Bocholt VV - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd tegen leider Bocholt VV kon trainer Ost beroep doen op een volledige kern. Enkel tweede doelman Desomberg blijft nog een tijdje onbeschikbaar na zijn beenbreuk. Mayombo begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Bertrix op de bank. Dufoor verving hem in de basis.

De wedstrijd begon gesloten. Kansen waren dan ook schaars. Dufoor waarschuwde toch een enkele keer met een vrije trap die door doelman Eyckens uit de haak werd gehaald. Na twintig minuten legde diezelfde Dufoor de bal mooi achteruit tot bij de inschuivende Laurent. Zijn poging verdween via doelman en paal in hoekschop. 
 
De thuisploeg maakte offensief ondertussen weinig klaar. Een enkele poging werd afgeblokt door de Tiense defensie. Aan de overzijde was het na een half uur spelen wel raak. De bedrijvige Laurent gooide de bal vanop rechts voor doel, waar Kanté hem voor de grabbelende Eyckens tegen de touwen devieerde. Meteen het derde doelpunten in twee partijen voor de sympathieke middenvelder.
 
De voorsprong inspireerde KVK Tienen niet meteen om nog wat meer op het gaspedaal te gaan staan. Het was integendeel de thuisploeg die de slotminuten van de eerste helft voor haar rekening nam. Een vrije trap van Ulenaers verdween centimers naast de eerste paal. Toen Andy Peeters vanuit een scherpe hoek oprukte en op de paal besloot kwam Tienen goed weg.
 
Vijf minuten na de koffie kreeg Dufoor dé kans om de wedstrijd vroegtijdig de beslissen. Na matig uitkomen van de thuisgoalie nam hij het leder mee op de borst om laag uit te halen richting lege Bocholtse kooi. Tot ieders onbegrip besloot hij een half metertje naast. 
 
Toch was het vooral Bocholt dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Zowel Car als de oprukkende Berben kregen hun schot echter niet binnen de palen. Aan de overzijde trapte Kanté een half metertje naast de haak. Met nog twintig minuten op de klok mochten de talrijk meegereisde Tiense fans een tweede keer juichen: Dufoor schilderde een vrije trap op het hoofd van Christophe die de bal net onder de dwarsligger in doel buffelde.
 
Bocholt probeerde nog wel in de slotfase, maar kon een goed acterende Tiense defensie nooit echt in verlegenheid brengen. Ulenaers en Car probeerden de hoge ballen voor de kooi van De Wolf om te zetten in een doelpunt, maar kopten niet binnen het kader. Snedige Tiense counters bleven jammer genoeg achterwege. Enkel Kanté kopte een voorzet van Nys nog overhoeks over het doel. De drie verdiende punten kwamen echter nooit meer in gevaar. Meteen een opsteker die vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijden.
 
In de rangschikking moet Tienen enkel Bocholt en La Louvière voor zich dulden. Zij hebben echter een wedstrijd meer gespeeld en staan binnen het bereik van drie punten. Door het door mekaar halen van de kalender is het echter voorbarig om al te veel naar de rangschikking te kijken. Zo telt Doornik op dit moment 16 punten, maar heeft het wel nog vijf wedstrijden in te halen.
 
Voor één keertje geen reactie van trainer Ost, maar wel van Bocholtenaar Ronny Schuermans: 

 
Bocholt VV: Eyckens, Santermans, Scheelen, Goessens, Ulenaers, Corstjens, Peeters, Berben, Culek, Car, Vanwelkenhuysen. 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor (86’ Mayombo), Kanté, Coulibaly (64’ Singh), Nys, Christophe, Laurent (69’ Qoli). 
Doelpunten: 33’ Kanté (0-1), 71’ Christophe (0-2)
Geel: Goessens 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
 

Een juichtende Christophe na de 0-2 krijgt felicitaties van Rocky Peeters en Joren Nys.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure