K. Diegem Sport - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Voor de laatste wedstrijd voor het winterreces trok KVK richting Diegem Sport. Meteen ook de eerste wedstrijd van de terugronde. Bij Tienen geen geblesseerden Damblon, Lusadusu, Mombaerts en Bogaerts. Diegem heeft na een mindere competitiestart de smaak te pakken en toont zich de laatste weken een stevige tegenstander, klaar om de leider een hak te zetten.
 
Wie een spektakelstuk had verwacht onder de Diegemse kerktoren, moest zijn mening snel herzien. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar Tienen hield de gelederen gesloten. Dat resulteerde in een wedstrijdbeeld met vele duels, maar weinig uitgespeelde kansen. Beide teams toonden zich in het veldspel de evenknie, maar de beste kansjes waren via Benamar en Barkellil wel voor Diegem. Kort voor de pauze waaide een voorzet van Matuta naast en knalde Barkellil de beste kans van de eerste helft nipt naast. Aan de overzijde kwam Tienen af en toe wat dreigen, maar zonder thuisgoalie Michiels aan het werk te zetten.
 
Dan maar hopen op een betere tweede helft in het kille Diegem. Offensief was er nu iets meer animo. Doelman Hannes toonde zich paraat op een schot van Benamar. Aan de overkant gingen Claes en Convents hun kans. De wedstrijd kon voortdurend alle richtingen uit. Trainer Claes nam risico’s en gooide vooraan ook Acke in de strijd. Pas in het slotkwartier kon Tienen wat meer dreigen. Zonder resultaat. Het bleef 0-0.
 
De toeschouwers kregen in Diegem niet het meeste boeiende kijkstuk voorgeschoteld. KVK Tienen blijft ondanks de brilscore aan de leiding met een bonus van twee punten op Bocholt, drie op Vosselaar en vier op een ambitieus Aalst. 
 
Trainer Jo Claes benaderde de partij nuchter: ‘We wisten dat we hier een volwassen partij moesten spelen en dat we niet in het mes van Diegem mochten lopen. Iets wat bijvoorbeeld Aalst, Hades en Bocholt wel deden. Dit Diegem is niet dezelfde ploeg als in de openingswedstrijd en mikt op een snelle omschakeling. Bovendien was het veld was erg drassig en quasi onbespeelbaar. Dan krijg je een wedstrijd als deze. Diegem had aanvankelijk de betere kansen, maar in de slotfase zijn we risico’s gaan nemen en waren we er ook enkele keren dicht bij. ‘
 
‘Soms moet je tevreden zijn met een punt. We houden opnieuw de nul op het scorebord, wat mooi is. Je kan niet elke week frivool voetbal brengen, maar wel strijd leveren en je best doen. Kijk naar andere ploegen bovenaan de rangschikking die ook niet verder komen dan een gelijkspel of een nederlaag. Heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat weten we. De meest regelmatige zijn wij en daar mogen we trots op zijn. Nu kunnen we wat genieten van de rust om de batterijen opnieuw op te laden.’
 
Afspraak op zondag 5 januari in hert Bergéstadion voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen RC Hades. 
 
K. Diegem Sport: Michiels, Van Lautem, Vanderelst, Bautmans, De Koker, Benamar, Banlouafi, Barkellil (68’ Honshoven), Mertens, Matuta, Labiad.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (62’ Deflem), Weeghmans, Singh, Claes, Matterne, Convents (73’ Acke), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
Geel: Claes, Vanderelst
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure