K. Rupel Boom FC - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Drie keer winnen voor de jaarwisseling. Dat was het doel van Dave Laeveren toen hij enkele weken geleden als hoofdtrainer werd aangesteld. Na twee thuisoverwinningen moest het nu ook op verplaatsing maar een keertje gebeuren op ‘echt gras’. Tegenstander Rupel Boom wisselde onlangs eveneens van coach en wilde net als KVK zo snel als kan hogerop in de rangschikking.
 
In de eerste helft werd duidelijk waarom beide teams zo weinig scoren. Tienen ving de thuisploeg georaniseerd op, maar bracht weinig dreiging in de omschakeling. Rupel Boom deed dan weer niet veel met het balbezit op de Tiense helft. Enkel de vergeten Luca Polizzi kon koppen aan de tweede paal, maar Bouzian bevestigde zijn kwaliteiten en duwde de bal van onder de dwarsligger. Aan de overkant probeer Yagan doelman Vlogaert te verrassen toen die iets te ver voor zijn doel stond. Zonder succes. De vervanger van de geschorste doelman Nolle werd nooit op de proef gesteld. Een overhoeks schot van Laureys op slag van rusten ging nipt voorlangs.
 
Na de pauze kwam KVK Tienen offensief wat meer uit de verf. De Tiense voorzetten werden echter allemaal weggewerkt. Ref Stevens wuifde een appèl voor handspel van Geudens weg. En net op het moment dat de bezoekers de wedstrijd steeds meer in hun greep kregen viel het doelpunt aan de overzijde. Aanvaller Nziga dook plots op voor Bouzian waar hij een voorzet van Kyeremeh onbelaagd tegen de netten mocht werken.
 
Trainer Laeveren stuurde Hannes Meeus mee naar voren in de aanvalslinie. Die werd in de strafschopzone onderuit gelopen door doelman Vlogaert, maar andermaal vond KVK Tienen ref Stevens niet thuis. Een zoekend Tienen gooide alles in de strijd in de slotminuten, maar ook de ingekomen Kempeneers, Matterne, Lénaers en Struys konden ondanks alle inspanningen de stand niet meer doen wijzigen. Toen heel Tienen opnieuw een handsbal zag in de zestien volgde opnieuw protest waarbij de ondertussen gewisselde Jochmans op de bank een tweede geel karton kreeg. De overwinning van Rupel Boom kwam niet meer in gevaar. Voor KVK Tienen een gemiste kans om zich in de linkerkolom te nestelen.
 
Trainer Laeveren: ‘We verdienden vandaag misschien niet om te winnen, maar een punt had er zeker ingezeten. In de eerste helft gaven we niets weg omdat we Rupel goed georganiseerd opvingen. We deden het echter minder in de omschakeling en creëerden te weinig kansen. In de tweede helft waren we iets gevaarlijker, maar dan valt dat doelpunt uit het niets aan de overzijde. De aanvaller van Boom mag daar vrij aanleggen. Die beelden wil ik toch nog eens opnieuw bekijken. Na dat doelpunt posteerde ik Hannes Meeus mee vooraan om wat extra balvastheid te hebben. En ja, dan heb je nog enkele betwiste fasen waarbij de bal niet op de stip gaat.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar Patro Maasmechelen, het nummer twee uit de stand.
 
K. Rupel Boom FC: Vlogaert, Bergiers, F. Polizzi (52’ Van Den Broek), Peeters, Nzinga (78’ Tshimanga), L. Polizzi, Kyeremeh, Kesteleyn, Geudens, Sula (87’ Mapessa), Augustynen. 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin, Yagan, Swerten (79’ Matterne), Claes, Jochmans (86’ Lénaers) , Spaenhoven (79’ Struys), Bogaerts (79’ Kempeneers), Laureys.
Doelpunten: 65’ Nzinga (1-0)
Geel: Swerten,  Yagan, Peeters, Augystynen, Struys
Rood: Jochmans (2x geel)
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Zèbres Elites
KVK Tienen
wo. 17 augustus om 20 uur
stadion Olympic Charleroi


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen de beloften van KV Mechelen die dit seizoen in tweede amateurklasse uitkomen. Na twintig minuten zette Andries Claes een strafschop om na een overtreding op Singh. Een terechte voorsprong voor KVK dat het meest kon dreigen. Arne Naudts kreeg enkele prima kansen om de score uit te diepen, maar zocht nog naar scherpte. Antonio Bill scoorde na een weggever kort na de pauze de 1-1. Mede door de vele wissels was het Mechelen dat met enkele testers in het team in het laatste half uur de wedstrijd wat meer in evenwicht bracht. Wanneer nodig stond doelman Herbots pal. Pieter Jochmans raakte in een duel geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een oogkasbreuk. Trainer Hias kon nog geen beroep doen op Kempeneers, Bouzian, Vanweerts, Yagan en Bentayeb.

29/07/2022

KVK Tienen won de oefenpartij op het veld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 0-1. Belofte  Monamay maakte op aangeven van Vanwesemael het enige doelpunt van de partij na 25 minuten voetballen. Tienen nam 90 minuten lang het voortouw, maar kon dat overwicht niet in doelpunt omzetten tegen een vernieuwd Hoegaarden. Onder andere Naudts was in de tweede helft dicht bij een tweede Tiense goal. Trainer Hias liet opnieuw heel wat spelers opdraven. Bentayeb, Bracké, Vanweerts, Kempeneers en Bouzian waren onbeschikbaar. Aanwinst Yagan sluit later aan bij de groep.

27/07/2022
KVK Tienen verloor de oefenpartij op het veld van derde amateurklasser RAS Jodoigne met 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft voetbalde KVK in de tweede helft enkele prima kansen bij mekaar, maar was het de thuisploeg die scoorde via een afstandsschot. Op het uur volgden heel wat wissels, maar werd het ook 2-0. Tienen kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de jongens van trainer Hias aan efficiëntie tegen een vaardige thuisploeg.
24/07/2022

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.

07/07/2022

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022

Ontdek onze partnerbrochure