Club werkt aan nieuw seizoen Printervriendelijke versie

Het seizoen zit er ondertussen enkele weken op en heel wat spelers hebben een nieuwe uitdaging bij een andere club gevonden. Wij geven u graag een overzichtje. De meeste vertrekkers zijn er bij het tweede elftal. Geen verrassing, want de club kiest vanaf volgend seizoen dan ook voor een nieuw concept. In de reservencompetitie van tweede klasse wordt vanaf nu gevoetbald met een echt beloftenelftal. Heel wat jonge ambitieuze spelers dus, die nog ervaring moeten opdoen, maar ook het talent hebben om op korte tot middenlange termijn door te stoten naar het eerste elftal. De kern wordt iedere speeldag aangevuld met juniores en spelers van het eerste elftal. Deze laatsten kunnen dus ook wedstrijdritme blijven opdoen zonder daarmee een jongere het spelen te beletten.
 
De vertrekkers bij het tweede elftal: Vanmarsnille (Walshoutem, 2de prov.), Sacré (Hoeleden, 1ste prov.), Dumoulin (Walshoutem, 2de prov.), Fonteyn (Wijgmaal, vierde klasse), Schellens (Everbeur, 2de prov.), Beynen (Tessenderlo, vierde klasse), Celik (Tessenderlo, vierde klasse), Buys (PSV Melveren, 2de prov.), Camps (Butsel, 2de prov.) en D'Hoogh (Wijgmaal, vierde klasse). Doelman Wagemans, Gilis en Philippe blijven. Deze drie trainden vorig seizoen overigens al mee met het eerste elftal.
 
Ook bij dat eerste elftal zijn er enkele vertrekkers. Gerits (Hasselt, vierde klasse), Gielen (KFCV Geel?, tweede klasse), Verlaine (Visé, derde klasse), Hertoge (Lubbeek, 2de prov.) en Buvé (Landen, 2de prov.) hebben een nieuwe club gevonden. Ben Ali vertrok terug richting Frankrijk. Voor Karabulut is er nog geen concrete doorbraak.
 
Doelman Van Impe (Londerzeel, derde klasse), Bart Vanhees (KFCV Geel, derde klasse), Robbie Dello (KFCV Geel, derde klasse), David Vandecauter (Red Star Waasland, tweede klasse), Régis Lacroix (RSC Anderlecht via Roeselare, eerste klasse) en Jonas Bogaerts (STVV, eerste klasse) komen de ploeg versterken.
 
De technische staf speurt ondertussen verder naar een extra verdigende middenvelder en een beweeglijke spits, maar willen niet over één nacht ijs gaan om deze belangrijke posities aan te vullen. Ook vanuit de ziekenboeg is er nieuws. Marco Nys werd enkele weken geleden geopereerd aan een hinderlijke kalkophoping aan de heup. De ingreep verliep voorspoedig en de speler heeft de revalidatie intussen ingezet. Hij hoopt tegen de competitie opnieuw speelklaar te zijn.

Die competitie begint dit jaar overigens op woensdag 15 augustus. Nieuw in de reeks zijn de stijgers uit derde klasse, Doornik en Olympic Charleroi, aangevuld met eindrondewinnaar KFCV Geel. Vanuit eerste klasse dalen SK Beveren en SK Lierse. KV Mechelen en FCV Dender EH stijgen. Ronse, RC Waregem en Dessel zakken naar de derde afdeling.

Ondertussen werkt de club ook de laatste hand aan het programma van de voorbereiding. Wij kunnen al verklappen dat er enkele mooie affiches met eersteklassers op de agenda staan. Maar daarover later meer.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 9 januari 2020
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure