K. Londerzeel SK - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Na de onverdiende uitschuiver tegen Sporting Hasselt moest KVK Tienen vol aan de bak op het veld van K. Londerzeel SK. De ploeg van trainer Jean-Pierre Vande Velde pakte vorige week nog de tweede periodetitel en is dus een ploeg in vorm. Bij KVK begonnen Kempeneers (lichte blessure) en Acke op de bank. Vanwelkenhuysen en Vos stonden opnieuw in de basis. 
 
De wedstrijd begon prima voor Tienen. Na 30 seconden verscheen Convents schuin voor doel. Met een fraaie overhoekse plaatsbal bracht hij de bezoekers op voorsprong. Een  minuut later stond de stand echter alweer in evenwicht. Morais De Almeida trapte het leder buiten het bereik van Hannes tegen de netten, ondanks een voorafgaande onbestraft gebleven overtreding op kapitein Meeus. Tienen liet niet betijen: Vanwelkenhuysen mocht vrij aanleggen en besloot nipt naast.
 
Hannes Meeus verspeelde na een kwartier ongelukkig het leder aan Morais De Almeida. Doelman Hannes toonde zich echter heel attent en hield Londerzeel knap van de 2-1. Aan de overkant kopte Bogaerts een half metertje naast.
 
In een sterk derde kwartier kwam de thuisploeg meer opzetten. Bijna was de voorsprong er via Aalhoul, maar zijn kopbal botste via de onderkant van de dwarsligger niet over de Tiense doellijn. En dan was er het moment van Andries Claes. Met een knap schot bracht hij KVK Tienen net voor rusten opnieuw op voorsprong. 
 
Na de pauze gingen de bezoekers door op dat elan. Na 55 minuten voetballen rondde Vanwelkenhuysen een fraaie aanval af die hij zelf via Andries Claes had opgezet. 1-3 en Tienen helemaal op rozen. Singh trapte vanuit de tweede lijn een half metertje over het doel van Clepkens.
 
Londerzeel zocht naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Sarr mikte zijn schot niet binnen het Tiense kader. Pas na 78 minuten profiteerde Farsi van de geboden ruimte om de aansluitingstreffer tegen de netten te schieten. KVK Tienen gaf de voorsprong ondanks een stevige portie blessuretijd niet meer uit handen.
 
De Suikerjongens deden wat moest en maken zich nu op voor de onvervalste topper tegen het ambitieuze Bocholt.
 
‘De wedstrijd begint met een fantastische goal. Jammer genoeg pakken we een tegengoal nadat Meeus van de sokken werd gelopen. Anders heb je die wedstrijd meteen in handen,’ aldus trainer Jo Claes. ‘De eerste helft ging wat op en af, maar ik meen dat we voldoende kansen hadden om te scoren. Ik ben heel blij voor Andries Claes dat hij zo’n mooie goal maakte. Eentje waar hij toch al even op wacht. Ik ben er zeker van dat de kop er nu vanaf is.‘
 
‘Ik vond ons matuur voetballen. Londerzeel probeerde hoog druk te zetten, maar we durfden van achteruit te voetballen. De thuisploeg vond geen oplossing en speelde in de omschakeling. Op het moment van de aansluitingstreffer moest de match al beslist zijn. Ik zag immers een onbestrafte penaltyfout op Ventôse en eentje op Convents. Maar we zijn vanavond heel blij. De ploeg heeft hier heel hard voor gestreden en mag zich opmaken voor een topper volgend weekend’. 
 
De boodschap is dan ook simpel. Volgende zondag 16 februari is het Bergéstadion nog meer the place to be voor elke voetballiefhebber in de regio. Supporters, allen op post!
 
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau, Teirlinckx, Pieyns Sarr, Aalhoul (66’ Ngoyi), De Groodt (66’ Van Hoof), Nwadikwa, Tarfi, Morais De Almeida, Dellevoet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (77’ Acke), Weeghmans, Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Deflem), Vanwelkenhuysen (81’ Grancea). 
Doelpunten: 1’ Convents (0-1), 2’ Morais De Almeida (1-1), 45’ Claes (1-2), 55’ Vanwelkenhuysen (1-3), 78’ Tarfi (2-3) 
Geel: Weeghmans, Ventôse
Scheidsrechter: Bram De Clercq 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure