AS Eupen - KVK Tienen : 2 - 2 Printervriendelijke versie

Voor de rust viel er weinig opwindends te noteren. Beide ploegen pakten het erg voorzichtig aan en zorgden zelden voor doelgevaar. Tienen kon pas op het half uur voor het eerst dreigen. Smolders stak mooi door naar Belme die vanuit een scherpe hoek op de paal besloot. Kort voor rusten een eerste gevaarlijke fase voor de Tiense kooi. Gerits gooide zich echter gepast voor het schot van Lebe.


 Na de pauze nam de thuisploeg aanvankelijk het voortouw, al werd doelman Verbist nooit op de proef gesteld. Tienen liet zich niet onbetuigd en a en nam rond het uur zelfs het voortouw. Smolders kreeg de voet net niet lekker tegen het leder op aangeven van Hertoge. Een scherpe voorzet van Lacroix kon nog tijdig worden ontzet door Rentmeister. Het spel ging aardig op en neer. De bedrijvige Farssi bereikte ei zo na de vrijstaande Penga, maar Morreel kwam gepast tussenbeide. Aan de overzijde kreeg doelman Wins nu wél werk op te knappen. eerst gign hij goed plat op een laag schot van Lacroix, maar slechts enkele minuten later diende hij zich wel gewonnen te geven toen Bayock een voorzet van Smolders tegen de netten knikte. Smolders verdubbelde bijna de score met een afstandsschot na een knappe rush van Bayock. Eupen gooide alles in de schaal voor een laatste slotoffensief. En met succes.


 


Farssi zorgde met een laag schot voor de aansluitingstreffer. Tot overmaat van ramp bracht Keller via het been van Lunenburg de thuisploeg zelfs op voorsprong. Even leek het erop dat de Suikerploeg opnieuw puntenloos huiswaarts zou moeten keren. Dat was echter zonder Geebelen gerekend. Hij zorgde in de slotseconden voor de gelijkmaker door een voorzet van Bayock aan de eerste paal tegen de netten te werken.


 AS Eupen: Wins, Costoulas, Rentmeister, Penga, Lebe (58' Berrnardo), Keller, Bongard, Thijs, Farssi, Vinamont, Brüls (46' Regnier).
KVK Tienen: Verbist, Hertoge, Gerits (85' Karabulut), Lunenburg, Geebelen, Bayock, Verlaine, Lacroix, Smolders, Morreel, Belme.
doelpunten: 68' Bayock (0-1), 81' Farssi (1-1), 83' Keller (2-1), 90' Geebelen (2-2).
geel: Verlaine

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure