Beker van België: RRC Waterloo - KVK Tienen: 2-4 Printervriendelijke versie

RRC Waterloo - KVK Tienen-Hageland was de eerste wedstrijd met inzet voor het nieuwe seizoen 2013-2014. Trainer Peeters kon geen beroep doen op de niet speelgerechtigde Baidjoe, de geblesseerde Cosse en geschorste Singh. De 17-jarige belofte Florin Grancea debuteerde op het middenveld naast Mike De Silva.
 
Het met twintig punten voorsprong naar eerste provinciale gepromoveerde Waterloo is een ploeg met ambitie en dat bleek meteen van bij aanvang in deze bekerpartij. KVK Tienen had het in de aanvangsfase best lastig met de gedreven thuisploeg op het plaatselijke kunstgrasveld. 
 
Na vijf minuten waarschuwden ex-KVK'er De Cooman en de goed gevolgde Porreweck: het leder ging nipt voorlangs. Waterloo, nog zonder aanwinst Cedric Roussel en een vijftal andere nieuwkomers in de rangen, kwam op voorsprong na 10 minuten. Porreweck mocht vanuit buitenspelpositie alleen op doelman De Wolf af en liet dit geschenk niet liggen.
 
Na twintig minuten slaagden de Suikerjongens erin om het leder beter in eigen rangen te houden. Dat loonde. Op aangeven van Pellegriti werkte Nijs vanuit een schuine hoek beheerst af. Een minuut later stond het ei zo na 1-2, maar Conard besloot op de paal na een mooi vrijspelen door De Silva.
 
Iets na het half uur schakelde KVK mooi om na een hoekschop van de thuisploeg. Renson bereikte Grancea met een mooie crossball. De 17-jarige middenvelder nam het leder netjes mee in zijn loop, omspeelde de doelman en werkte uitstekend af. Vijf minuten voor de koffie legde Nijs de wedstrijd in een belissende plooi met een schitterende knal vanop de rand van de zestien. Thuisdoelman Kempeneer had geen verhaal tegen de loeier die nat onder de dwarslat tegen de touwen viel. KVK Tienen ging rusten met een 1-3 tussenstand. 
 
De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Conard zijn misser uit de eerste helft rechtzette en de 1-4 binnentrapte na een prima loopactie. De vrij talrijk meegereisde Tiense fans zagen daarna een tweede helft die wat op en neer golfde. De Wolf moest zich nog twee keer onderscheiden met een mooie redding. Met nog een kleine tien minuten op de klok legde Porreweck met een deviatie de 2-4-eindstand vast. Ondertussen speelde de thuisploeg met een pionnetje minder na de uitsluiting van Gursever (2x geel).
 
Trainer Rocky Peeters zag dus dat zijn team zich al bij al vrij eenvoudig kwalificeerde voor de volgende ronde in de Beker van België. 'Het was op dit kunstgrasveld aanvankelijk lastig voetballen', analyseerde hij. 'Ik zag teveel slechte balaannames en Waterloo kwam dan ook nog eens op voorsprong vanuit buitenspelpositie. Na twintig minuten kon ons middenveld het leder beter in de eigen rangen houden en dat wierp zijn vruchten af. In de tweede helft voetbalden we nog wat te nerveus en speelde de onervarenheid nog wat parten. Toch ben ik algemeen tevreden met de prestatie. We voetballen als groep en bankzitters van vandaag zijn misschien de basispionnen morgen. Iedereen hoort erbij en dat is één van onze grote sterktes.
 
Zondag neemt KVK Tienen-Hageland het in het eigen Bergéstadion op tegen vierdeklasser Wolvertem. Dat schakelde tweedeprovincialer Hoeilaart uit (1-2).
 
 
KVK Tienen-Hageland: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers (68' Sarkisjan), Verhamme, Peeters, Kasmi (70' Ibricic), De Silva, Nijs, Grancea, Conard (65' Chaoui)
Doelpunten: 10' Porreweck (1-0), 21' Nijs (1-1), 36' Grancea (1-2), 41' Nijs (1-3), 47' Conard (1-4), 81' Porreweck (2-4)
Geel: Pellegriti, Kempeneers, Porreweck
Rood: Gursever (2x geel)
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure