K. Diegem Sport - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Voor de laatste wedstrijd voor het winterreces trok KVK richting Diegem Sport. Meteen ook de eerste wedstrijd van de terugronde. Bij Tienen geen geblesseerden Damblon, Lusadusu, Mombaerts en Bogaerts. Diegem heeft na een mindere competitiestart de smaak te pakken en toont zich de laatste weken een stevige tegenstander, klaar om de leider een hak te zetten.
 
Wie een spektakelstuk had verwacht onder de Diegemse kerktoren, moest zijn mening snel herzien. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar Tienen hield de gelederen gesloten. Dat resulteerde in een wedstrijdbeeld met vele duels, maar weinig uitgespeelde kansen. Beide teams toonden zich in het veldspel de evenknie, maar de beste kansjes waren via Benamar en Barkellil wel voor Diegem. Kort voor de pauze waaide een voorzet van Matuta naast en knalde Barkellil de beste kans van de eerste helft nipt naast. Aan de overzijde kwam Tienen af en toe wat dreigen, maar zonder thuisgoalie Michiels aan het werk te zetten.
 
Dan maar hopen op een betere tweede helft in het kille Diegem. Offensief was er nu iets meer animo. Doelman Hannes toonde zich paraat op een schot van Benamar. Aan de overkant gingen Claes en Convents hun kans. De wedstrijd kon voortdurend alle richtingen uit. Trainer Claes nam risico’s en gooide vooraan ook Acke in de strijd. Pas in het slotkwartier kon Tienen wat meer dreigen. Zonder resultaat. Het bleef 0-0.
 
De toeschouwers kregen in Diegem niet het meeste boeiende kijkstuk voorgeschoteld. KVK Tienen blijft ondanks de brilscore aan de leiding met een bonus van twee punten op Bocholt, drie op Vosselaar en vier op een ambitieus Aalst. 
 
Trainer Jo Claes benaderde de partij nuchter: ‘We wisten dat we hier een volwassen partij moesten spelen en dat we niet in het mes van Diegem mochten lopen. Iets wat bijvoorbeeld Aalst, Hades en Bocholt wel deden. Dit Diegem is niet dezelfde ploeg als in de openingswedstrijd en mikt op een snelle omschakeling. Bovendien was het veld was erg drassig en quasi onbespeelbaar. Dan krijg je een wedstrijd als deze. Diegem had aanvankelijk de betere kansen, maar in de slotfase zijn we risico’s gaan nemen en waren we er ook enkele keren dicht bij. ‘
 
‘Soms moet je tevreden zijn met een punt. We houden opnieuw de nul op het scorebord, wat mooi is. Je kan niet elke week frivool voetbal brengen, maar wel strijd leveren en je best doen. Kijk naar andere ploegen bovenaan de rangschikking die ook niet verder komen dan een gelijkspel of een nederlaag. Heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat weten we. De meest regelmatige zijn wij en daar mogen we trots op zijn. Nu kunnen we wat genieten van de rust om de batterijen opnieuw op te laden.’
 
Afspraak op zondag 5 januari in hert Bergéstadion voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen RC Hades. 
 
K. Diegem Sport: Michiels, Van Lautem, Vanderelst, Bautmans, De Koker, Benamar, Banlouafi, Barkellil (68’ Honshoven), Mertens, Matuta, Labiad.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (62’ Deflem), Weeghmans, Singh, Claes, Matterne, Convents (73’ Acke), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
Geel: Claes, Vanderelst
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SC Hoegaarden-O.
KVK Tienen
woensdag 28 juli 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Op woensdag 28 juli oefent KVK Tienen een eerste keer op het kunstgrasveld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden. Dé kans om onze jongens aan het werk te zien, nu de andere oefenwedstrijden na de overstromingen noodgedwongen op verplaatsing worden afgewerkt. De buren uit Hoegaarden waren overigens bereid om hun terrein ter beschikking te stellen voor de trainingen van het eerste elftal. Iets wat we bijzonder appreciëren. Eerder konden onze dames en jeugd ook al in Vissenaken terecht. Allen daarheen dus! Aftrap op 20 uur. De oefenwedstrijd tegen RC Hades op 1 augustus wordt in Hades afgewerkt. Die tegen KRC Mechelen op 4 augustus eveneens op verplaatsing. Op die wedstrijd zijn echter geen bezoekende fans toegelaten.

26/07/2021

Morgen 12 juli beginnen onze jongens er opnieuw aan! De eerste training van het nieuwe seizoen start om 18.30 uur in het Bergéstadion. Kom gerust eens langs!

11/07/2021

Transfers seizoen 2021-2022

Inkomend: Nils Struys (KOSC Wijgmaal), Kyell Lénaers (KV Tervuren-Duisburg), Wouter Nijsen (SV Herkol), Jesse Mputu (URSL Visé), Pieter Jochmans (OH Leuven), Terry Osei-Berkoe (Lierse Kempenzonen)

Uitgaand: Willem Loman (KRC Mechelen), Dries Ventôse (KRC Mechelen), Florin Grancea (KVK Ninove), Thibaut Bielen (KVK Wellen), Dennis Van Vaerenbergh (Lokeren-Temse), Lucas Damblon (Sprimont), Yari Deltour (Londerzeel)

Contractverlengingen: Jonas Bogaerts, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Alexander Vos, Pieter Kempeneers, Daan Matterne, Andries Claes, Jonas Laureys, Ben Yagan, Nick Spaenhoven, Frédéric Farin, Axel Swerten, Arthur Hannes

14/05/2021

KVK Tienen ontving een positief advies rond de licentie-aanvraag voor het seizoen 2021-2022! Onze club kan dus opnieuw in eerste nationale aantreden! Proficiat aan het hele team dat zich telkens opnieuw inzet om het dossier nauwgezet voor te bereiden.

28/03/2021

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen tot 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen. Ook de trainingen van de ploegjes tot U13 jaar zijn dus tot nader bericht stopgezet. Vanaf U14 hervatten we vanaf 1 februari in groepjes van10. Alle info via ProSoccerData.

25/01/2021

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Ontdek onze partnerbrochure