Beker van België: RRC Waterloo - KVK Tienen: 2-4 Printervriendelijke versie

RRC Waterloo - KVK Tienen-Hageland was de eerste wedstrijd met inzet voor het nieuwe seizoen 2013-2014. Trainer Peeters kon geen beroep doen op de niet speelgerechtigde Baidjoe, de geblesseerde Cosse en geschorste Singh. De 17-jarige belofte Florin Grancea debuteerde op het middenveld naast Mike De Silva.
 
Het met twintig punten voorsprong naar eerste provinciale gepromoveerde Waterloo is een ploeg met ambitie en dat bleek meteen van bij aanvang in deze bekerpartij. KVK Tienen had het in de aanvangsfase best lastig met de gedreven thuisploeg op het plaatselijke kunstgrasveld. 
 
Na vijf minuten waarschuwden ex-KVK'er De Cooman en de goed gevolgde Porreweck: het leder ging nipt voorlangs. Waterloo, nog zonder aanwinst Cedric Roussel en een vijftal andere nieuwkomers in de rangen, kwam op voorsprong na 10 minuten. Porreweck mocht vanuit buitenspelpositie alleen op doelman De Wolf af en liet dit geschenk niet liggen.
 
Na twintig minuten slaagden de Suikerjongens erin om het leder beter in eigen rangen te houden. Dat loonde. Op aangeven van Pellegriti werkte Nijs vanuit een schuine hoek beheerst af. Een minuut later stond het ei zo na 1-2, maar Conard besloot op de paal na een mooi vrijspelen door De Silva.
 
Iets na het half uur schakelde KVK mooi om na een hoekschop van de thuisploeg. Renson bereikte Grancea met een mooie crossball. De 17-jarige middenvelder nam het leder netjes mee in zijn loop, omspeelde de doelman en werkte uitstekend af. Vijf minuten voor de koffie legde Nijs de wedstrijd in een belissende plooi met een schitterende knal vanop de rand van de zestien. Thuisdoelman Kempeneer had geen verhaal tegen de loeier die nat onder de dwarslat tegen de touwen viel. KVK Tienen ging rusten met een 1-3 tussenstand. 
 
De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Conard zijn misser uit de eerste helft rechtzette en de 1-4 binnentrapte na een prima loopactie. De vrij talrijk meegereisde Tiense fans zagen daarna een tweede helft die wat op en neer golfde. De Wolf moest zich nog twee keer onderscheiden met een mooie redding. Met nog een kleine tien minuten op de klok legde Porreweck met een deviatie de 2-4-eindstand vast. Ondertussen speelde de thuisploeg met een pionnetje minder na de uitsluiting van Gursever (2x geel).
 
Trainer Rocky Peeters zag dus dat zijn team zich al bij al vrij eenvoudig kwalificeerde voor de volgende ronde in de Beker van België. 'Het was op dit kunstgrasveld aanvankelijk lastig voetballen', analyseerde hij. 'Ik zag teveel slechte balaannames en Waterloo kwam dan ook nog eens op voorsprong vanuit buitenspelpositie. Na twintig minuten kon ons middenveld het leder beter in de eigen rangen houden en dat wierp zijn vruchten af. In de tweede helft voetbalden we nog wat te nerveus en speelde de onervarenheid nog wat parten. Toch ben ik algemeen tevreden met de prestatie. We voetballen als groep en bankzitters van vandaag zijn misschien de basispionnen morgen. Iedereen hoort erbij en dat is één van onze grote sterktes.
 
Zondag neemt KVK Tienen-Hageland het in het eigen Bergéstadion op tegen vierdeklasser Wolvertem. Dat schakelde tweedeprovincialer Hoeilaart uit (1-2).
 
 
KVK Tienen-Hageland: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers (68' Sarkisjan), Verhamme, Peeters, Kasmi (70' Ibricic), De Silva, Nijs, Grancea, Conard (65' Chaoui)
Doelpunten: 10' Porreweck (1-0), 21' Nijs (1-1), 36' Grancea (1-2), 41' Nijs (1-3), 47' Conard (1-4), 81' Porreweck (2-4)
Geel: Pellegriti, Kempeneers, Porreweck
Rood: Gursever (2x geel)
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure