B.v.B.: KVKT - KM Torhout 1992 : 3- 1 Printervriendelijke versie

Daniël Nassen had zijn spelers vooraf gewaarschuwd. Torhout was vooral een stevige tegenstander die men geenszins zou mogen onderschatten wilde men doorstoten tot de volgende ronde.


 


De wedstrijd begon dan ook vrij evenwichtig. Het eerste gevaar kwam zelfs van bezoekende zijde. Hoornaert bediende Prinsier wiens uithaal werd overgetikt door doelman Verbist. Aan de overzijde werd een doelpunt van Karabulut afgekeurd voor buitenspel, maar enkele minuten later kon Tienen de score toch openen. Belme schakelde zijn belager uit en trapte de bal netjes in de verste hoek. Verlaine kreeg het vizier niet scherp na mooi samenspel tussen Geebelen en Bayock. Op slag van rusten kwamen de bezoekers erg dicht bij de gelijkmaker. Een afstandsschot van Hoornaert ging op de paal en Verbist stond paraat op de pegel van Yde. Delrue schoot in de herneming voorlangs.


 Na de pauze kon Karabulut de score verdubbelen toen hij zich mooi wegdraaide en droog in de rechterbenedenhoek knalde. Even later besloot hij een counter met een schot dat nipt voorlangs ging. Het laatste half uur was er eentje dat op z'n minst als opmerkelijk kon worden omschreven. Het begon met een overduidelijke strafschopfout op Geebelen waarvoor scheidsrechter Efong Nzolo de ogen sloot. Even later verbijstering alom toen een vrije trap door Torhout mocht worden genomen zonder dat de bal stil lag en zonder dat er duidelijk sprake was van een spelhervatting, en dit terwijl de scheidsrechter de Tiense spelers er anderzijds herhaaldelijk op had gewezen dat een vrije trap slechts mocht worden gegeven na zijn signaal. Maar niet getreurd. Vrijwel onmiddellijk speelde Lacroix de bezoekende verdediging op een hoopje en kon Geebelen de geruststellende 3-1 aantekenen. Toen hij met een handgebaar richting oor verwees naar de onsportieve opmerkingen waarmee het centrale verdedigingsduo zowat de hele wedstrijd lang de Tiense spitsen had belegerd sloegen bij de bezoekers de stoppen door. Prinsier mocht met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant. Voor de Tiense spelers was het vooral een kwestie de aanslagen van de bezoekers te ontwijken. Zo kregen de enkels van Karabulut en Lacroix het zwaar te verduren. De onstemde thuissupporters zagen hoe een onmachtige scheidsrechter gelukkig snel een einde aan de wedstrijd maakte.


 Meteen de kwalificatie voor de Suikerploeg die sinds lang nog eens doorstoot naar de 1/16de finales in de Beker! Woensdag weten we wie de volgende tegenstander wordt.


 


KVK Tienen: Verbist, Hertoge, Belme, Ben Ali, Morreel, Geebelen, Bayock, Gerits, Lunenburg, Karabulut, Verlaine.
Torhout 1992 KM: David, Colpaert, Moyaert, Pecqueux, Dewaele, Yde, Delrue, Boydens, Baert, Prinsier, Paravizzini.
doelpunten: 23' Belme (1-0), 55' Karabulut (2-0), 84' Pecqueux (2-1), 85' Geebelen (3-1).
geel:Colpaert, Moyaert, Hertoge.
rood: Prinsier (2 x geel)

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 15 november - 15 uur
competitie stopgezet tot en met 8/11


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure