KFC Dessel Sport - KVKT : 1 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen leverde een prima prestatie tegen een matig Dessel. Vooral voor de pauze maakte de Suikerploeg - die sinds lang nog eens met twee spitsen startte - een sterke indruk. Na twintig minuten torende Morreel bij een hoekschop van Belme boven vriend en vijand uit en knikte hij het leder verdiend tegen de netten. Tienen bleef mooie aanvallen opzetten terwijl Dessel de grootste moeite had om combinaties op de mat te tekenen. Voor de pauze schoot een door Lacroix gelanceerde Karabulut nog nipt voorlangs.

Ook na de rust zorgde Tienen voor het eerste gevaar. Een opvallend aanwezige Morreel knalde op aangeven van Belme op de dwarsligger. De rebound van Karabulut vormde geen probleem voor de jonge doelman Van Hoof. Ook Dessel kwam dicht bij een doelpunt. Van Briel devieerde een voorzet met het hoofd tegen de kruising en Schuermans moest zich tonen op een laag schot van Grozdanic. Farssi, overgekomen van Antwerp, dook na slecht wegwerken van Lunenburg op aan de tweede paal, maar Schuermans liet zich ook nu niet kisten.

Tienen minuten voor het einde viel het verlossende tweede doelpunt voor de Suikerjongens. Geebelen hield de bal knap binnen aan de achterlijn en legde terug op de ingevallen De Silva. De Tiense youngster schilderde de bal afgemeten op het hoofd van Karabulut die zijn vijfde goal van het seizoen niet liet liggen. Tienen bleef het gevaarlijkst en Dessel kwam enkele keren goed omdat ref Vervecken zeer spaarzaam met de kaarten omging. Lacroix stuurde Geebelen diep, maar de Limburger schepte de bal net over de kooi van Van Hoof. In blessuretijd was het vooral Dessel dat zich roerde. Persa besloot eerst nog over, maar mocht na een handsbal van Triantafillidis vanop de stip toch nog voor de gevleide eerredder tekenen.

Mits wat meer scherpte voor doel had de score veel hoger zijn opgelopen. Tienen won dus verdiend en blijft al vier wedstrijden ongeslagen. Zondag wacht de topper tegen Antwerp. Supporters allen op post!

Dessel Sport
: Van Hoof, Vanbriel, Jacobs, Farssi (79' Lopez Ruiz), Vosters, Imagbudu, Persa, Grozdanic, Willems, Camara, Thijs.
KVK Tienen: Schuermans, Triantafillidis, Belme (74' De Silva), Lunenburg, Geebelen, Bayock (86' Gerits), Karabulut (83' Gielen), Verlaine, Lacroix, Morreel, De Pauw.
doelpunten: 20' Morreel (0-1), 79' Karabulut (0-2), 94' Persa (1-2).
geel: Imagbudu
scheidsrechter: Vervecken
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Patro Eisden
zondag 25 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure