Beker van België | KVK Tienen - KVC Sint-Eloois-Winkel Sport: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In de derde ronde van de Beker van België kreeg KVK Tienen het West-Vlaamse KVC Sint-Eloois-Winkel Sport op bezoek. Ook zonder een drietal sterkhouders was de eerste amateurklasser geen hapklare brok voor Tienen. De bezoekers schopten het vorig seizoen autoritair tot kampioen in tweede amateurklasse A en konden zich verder versterken. Bij KVK geen Damblon en Ventôse wegens blessures.
 
De wedstrijd begon uitstekend voor Tienen: Vanwelkenhuysen veroverde na twee minuten voetballen de bal en bediende Grancea die met een pegel doelman Roef het nakijken gaf. Kempeneers kwam zelfsdicht bij de 2-0, maar Roef duwde het lage schot nog van tussen de palen.
 
Ook doelman Hannes moest zich aan de overzijde onderscheiden en duwde de gelijkmaker van Velghe van onder de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na andermaal voorbereidend werk van Vanwelkenhuysen mikte de aanstormende Convents de bal afgemeten overhoeks tegen de netten. Tienen na een half uur al met de dubbele voorsprong.
 
De bezoekers lieten zich niet onbetuigd: een afstandsschot van Popalzay spatte uiteen op de Tiense lat. Ook Deschilder mikte maar nipt naast. Een degelijk voetballend KVK dat tegen de eerste amateurklasser ook meer balbezit claimde, mocht met een verdiende voorsprong de rust in.
 
Na de pauze voerde Winkel Sport de druk wat op, evenwel zonder Tienen tegen het eigen doel weg te drukken. Velghe kreeg zijn vizier niet scherp en keilde de bal hoog over. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar de uitvoering miste precisie waardoor de bevrijdende derde goal achterwege bleef.
 
De bedrijvig ingevallen Bougrissi stak voor Winkel Sport enkele keren de neus aan het venster, maar het was Soufiane Oumedjeber die het dichtst bij de aansluitingstreffer kwam toen hij een voorzet tegen de paal verlengde. Toen Bougrisse enkele minuten later van dichtbij uithaalde toonde doelman Hannes zijn paraatheid met een schitterende reactie. Hij kon echter niet vermijden dat Lutun met nog twintig minuten te spelen toch voor de aansluiting zorgde.
 
In de voor bekerwedstrijden typerende nerveuze slotfase kon Winkel Sport de thuisploeg niet echt meer bedreigen. Een poging van Popalzay na balverlies in de Tiense verdediging kon Hannes niet verontrusten. Aan de overzijde kwam ook Tienen enkele keren opzetten, maar bleven grote kansen achterwege.
 
KVK wint van Winkel Sport en bekert volgend weekend op het veld van RFC Tilleur. De tweede amateurklasser won met 1-4 op het veld van eersteprovincialer Evere. 
 
‘Ik ben fier op de mentaliteit die we getoond hebben na een zware trainingsweek,’ aldus Jo Claes. ‘De jongens hebben heel lang de taken naar behoren uitgevoerd. We hebben gekozen om de tegenstander snel vast te zetten. De juiste keuze, want we scoren vrijwel meteen. In een omschakelmoment scoren we de tweede goal. Wanneer nodig stond Hannes ook scherp te keepen. Het is normaal dat je in de slotfase van zo’n partij wat wordt weggeduwd. We zagen ook wel enkele dingen waarmee we weer aan de slag kunnen. Hoewel de beker geen hoofddoel is, blijft het uiteraard fijn om zo’n wedstrijden te winnen. We benaderen het match per match, te beginnen met de partij in Luik volgend weekend.’
 
Supporters, allen op post in het Buraufosse-stadion!
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (79’ Singh), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (71’ Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen (76’ Acke).
Sint-Eloois-Winkel Sport: Roef, Dujardin, Verhooghe, S. Oumedjeber, Lutun, Velghe, Popalzay, Surmeli (47’ Bougrissi), Vanhaeren (60’ Obin), Deschilder, Nuyts.
Doelpunten: 2’ Grancea (1-0); 31’ Convents (2-0), 72’ Lutun (2-1)
Geel: Convents, Obin, Dujardin
Scheidsrechter: Bram Volders
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure