Bekerwedstrijd KVK Tienen - RAS Jodoigne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Bekeren tegen Jodoigne op Stayen. Een bijzondere voetbalderby die heel wat toeschouwers naar Sint-Truiden lokte. De supportersgroepen reisden zelfs samen met de trein. Trainer Vanhoudt deed een beroep op spelers die een week eerder met het kleinste verschil van Ganshoren wonnen. Enkel in doel was er een verschil: nieuwkomer Bouzian mocht meteen een zieke Hannes vervangen.
 
De bezoekers hielden de gelederen netjes gesloten in de eerste wedstrijdhelft. Tienen voetbalde weliswaar iets meer op de helft van Jodoigne, maar de kansen waren erg schaars. Kempeneers kreeg zijn schot niet binnen het kader. Iets wat aan de overzijde ook Mangunza niet lukte. Op aangeven van Claes was Mputu er wel dicht bij. Ook Kempeneers kwam niet tot scoren in de herneming.
 
Kort na de pauze lukte het wel Mputu. Met een rake kopbal aan de eerste paal verzilverde hij een voorzet van Bogaerts. Jodoigne gaf nu noodgedwongen wat meer ruimte weg. Iets waar Laureys niet van kon profiteren toen Jochmans hem lanceerde. Doelman Bronckart zweefde een vrije trap van Spaenhoven van tussen de palen.
 
Jodoigne kwam logischerwijs wat meer opzetten, maar kon doelman Bouzian niet bedreigen. Enkel de stilstaande fasen zorgden voor wat extra nervositeit in de Tiense rangen. Mangunza kwam ondertussen nog goed weg toen hij voor natrappen op Jochmans slechts geel kreeg.
 
Aan de overkant kreeg toonde vooral Laureys zich als een vis in het water in de geboden ruimte. Een lange run strandde in de voeten van doelman Bronckart en terugleggertjes op Bogaerts en Coenen bleven onbenut. Dat kon de feestvreugde echter niet temperen toen ref Vanboven na 90 minuten de Tiense kwalificatie op de tabellen floot.
 
Trainer Bart Vanhoudt: ‘Jodoigne zette een stevig blok neer en maakte het ons niet makkelijk om openingen te vinden. Dat is ook hun recht als ploeg die twee reeksen lager gerangschikt staat. De kansen waren schaars, maar als we ze afmaken krijgen we sneller een andere wedstrijd. Zo was Mputu er al dicht bij in de eerste helft.’ 
 
‘Na z’n doelpunt vroeg in de tweede helft kwam er meer ruimte. Het is dan hopen op dat tweede doelpunt, maar we toonden ons nog niet scherp genoeg. Dan blijft toch wat opletten en nerveus voetballen tot in de slotminuten.’
 
‘Doelman Sofiane Bouzian moest zich de hele wedstrijd lang buiten wat hoge ballen niet tonen. Het is heel fijn om vast te stellen dat hij zich als nieuwkomer die maar net meetraint heel vlot in de groep heeft geïntegreerd. Alsof hij al langer bij KVK voetbalt. Da’s mooi.’
 
‘Op 6 september weten we wie onze tegenstander is eind oktober. Wat zou het mooi zijn om die bekermatch in ons eigen stadion af te werken. Liefst tegen een grote ploeg. Ondertussen overbruggen we het voetbalvrije weekend richting te competitiestart in Luik met een wedstrijd vissen en een padeltornooi.’
 
Ben Yagan, Fred Farin en Arthur Hannes waren ziek en niet van de partij. De jonge Coenen mocht net als een week eerder invallen.
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Mputu, Swerten (72’ Matterne), Claes (78’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys, Kempeneers.
RAS Jodoigne: Bronckart, Van Roosebeke, B-Mbolo Lutuako, Tihon, Sylla (68’ Muaremi), Mangunaa, Beaupain (68’ Fozin), Lallemand (86’ Soriano), Pohl, Alexandra De Paula (68’ Bruno), Puttemans.
Doelpunt: 49’ Mputu (1-0)
Geel: Sylla, Mbolo Lutuako, Kempeneers, Bogaerts, Mangunza
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
 
Nieuwe doelman Bouzian mocht meteen starten in de bekerwedstrijd tegen RAS Jodoigne. Hij moest zich zelden tonen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zo. 26 september 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met 0-2. Hannes Meeus bracht de ploeg in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Vooral na de pauze werd het verschil met de derdenationaler groter. Yagan verdubbelde de score. Woensdag oefent KVK op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Aftrap om 19.30 uur.

05/08/2021

KVK Tienen verloor de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler RC Hades met 2-0. Eerder wonnen de Limburgers ook al van reeksgenoot Thes. Woensdag trekt Tienen naar Racing Mechelen. Op die wedstrijd zijn geen Tiense fans toegelaten. De kassa’s ter plaatse zijn gesloten.

01/08/2021
KVK Tienen won de oefenpot op het veld van eersteprovincialer Hoegaarden met 0-2. Trainer Vanhoudt roteerde de volledige ploeg bij de pauze. Enkel Meeus ontbrak met een enkelblessure. Vooral in de eerste helft moest de thuisploeg niet onderdoen voor de bezoekers. Na de pauze nam een offensief sterker Tienen afstand via aanwinst Mputu en Kempeneers. 
 
28/07/2021

Ontdek onze partnerbrochure