Bocholt VV - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd tegen leider Bocholt VV kon trainer Ost beroep doen op een volledige kern. Enkel tweede doelman Desomberg blijft nog een tijdje onbeschikbaar na zijn beenbreuk. Mayombo begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Bertrix op de bank. Dufoor verving hem in de basis.

De wedstrijd begon gesloten. Kansen waren dan ook schaars. Dufoor waarschuwde toch een enkele keer met een vrije trap die door doelman Eyckens uit de haak werd gehaald. Na twintig minuten legde diezelfde Dufoor de bal mooi achteruit tot bij de inschuivende Laurent. Zijn poging verdween via doelman en paal in hoekschop. 
 
De thuisploeg maakte offensief ondertussen weinig klaar. Een enkele poging werd afgeblokt door de Tiense defensie. Aan de overzijde was het na een half uur spelen wel raak. De bedrijvige Laurent gooide de bal vanop rechts voor doel, waar Kanté hem voor de grabbelende Eyckens tegen de touwen devieerde. Meteen het derde doelpunten in twee partijen voor de sympathieke middenvelder.
 
De voorsprong inspireerde KVK Tienen niet meteen om nog wat meer op het gaspedaal te gaan staan. Het was integendeel de thuisploeg die de slotminuten van de eerste helft voor haar rekening nam. Een vrije trap van Ulenaers verdween centimers naast de eerste paal. Toen Andy Peeters vanuit een scherpe hoek oprukte en op de paal besloot kwam Tienen goed weg.
 
Vijf minuten na de koffie kreeg Dufoor dé kans om de wedstrijd vroegtijdig de beslissen. Na matig uitkomen van de thuisgoalie nam hij het leder mee op de borst om laag uit te halen richting lege Bocholtse kooi. Tot ieders onbegrip besloot hij een half metertje naast. 
 
Toch was het vooral Bocholt dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Zowel Car als de oprukkende Berben kregen hun schot echter niet binnen de palen. Aan de overzijde trapte Kanté een half metertje naast de haak. Met nog twintig minuten op de klok mochten de talrijk meegereisde Tiense fans een tweede keer juichen: Dufoor schilderde een vrije trap op het hoofd van Christophe die de bal net onder de dwarsligger in doel buffelde.
 
Bocholt probeerde nog wel in de slotfase, maar kon een goed acterende Tiense defensie nooit echt in verlegenheid brengen. Ulenaers en Car probeerden de hoge ballen voor de kooi van De Wolf om te zetten in een doelpunt, maar kopten niet binnen het kader. Snedige Tiense counters bleven jammer genoeg achterwege. Enkel Kanté kopte een voorzet van Nys nog overhoeks over het doel. De drie verdiende punten kwamen echter nooit meer in gevaar. Meteen een opsteker die vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijden.
 
In de rangschikking moet Tienen enkel Bocholt en La Louvière voor zich dulden. Zij hebben echter een wedstrijd meer gespeeld en staan binnen het bereik van drie punten. Door het door mekaar halen van de kalender is het echter voorbarig om al te veel naar de rangschikking te kijken. Zo telt Doornik op dit moment 16 punten, maar heeft het wel nog vijf wedstrijden in te halen.
 
Voor één keertje geen reactie van trainer Ost, maar wel van Bocholtenaar Ronny Schuermans: 

 
Bocholt VV: Eyckens, Santermans, Scheelen, Goessens, Ulenaers, Corstjens, Peeters, Berben, Culek, Car, Vanwelkenhuysen. 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor (86’ Mayombo), Kanté, Coulibaly (64’ Singh), Nys, Christophe, Laurent (69’ Qoli). 
Doelpunten: 33’ Kanté (0-1), 71’ Christophe (0-2)
Geel: Goessens 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
 

Een juichtende Christophe na de 0-2 krijgt felicitaties van Rocky Peeters en Joren Nys.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure