'Geen gouden maar briljanten punten' Printervriendelijke versie

Tiens trainer Daniël Nassen was duidelijk opgelucht met deze 3 belangrijke punten. Door de winst van de staartploegen kwam het degradatiespook immers opnieuw om de hoek kijken. De winst tegen KVSK United biedt nog net geen mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in de Liga, maar de sportieve schaapjes lijken nu toch wel op het droge.
 
'In dit soort wedstrijden kan het dubbeltje langs beide kanten vallen en vandaag viel die langs onze kant, maar het had evengoed United kunnen zijn dat hier met 3 punten vertrok', klonk het bij Nassen. 'We hebben dit seizoen in dit soort wedstrijden al vele malen het deksel op de neus gekregen. Vandaag zit hier dan ook een opgeluchte trainer die blij is met de drie punten die niet van goudwaarde maar van briljantwaarde zijn gezien de resultaten van het weekend.'
 
'Vandaag ontbraken we toch wat aanvalkracht in vergelijking met United maar toch kregen we in de tweede helft tal van kansen om de wedstrijd te beslissen, we missen die en krijgen dan het deksel op de neus. Een penalty bezorgde ons uiteindelijk de belangrijke overwinning. Eentje waarvan ik gerust wil toegeven dat ze niet alle weken worden toegekend.'
 
'Ik ga  geen steen gooien naar invaller Polfliet om die gemiste kans want die jongen is goed ingevallen. Zijn snelheid en de korte combinatie waren belangrijk om het United moeilijk te maken. Al bij al vond ik dat we de drie punten verdiend hebben thuisgehouden.'
 
'De Pauw kreeg de voorkeur op rechts omdat er door de schorsing van Scheelen offensieve ruimte ontstond op de rechtflank. Steven was voor mij de beste optie om die ruimte te benutten.'
 
Brepoels: 'Ondermaats'
 
Trainer Brepoels was duidelijk niet opgezet met het geleverde spel van zijn ploeg. Hij schreeuwde zich negentig minuten lang schor en maakte vooral tijdens de tweede helft veel misbaar aan de zijlijn.
 
'Ik vond de eerste helft dramatisch langs beide kanten, langs onze kant was er totaal geen diepgang in het spel, nochthans hebben we daar een hele week op geoefend. Tijdens de rust heb ik mijn spelers gevraagd of ze wel degelijk de eindronde willen spelen, want dat zag ik toch niet op het veld. 
 
'We komen dan gemotiveerd uit de kleedkamer en dan pakt Oris zijn 2e geel en moeten we verder met 10. We scoren dan de gelijkmaker via een mooie aanval en toen gingen we voluit voor de 2-1 maar de kans wordt gemist. We zijn 1 op 1 blijven spelen omdat we toch voor de plaats in de eindronde gaan en ook omdat ik geen betonvoetbal wou spelen.'
 
'We verliezen hier dan maar ik kan mij optrekken aan het feit dat we in de volgende topmatchen toch altijd iets meer moeten kunnen en het plaatsje in de eindronde moeten kunnen vasthouden.'
 
Filip Broos
 
Steven De Pauw schiet Tienen vanop de stip op voorsprong. Doelman Muyters kiest de goede hoek maar moet zich toch gewonnen geven.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Yannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure