Beker van België | KVK Tienen - KVC Sint-Eloois-Winkel Sport: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In de derde ronde van de Beker van België kreeg KVK Tienen het West-Vlaamse KVC Sint-Eloois-Winkel Sport op bezoek. Ook zonder een drietal sterkhouders was de eerste amateurklasser geen hapklare brok voor Tienen. De bezoekers schopten het vorig seizoen autoritair tot kampioen in tweede amateurklasse A en konden zich verder versterken. Bij KVK geen Damblon en Ventôse wegens blessures.
 
De wedstrijd begon uitstekend voor Tienen: Vanwelkenhuysen veroverde na twee minuten voetballen de bal en bediende Grancea die met een pegel doelman Roef het nakijken gaf. Kempeneers kwam zelfsdicht bij de 2-0, maar Roef duwde het lage schot nog van tussen de palen.
 
Ook doelman Hannes moest zich aan de overzijde onderscheiden en duwde de gelijkmaker van Velghe van onder de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na andermaal voorbereidend werk van Vanwelkenhuysen mikte de aanstormende Convents de bal afgemeten overhoeks tegen de netten. Tienen na een half uur al met de dubbele voorsprong.
 
De bezoekers lieten zich niet onbetuigd: een afstandsschot van Popalzay spatte uiteen op de Tiense lat. Ook Deschilder mikte maar nipt naast. Een degelijk voetballend KVK dat tegen de eerste amateurklasser ook meer balbezit claimde, mocht met een verdiende voorsprong de rust in.
 
Na de pauze voerde Winkel Sport de druk wat op, evenwel zonder Tienen tegen het eigen doel weg te drukken. Velghe kreeg zijn vizier niet scherp en keilde de bal hoog over. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar de uitvoering miste precisie waardoor de bevrijdende derde goal achterwege bleef.
 
De bedrijvig ingevallen Bougrissi stak voor Winkel Sport enkele keren de neus aan het venster, maar het was Soufiane Oumedjeber die het dichtst bij de aansluitingstreffer kwam toen hij een voorzet tegen de paal verlengde. Toen Bougrisse enkele minuten later van dichtbij uithaalde toonde doelman Hannes zijn paraatheid met een schitterende reactie. Hij kon echter niet vermijden dat Lutun met nog twintig minuten te spelen toch voor de aansluiting zorgde.
 
In de voor bekerwedstrijden typerende nerveuze slotfase kon Winkel Sport de thuisploeg niet echt meer bedreigen. Een poging van Popalzay na balverlies in de Tiense verdediging kon Hannes niet verontrusten. Aan de overzijde kwam ook Tienen enkele keren opzetten, maar bleven grote kansen achterwege.
 
KVK wint van Winkel Sport en bekert volgend weekend op het veld van RFC Tilleur. De tweede amateurklasser won met 1-4 op het veld van eersteprovincialer Evere. 
 
‘Ik ben fier op de mentaliteit die we getoond hebben na een zware trainingsweek,’ aldus Jo Claes. ‘De jongens hebben heel lang de taken naar behoren uitgevoerd. We hebben gekozen om de tegenstander snel vast te zetten. De juiste keuze, want we scoren vrijwel meteen. In een omschakelmoment scoren we de tweede goal. Wanneer nodig stond Hannes ook scherp te keepen. Het is normaal dat je in de slotfase van zo’n partij wat wordt weggeduwd. We zagen ook wel enkele dingen waarmee we weer aan de slag kunnen. Hoewel de beker geen hoofddoel is, blijft het uiteraard fijn om zo’n wedstrijden te winnen. We benaderen het match per match, te beginnen met de partij in Luik volgend weekend.’
 
Supporters, allen op post in het Buraufosse-stadion!
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (79’ Singh), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (71’ Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen (76’ Acke).
Sint-Eloois-Winkel Sport: Roef, Dujardin, Verhooghe, S. Oumedjeber, Lutun, Velghe, Popalzay, Surmeli (47’ Bougrissi), Vanhaeren (60’ Obin), Deschilder, Nuyts.
Doelpunten: 2’ Grancea (1-0); 31’ Convents (2-0), 72’ Lutun (2-1)
Geel: Convents, Obin, Dujardin
Scheidsrechter: Bram Volders
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure