Beker van België | KVK Tienen - KVC Sint-Eloois-Winkel Sport: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In de derde ronde van de Beker van België kreeg KVK Tienen het West-Vlaamse KVC Sint-Eloois-Winkel Sport op bezoek. Ook zonder een drietal sterkhouders was de eerste amateurklasser geen hapklare brok voor Tienen. De bezoekers schopten het vorig seizoen autoritair tot kampioen in tweede amateurklasse A en konden zich verder versterken. Bij KVK geen Damblon en Ventôse wegens blessures.
 
De wedstrijd begon uitstekend voor Tienen: Vanwelkenhuysen veroverde na twee minuten voetballen de bal en bediende Grancea die met een pegel doelman Roef het nakijken gaf. Kempeneers kwam zelfsdicht bij de 2-0, maar Roef duwde het lage schot nog van tussen de palen.
 
Ook doelman Hannes moest zich aan de overzijde onderscheiden en duwde de gelijkmaker van Velghe van onder de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na andermaal voorbereidend werk van Vanwelkenhuysen mikte de aanstormende Convents de bal afgemeten overhoeks tegen de netten. Tienen na een half uur al met de dubbele voorsprong.
 
De bezoekers lieten zich niet onbetuigd: een afstandsschot van Popalzay spatte uiteen op de Tiense lat. Ook Deschilder mikte maar nipt naast. Een degelijk voetballend KVK dat tegen de eerste amateurklasser ook meer balbezit claimde, mocht met een verdiende voorsprong de rust in.
 
Na de pauze voerde Winkel Sport de druk wat op, evenwel zonder Tienen tegen het eigen doel weg te drukken. Velghe kreeg zijn vizier niet scherp en keilde de bal hoog over. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar de uitvoering miste precisie waardoor de bevrijdende derde goal achterwege bleef.
 
De bedrijvig ingevallen Bougrissi stak voor Winkel Sport enkele keren de neus aan het venster, maar het was Soufiane Oumedjeber die het dichtst bij de aansluitingstreffer kwam toen hij een voorzet tegen de paal verlengde. Toen Bougrisse enkele minuten later van dichtbij uithaalde toonde doelman Hannes zijn paraatheid met een schitterende reactie. Hij kon echter niet vermijden dat Lutun met nog twintig minuten te spelen toch voor de aansluiting zorgde.
 
In de voor bekerwedstrijden typerende nerveuze slotfase kon Winkel Sport de thuisploeg niet echt meer bedreigen. Een poging van Popalzay na balverlies in de Tiense verdediging kon Hannes niet verontrusten. Aan de overzijde kwam ook Tienen enkele keren opzetten, maar bleven grote kansen achterwege.
 
KVK wint van Winkel Sport en bekert volgend weekend op het veld van RFC Tilleur. De tweede amateurklasser won met 1-4 op het veld van eersteprovincialer Evere. 
 
‘Ik ben fier op de mentaliteit die we getoond hebben na een zware trainingsweek,’ aldus Jo Claes. ‘De jongens hebben heel lang de taken naar behoren uitgevoerd. We hebben gekozen om de tegenstander snel vast te zetten. De juiste keuze, want we scoren vrijwel meteen. In een omschakelmoment scoren we de tweede goal. Wanneer nodig stond Hannes ook scherp te keepen. Het is normaal dat je in de slotfase van zo’n partij wat wordt weggeduwd. We zagen ook wel enkele dingen waarmee we weer aan de slag kunnen. Hoewel de beker geen hoofddoel is, blijft het uiteraard fijn om zo’n wedstrijden te winnen. We benaderen het match per match, te beginnen met de partij in Luik volgend weekend.’
 
Supporters, allen op post in het Buraufosse-stadion!
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (79’ Singh), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (71’ Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen (76’ Acke).
Sint-Eloois-Winkel Sport: Roef, Dujardin, Verhooghe, S. Oumedjeber, Lutun, Velghe, Popalzay, Surmeli (47’ Bougrissi), Vanhaeren (60’ Obin), Deschilder, Nuyts.
Doelpunten: 2’ Grancea (1-0); 31’ Convents (2-0), 72’ Lutun (2-1)
Geel: Convents, Obin, Dujardin
Scheidsrechter: Bram Volders
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

SK Pepingen-Halle
KVK Tienen
zondag 27 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure