Francs Borains - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen kon niet winnen op het veld van Francs Borains. Een gemiste kans, daar was iedereen het na afloop wel over eens, want de thuisploeg was te verslaan.
 
Na tien minuten voetballen waarin Laureys met een lobbal voor een eerste Tiense kans had gezorgd, ging Durieux op de rand van de zestien met plezier neer over het gestrekte been van Singh. De bal ging op de stip en Habbas faalde niet. Aan de overkant kwamen Ventôse en Laureys net de kort om een scherpe voorzet van Spaenhoeven te benutten en zo de vroege achterstand meteen ongedaan te maken.
 
Tien minuten later was het Durieux zelf die met een slalom de Tiense defensie veel te makkelijk in de wind zette om dan de bal hard onder de dwarsligger voorbij Hannes te schieten. Een dubbele voorsprong voor de thuisploeg en boeken dicht voor KVK zo zou je denken. Zeker toen Vos met een ingreep op de doellijn belette dat Gomis de 3-0 liet optekenen. 
 
Aan de overzijde kreeg Claes de kans om KVK opnieuw in de partij te brengen via een elfmeter. De Tiense middenvelder kreeg de bal echter niet voorbij thuisdoelman Vandermeulen. Ref Denuit wees niet naar de stip na een handsbal op een deviatie van Spaenhoven, zodat we met 2-0 gingen rusten.
 
In de tweede helft claimde KVK het balbezit, echter zonder meteen grote doelkansen af te dwingen. De optie op een terugkeer in de partij kreeg bovendien een knauw toen Spaenhoven na een lichte overtreding een tweede gele kaart kreeg. Een counterende invaller Dutard trapte voor Francs Borains naast. 
 
Tienen toonde zich fysiek paraat en combineerde steeds meer op de helft van de thuisploeg. Swerten zag zijn schot afgeblokt en Singh kon een voorzet niet voldoende deviëren. Het was wachten op Matterne die met een kwartier te voetballen de verdiende aansluitingstreffer scoorde.
 
De thuisploeg voetbalde ondertussen met de billen dicht en probeerde op alle manieren vaart uit de partij te halen. Toch creëerde Tienen nog enkele degelijke kansen, onder meer via Laureys die laag naast schoot en enkele minuten later overhoeks naast besloot. Scoren lukte echter niet meer, zodat KVK zonder punten de lange rit huiswaarts moest aanvatten.
 
Trainer Claes: ‘We begonnen aan deze wedstrijd met een plannetje en als we dat uitvoerden dan waren we ook gevaarlijk. De eerste penalty komt er te eenvoudig en ook bij de 2-0 worden we te makkelijk weggezet, maar telkens kregen we de kansen om opnieuw in de match te komen. Het wilde echter niet lukken. In de tweede helft toonden we ons fysiek voldoende paraat om de partij in handen te nemen. Jammer dat Spaenhoven zo’n lichte gele kaart pakt waardoor we met tien verder moesten. Die kans mag je de tegenstander niet geven. Onze strijdlust in de tweede helft is niet beloond met de verdiende gelijkmaker’.
 
Francs Borains: Vandermeulen, Lai, Lavenant, Lamort (85’ Mambabua), Stevens, Deschryver, Durieux, Delacour, Moudio (88’ Botoko), Gomis, Habbas (65’ Dutard).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Ventose (61’ Van Vaerenbergh), Yagan, Singh, Swerten, Claes (61’ Grancea), Spaenhoven, Bogaerts, Laureys, Matterne. 
Doelpunten: 10’ Habbas (1-0, pen.), 23’ Durieux (2-0), 75’ Matterne (2-1)
Geel: Swerten, Moudio, Gomis, Durieux
Rood: Spaenhoven (2x geel)
Scheidsrechter: Andy Denuit
 
Daan Matterne maakt de langverwachte aansluitingstreffer na 75 minuten.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
stopgezet
Hou deze website in de gaten!
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Transfers seizoen 2021-2022

Inkomend: Nils Struys (KOSC Wijgmaal), Kyell Lénaers (KV Tervuren-Duisburg), Wouter Nijsen (SV Herkol), Jesse Mputu (URSL Visé), Pieter Jochmans (OH Leuven)

Uitgaand: Willem Loman (KRC Mechelen), Dries Ventôse (KRC Mechelen), Florin Grancea (KVK Ninove), Thibaut Bielen (KVK Wellen), Dennis Van Vaerenbergh (Lokeren-Temse), Lucas Damblon (Sprimont), Yari Deltour (Woluwe-Zaventem)

Contractverlengingen: Jonas Bogaerts, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Alexander Vos, Pieter Kempeneers, Daan Matterne, Andries Claes, Jonas Laureys, Ben Yagan, Nick Spaenhoven, Frédéric Farin, Axel Swerten, Arthur Hannes

14/05/2021

KVK Tienen ontving een positief advies rond de licentie-aanvraag voor het seizoen 2021-2022! Onze club kan dus opnieuw in eerste nationale aantreden! Proficiat aan het hele team dat zich telkens opnieuw inzet om het dossier nauwgezet voor te bereiden.

28/03/2021

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen tot 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen. Ook de trainingen van de ploegjes tot U13 jaar zijn dus tot nader bericht stopgezet. Vanaf U14 hervatten we vanaf 1 februari in groepjes van10. Alle info via ProSoccerData.

25/01/2021

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

Ontdek onze partnerbrochure