FCV Dender EH - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Spaenhoven posteerde voor de partij op het veld van FCV Dender EH Jochmans op het middenveld aan de zijde van Pieter Kempeneers. Matterne verscheen opnieuw in het team als linksachter. Vooraan moesten Yagan en Laureys opnieuw voor dreiging zorgen. Thuisploeg Dender verloor de voorbije vier partijen niet meer. KVK Tienen wilde een drukke voetbalweek met drie partijen onder leiding van trainer Spaenhoven afsluiten met een overwinning. 
 
De thuisploeg begon met veel inzet aan de partij en duwde KVK terug op de eigen speelhelft. Echt grote dreiging leverde dat echter niet op. Pogingen van Ragolle en Valcke misten het doelkader. Aan de overkant prikte Laureys tegen, maar doelman Goes plukte zijn schot zonder problemen uit de lucht. Die moest zich even laten wel reppen toen Yagan zich knap vrijmaakte en kon uithalen.
 
Net als een week eerder kwam Tienen kort voor de pauze op achterstand vanop een stilstaande fase: na een vermeende overtreding van Matterne zwierde Vanbelle de bal tot aan de tweede paal waar De Backer de bal binnenduwde. Een ogenblik later werd het ei zo na 2-0 maar de doorgebroken Valcke kraakte zijn schot voor het Tiense doel.
 
Voor KVK was het hopen op een snelle gelijkmaker na de pauze, terwijl ook de regensluizen zich hadden geopend boven het Van Roystadion. Het was echter de thuisploeg die na de herneming enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. M’Barki besloot na een mooie rush over het Tiense doel. Maar vooral Bouzian speelde zich in de kijker door Valcke met fraaie reddingen tot twee keer toe van een doelpunt te houden.
 
Op het uur kwamen ook Tienen wat meer opzetten. Een schot van Laureys verdween op het dak van het doel en Claes kon een prima schietpositie niet benutten om de stand opnieuw in evenwicht te brengen. Ook aan de overzijde wilde het niet lukken voor Dender. Een poging van Casagolda belandde op de lat. 
 
Ondertussen moest KVK Tienen ook verder zonder Jonas Laureys. Die kwetste zich bij een aanval aan de hamstrings. Mputu kwam hem vervangen. Zijn scherp inzenden kon de gevolgde Yagan niet bereiken. 
 
In een nerveuzere slotfase zwaaide Ref Verbeke nog vijf keer met geel. Ook de Tiense wisselspelers konden de bakens niet meer verzetten. Dender liet wel na de score verder uit te diepen zodat het voor de thuisploeg bibberen bleef tot diep in blessuretijd. Valcke besloot nog van dichtbij over doel nadat de verder verdienstelijke Bouzian zich het leder had laten afsnoepen.
 
FCV Dender EH: Gies, Smet, Vanbelle (75’ Van Oudenhove), Borry, Ragolle, M’Barki (78’ Vanhulle), Casagolda (73’ Tarfi), De Backer, Valcke, Houdret.
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Struys (73’ Osei-Berkoe), Yagan, Claes (84’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Laureys (63’ Mputu), Matterne (63’ Swerten), Kempeneers (84’ Bogaerts).
Doelpunten: 41’ De Backer (1-0)
Geel: Matterne, Struys, Meeus, Tarfi, Valcke, Spaenhoven, Smet
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure