Beker van België: KVK Tienen - K. Wolvertem SC : 0 - 0 (3-5) Printervriendelijke versie

KVK Tienen begon onder een zomers zonnetje goed aan de partij tegen de neovierdeklasser. De Silva besloot op de vuisten van doelman Deloose op aangeven van Ibricic. Een ogenblik later mikte de Tiense middenvelder het leder een metertje naast de open doelmond. Beide ploeg zochten naar een voetballende oplossing. Nijs probeerde het met een mooi nummertje in de bezoekende zestien, maar kreeg zijn schot niet binnen het kader.
 
Wolvertem liet echter niet begaan. Vooral de getalenteerde Melvin Bouwmeester, vorig seizoen nog topschutter in eerste provinciale, trok de aandacht. De Wolf bracht redding op een hard schot met een mooie parade. Een lage schuiver van de spits schoof kort voor rusten net naast de buitenkant van de paal.
 
Tijdens de pauze bleef speler-trainer Peeters in de kleedkamers voor Chaoui. De bezoekers toonden zich echter nog steeds gevaarlijk. Een schot van Bouwmeester verdween op de paal. De Tiense goalie kwam goed tussenbeide na een kopbal van El Yousfi op aangeven van Bouwmeester. Diezelfde El Yousfi dreigde een ogenblik later zelfs nog een tweede keer. 
 
Het was wachten tot op het uur vooraleer KVK de wedstrijd opnieuw in handen kreeg. Nijs kreeg de openingsgoal op een schoteltje na pass van De Silva, maar poeierde onbesuisd over. Vele slechte passes en tal van verloren duels kenmerkten ondertussen het Tiense spel. Een goed georganiseerd Wolvertem dat voortbouwt op de kern die vorig jaar kampioen speelde in eerste provinciale, hield vrij eenvoudig stand.
 
De ingevallen nieuwkomer Baidjoe liet ondertussen zien dat hij een meerwaarde kan betekenen voor dit Tienen. Doelman Deloose tikte een puik afstandsschot van de Nederlander met Surinaamse roots in extremis in hoekschop. Een doelpunt van Kasmi op aangeven van Baidjoe werd in de slotfase onder luid protest van de Tiense schare nog afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 0-0 na negentig minuten.
 
In deze fase van de bekercompetitie volgden geen verlengingen, maar meteen penalties. De toeschouwers zagen enkele knap getrapte elfmeters. Enrico Pellegriti zag zijn elfmeter gestuit door doelman Deloose en bezegelde daarmee het lot van KVK in deze bekercompetitie. 
 
De Suikerploeg verlaat de bekercompetitie reeds in de tweede ronde. Wolvertem toonde zich een uitgekookt geheel dat ook tijdens de reglementaire speeltijd aanspraak maakte op de overwinning. Voor speler-trainer Peeters en zijn team wachten nog twee belangrijke weken om zich klaar te stomen voor de competitie en de vele slordigheden uit het spel te bannen.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Verhamme, Peeters (46' Chaoui), De Silva, Ibricic (76' Kasmi), Nijs, Grancea (61' Baidjoe), Conard.
K. Wolvertem SC: Deloose, Vandeweeghde, Woussen, Eylenbosch, Vandekerckhove, Bouwmeester, Bogemans, Christiaens (74' Cortvriendt), Van den Broeck, El Yousfi (84' Azveren), Jennart.
geel: Chaoui.
scheidsrechter: Marnic Claes 
 

Ook aanvaller Joren Nijs raakte niet voorbij de bezoekende afweer.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure