FCV Dender EH - KVK Tienen: 1-3 Printervriendelijke versie

FCV Dender EH scheen voor aanvang nog niet klaar om aan de competitie te beginnen. De wedstrijd begon met tien minuten vertraging nadat enkele spelers vestimentair nog niet klaar waren om de wedstrijd aan te vatten en even later de doelnetten moesten hersteld worden. Bij KVK Tienen geen Pellegriti en Peeters. Zij zijn wekenlang, zoniet maanden, out. Kanté debuteerde als offensieve middenvelder. Singh kroop een rijtje achteruit en Bagnost deed op het middenveld hetzelfde. Bij Dender naast coach Jean-Pierre Vande Velde met Hias en Papassarantis enkele bekende oud-KVK-gezichten.

KVK Tienen begon goed aan de wedstrijd en kwam bijna op voorsprong via Deflem die een mooie voorzet van Qoli scherp voor doel devieerde. Aan de overzijde moest De Wolf zich reppen op een afstandsschot van Vaesen. Tienen liet zich niet onbetuigd. Qoli kon vrij aanleggen op aangeven van Dufoor maar liet de uitgelezen kans liggen en besloot naast. 
 
Beide ploegen bleven kansjes sprokkelen. Na een vrije trap kopte Ngadrira van dichtbij naast. Toch nam Tienen in het veldspel de bovenhand, met bij momenten fraaie combinaties. Qoli bracht het leder mooi tot bij Dufoor die voor slingerde. Gelegenheidsspits Wassa kopte de kans over het doelkader.
 
Na een opstootje tussen Deflem en Stassin verdween de vaart wat uit de partij, al had de warmte daar misschien ook wat mee te maken. Dender profiteerde en kon enkele keren dreigen. De Wolf keepte attent op een schot van de doorgebroken Waeghe. Ngadrira slalomde zich een moment later doorheen de Tiense defensie en legde terug tot bij Vaesen. De verdediger zag zijn lage knal een metertje naast het doelkader verdwijnen. De vrijstaande Waeghe kreeg de laatste kans uit de eerste helft. Hij mocht in de rug van Verhamme alleen op doel af, maar besloot voorlangs.
 
In de tweede helft noopte Wassa ei zo na tot een own-goal na een scherp schot. KVK Tienen nam de partij nu helemaal in handen en verzilverde dat overwicht op het uur. Dufoor bracht strak voor doel waar Kanté de bal hard tegen de touwen devieerde. Tien minuten later mocht invaller Meledje alleen op Wauthy af na goed verdedigend werk van Qoli. De Tiense spits faalde niet en legde het leder laag tegen de touwen. De Suikerploeg stond op een mooie voorsprong.
 
Ngadrira milderde nog na een misverstand tussen de Tiense defensie en doelman Dewolf, maar na mooi meenemen van Renson kon Mayombo de geruststellende 1-3 tegen de touwen trappen. De invallers bewezen zo dat ook zij klaar zijn voor de competitie. KVK Tienen opent het seizoen in derde klasse met een verdiende overwinning op het veld van titelkandidaat Dender.
 
Beluister de korte nabeschouwing door trainer Danny Ost: 
 
 
FCV Dender EH: Wauthy, Hias, Stassin, Van Dessel, Muylaert, Vaesen, Vandenheede (46’ Terki), Papassarantis, Copin, Ngadrira, Waeghe (67’ Tirpan).
KVK Tienen: De Wolf, Colin, Jean, Verhamme, Dufoor, Bagnost, Qoli (79’ Renson), Wassa (84’ Mayombo), Kanté (66’ Meledje), Singh, Deflem.
Doelpunten: 59’ Kanté (0-1), 73’ Meledje (0-2), 89’ Ngadrira (1-2), 90’ Mayombo (1-3)
Geel: Colin, Stassin, Deflem, Ngadrira
Scheidsrechter: Stéphane Gleton
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Francs Borains
KVK Tienen
zondag 27 september
15 uur - geen KVK-fans toegelaten!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

In de maand augustus kan je een abonnement afhalen in het clubsecretariaat op dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 uur en 11.30 uur. Je kan ook terecht in het secretariaat bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een abonnement reserveer je nog steeds via deze pagina!

17/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure