunten omzetten. Tegenstanders steken graag een tandje bij tegen een ploeg die als favoriet wordt genoemd en speculeren met veel enthousiasme op de counter. Bovendien voetbalden zowel Sint-Job als Vlijtingen met het vertouwen van een promovendus. Dat neemt echter niet weg dat Tienen de rangen moet sluiten en dringend op zoek moet naar een plannetje om vlotter doelpunten te scoren. Want daar gaat het in voetbal nog altijd om. Zeker als je een puntenachterstand van negen punten moet wegwerken.
 
KFC Sint-Job: Denissen, Vanbosch, Spiessens, Van Bergen, Schiettecat, Hendryckx (87' Van Boom), Laurijssen, Verlinden (75' Bonaers), Daas, Kwik, Brusseleers.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, De Silva, Singh, Baidjoe, Nijs (77' Ibricic), Grancea (46' Cosse), Conard (46' Kasmi).
doelpunten: 15' Daas (1-0), 61' Hendryckx (2-0)
geel: Laurijssen, Pellegriti, Peeters, Singh, Ibricic.
scheidsrechter: Verslycken
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure