K. Berchem Sport - KVK Tienen: 0 - 3 Printervriendelijke versie

De thuisploeg acteerde voor het eerst dit seizoen in het eigen Ludo Coeckstadion dat stevig werd verbouwd om veiligheidsredenen en net zoals op zovele plaatsen wat van z’n authentieke charme verloor. Een eerste thuiswedstrijd en extra motivatie dus, want met een 1 op 9 was de Antwerpse traditieclub matig aan het seizoen gestart. KVK moest door de afwezigheid van Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen (quadriceps) puzzelen voor de eerste van twee uitwedstrijden. Kersverse papa Lusadusu kwam aan de aftrap.
 
De thuisploeg begon gezwind aan de partij. Tot twee keer toe was Saillart gevaarlijk. Eerst kon hij een voorzet van El Yazidi niet benutten en een moment later kopte hij niet binnen het kader. Het doelpunt viel wel aan de overkant: Acke devieerde een hoekschop buiten het bereik van doelman Appels in doel. Diezelfde doelman voorkwam enkele minuten later dat Convents met een afstandsschot de score verdubbelde. De thuisploeg dreigde nog enkele keren voor de pauze, maar toonde te weinig overtuiging in de afwerking. Van Kruyssen ving weinig aan met een mooi hakje van El Yazidi en Driesen legde te weinig power in zijn schot om Hannes in verlegenheid te brengen. 
 
Ook na de pauze stak Van Kruyssen zijn neus aan het venster, maar Hannes kende weinig moeite met het schot. Aan de overkant wees ref Theuwissen naar de stip na een handsbal van Cornelissen op een schot van Convents. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Tienen controleerde de partij nu helemaal. Dries Ventôse kreeg zijn eerste speelminuten in de competitie na een blessure in de oefenwedstrijd tegen STVV. 
 
De eveneens ingevallen Damblon trapte na 83 minuten voetballen op aangeven van Andries Claes de 0-3 eindstand tegen de touwen. De vreugde was voor Damblon echter van korte duur. Slechts enkele minuten later moest hij al naar de kant met een nieuwe hamstringblessure. De Tiense zege kwam echter niet meer in gevaar. Met een 9 op 12 kennen de manschappen van trainer Claes een mooie competitiestart.
 
Ook dit keer werd de wedstrijd nauwkeurig voorbereid door de Tiense staf. Assistent-trainer Wiet Van der Veken stond ons na de partij te woord: ‘Ons plannetje is vanmiddag uitgekomen. Het werk dat we in de stilstaande fasen hebben gestopt heeft geloond. Als ploeg hebben we op het veld van Berchem weinig weggegeven en anderzijds efficiënt gevoetbald. Ondanks een moeilijk wedstrijdbegin hebben het evenwicht al snel hersteld. We hebben inderdaad enkele afwezigen wegens blessures, maar ook de andere jongens die hen vervingen toonden dat ze er staan. Jammer dat een wederoptredende Damblon die vrijdag ook drie keer scoorde met de beloften met een nieuwe hamstringblessure aan het andere been uitviel.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK richting Hasselt, dat met een puntje meer dan KVK Tienen de rangschikking in tweede amateurklasse aanvoert. Supporters, allen op post! 
 
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, Van Kruyssen, El Yazidi, Spies, Saillart, Beirlant (58’ Cornelissen), Mauro, Peers, Nwokoro (72’ Vallez).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Lusadusu, Weeghmans, Acke (76’ Damblon, 86’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (70’ Ventôse).
Doelpunten: 9’ Acke (0-1), 67’ Meeus (pen., 0-2), 83’ Damblon (0-3)
Geel: Spies, Cornelissen, Van den Driessche
Scheidsrechter: Stef Theuwissen`
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure