K. Berchem Sport - KVK Tienen: 0 - 3 Printervriendelijke versie

De thuisploeg acteerde voor het eerst dit seizoen in het eigen Ludo Coeckstadion dat stevig werd verbouwd om veiligheidsredenen en net zoals op zovele plaatsen wat van z’n authentieke charme verloor. Een eerste thuiswedstrijd en extra motivatie dus, want met een 1 op 9 was de Antwerpse traditieclub matig aan het seizoen gestart. KVK moest door de afwezigheid van Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen (quadriceps) puzzelen voor de eerste van twee uitwedstrijden. Kersverse papa Lusadusu kwam aan de aftrap.
 
De thuisploeg begon gezwind aan de partij. Tot twee keer toe was Saillart gevaarlijk. Eerst kon hij een voorzet van El Yazidi niet benutten en een moment later kopte hij niet binnen het kader. Het doelpunt viel wel aan de overkant: Acke devieerde een hoekschop buiten het bereik van doelman Appels in doel. Diezelfde doelman voorkwam enkele minuten later dat Convents met een afstandsschot de score verdubbelde. De thuisploeg dreigde nog enkele keren voor de pauze, maar toonde te weinig overtuiging in de afwerking. Van Kruyssen ving weinig aan met een mooi hakje van El Yazidi en Driesen legde te weinig power in zijn schot om Hannes in verlegenheid te brengen. 
 
Ook na de pauze stak Van Kruyssen zijn neus aan het venster, maar Hannes kende weinig moeite met het schot. Aan de overkant wees ref Theuwissen naar de stip na een handsbal van Cornelissen op een schot van Convents. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Tienen controleerde de partij nu helemaal. Dries Ventôse kreeg zijn eerste speelminuten in de competitie na een blessure in de oefenwedstrijd tegen STVV. 
 
De eveneens ingevallen Damblon trapte na 83 minuten voetballen op aangeven van Andries Claes de 0-3 eindstand tegen de touwen. De vreugde was voor Damblon echter van korte duur. Slechts enkele minuten later moest hij al naar de kant met een nieuwe hamstringblessure. De Tiense zege kwam echter niet meer in gevaar. Met een 9 op 12 kennen de manschappen van trainer Claes een mooie competitiestart.
 
Ook dit keer werd de wedstrijd nauwkeurig voorbereid door de Tiense staf. Assistent-trainer Wiet Van der Veken stond ons na de partij te woord: ‘Ons plannetje is vanmiddag uitgekomen. Het werk dat we in de stilstaande fasen hebben gestopt heeft geloond. Als ploeg hebben we op het veld van Berchem weinig weggegeven en anderzijds efficiënt gevoetbald. Ondanks een moeilijk wedstrijdbegin hebben het evenwicht al snel hersteld. We hebben inderdaad enkele afwezigen wegens blessures, maar ook de andere jongens die hen vervingen toonden dat ze er staan. Jammer dat een wederoptredende Damblon die vrijdag ook drie keer scoorde met de beloften met een nieuwe hamstringblessure aan het andere been uitviel.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK richting Hasselt, dat met een puntje meer dan KVK Tienen de rangschikking in tweede amateurklasse aanvoert. Supporters, allen op post! 
 
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, Van Kruyssen, El Yazidi, Spies, Saillart, Beirlant (58’ Cornelissen), Mauro, Peers, Nwokoro (72’ Vallez).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Lusadusu, Weeghmans, Acke (76’ Damblon, 86’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (70’ Ventôse).
Doelpunten: 9’ Acke (0-1), 67’ Meeus (pen., 0-2), 83’ Damblon (0-3)
Geel: Spies, Cornelissen, Van den Driessche
Scheidsrechter: Stef Theuwissen`
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure