Beker van België | RFC Doornik - KVK Tienen: 0 - 4 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest richting derde amateurklasser Doornik voor de eerste partij met een inzet dit seizoen. In het Stade Luc Varenne vonden de Suikerjongens vier keer de weg naar doel.
 
Vanwelkenhuysen trapte na 20 minuten een voorzet van Convents aan de eerste paal binnen. Die omspeelde tien minuten later zelf de doelman op aangeven van Bogaerts en verdubbelde de score. Ook Claes, opnieuw Vanwelkenhuysen en Grancea kregen voor de pauze nog prima kansen.
 
Tienen, voor het eerste in de nieuwe blauw-groene uit-shirts, ging op dat elan verder in de tweede helft met pogingen van Vanwelkenhuysen, Singh en de ingevallen Damblon. Met nog tien minuten te voetballen zette Deflem die de geblesseerde Meeus was komende vervangen KVK op aangeven van Grancea op rozen. In de slotminuten trapte hij na een fraaie aanval op voorzet van Damblon de 0-4-eindcijfers tegen de netten.
 
'Ruime zege tegen ambitieuze ploeg'
 
‘We voetbalden vandaag tegen een tegenstrever met veel ambitie die zo snel als kan terug wil naar tweede amateurklasse’, opende Jo Claes de nabeschouwing. ‘Ze konden hun stempel niet op de partij drukken, maar dat was ook onze verdienste. We speelden een volwassen partij met negen kansen voor de pauze en zeven tot acht kansen in de tweede helft. Pas in de tweede helft kon de thuisploeg zelf wat meer weerwerk bieden’.
 
Toch komt Tienen niet helemaal ongeschonden uit de partij. ‘Meeus kreeg inderdaad een trap op de enkel in de slotfase en moest naar de kant. Kempeneers werd bij de pauze gewisseld door Singh nadat hij een tik op de dij kreeg. Eerder deze week moest ook Acke op training afhaken met een wonde aan het been. Ik hoop hen echter de komende dagen opnieuw te recupereren. Ventôse blijft nog even onbeschikbaar’.
 
‘Nu de juiste spelers selecteren is best een lastige beslissing, maar het is aan de jongens die vandaag niet in de selectie zaten om zich te tonen en aan de anderen om te bevestigen op training. Het blijft steeds een momentopname. Het seizoen is lang en we weten dat we als hecht team iedereen nodig hebben. Met KVC Sint-Eloois-Winkel Sport krijgen we zondag een kersverse eerste amateurklasser op bezoek in de volgende bekerronde. Voor ons is het opnieuw een stevige, maar interessante test’. 
 
Supporters, allen op post in het Bergéstadion. Aftrap om 16 uur!
 
RFC Doornik: Dannel, Delobeau, Denis, Morain, Pio (46’ Bouziane), Denays (70’ Detemmerman), Petit, Hustache (26’ Willot), Delacourt, Deschryver, Ivanof
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus (70’ Deflem), Weeghmans, Grancea, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (46’ Singh), Vanwelkenhuysen (66’ Damblon).
Doelpunten: 22’ Vanwelkenhuysen (0-1), 28’ Convents (0-2), 80’ Deflem (0-3), 86’ Deflem (0-4)
Scheidsrechter: Antonio Dionisio
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure