Beker van België: KVK Tienen - K. Wolvertem SC : 0 - 0 (3-5) Printervriendelijke versie

KVK Tienen begon onder een zomers zonnetje goed aan de partij tegen de neovierdeklasser. De Silva besloot op de vuisten van doelman Deloose op aangeven van Ibricic. Een ogenblik later mikte de Tiense middenvelder het leder een metertje naast de open doelmond. Beide ploeg zochten naar een voetballende oplossing. Nijs probeerde het met een mooi nummertje in de bezoekende zestien, maar kreeg zijn schot niet binnen het kader.
 
Wolvertem liet echter niet begaan. Vooral de getalenteerde Melvin Bouwmeester, vorig seizoen nog topschutter in eerste provinciale, trok de aandacht. De Wolf bracht redding op een hard schot met een mooie parade. Een lage schuiver van de spits schoof kort voor rusten net naast de buitenkant van de paal.
 
Tijdens de pauze bleef speler-trainer Peeters in de kleedkamers voor Chaoui. De bezoekers toonden zich echter nog steeds gevaarlijk. Een schot van Bouwmeester verdween op de paal. De Tiense goalie kwam goed tussenbeide na een kopbal van El Yousfi op aangeven van Bouwmeester. Diezelfde El Yousfi dreigde een ogenblik later zelfs nog een tweede keer. 
 
Het was wachten tot op het uur vooraleer KVK de wedstrijd opnieuw in handen kreeg. Nijs kreeg de openingsgoal op een schoteltje na pass van De Silva, maar poeierde onbesuisd over. Vele slechte passes en tal van verloren duels kenmerkten ondertussen het Tiense spel. Een goed georganiseerd Wolvertem dat voortbouwt op de kern die vorig jaar kampioen speelde in eerste provinciale, hield vrij eenvoudig stand.
 
De ingevallen nieuwkomer Baidjoe liet ondertussen zien dat hij een meerwaarde kan betekenen voor dit Tienen. Doelman Deloose tikte een puik afstandsschot van de Nederlander met Surinaamse roots in extremis in hoekschop. Een doelpunt van Kasmi op aangeven van Baidjoe werd in de slotfase onder luid protest van de Tiense schare nog afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 0-0 na negentig minuten.
 
In deze fase van de bekercompetitie volgden geen verlengingen, maar meteen penalties. De toeschouwers zagen enkele knap getrapte elfmeters. Enrico Pellegriti zag zijn elfmeter gestuit door doelman Deloose en bezegelde daarmee het lot van KVK in deze bekercompetitie. 
 
De Suikerploeg verlaat de bekercompetitie reeds in de tweede ronde. Wolvertem toonde zich een uitgekookt geheel dat ook tijdens de reglementaire speeltijd aanspraak maakte op de overwinning. Voor speler-trainer Peeters en zijn team wachten nog twee belangrijke weken om zich klaar te stomen voor de competitie en de vele slordigheden uit het spel te bannen.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Verhamme, Peeters (46' Chaoui), De Silva, Ibricic (76' Kasmi), Nijs, Grancea (61' Baidjoe), Conard.
K. Wolvertem SC: Deloose, Vandeweeghde, Woussen, Eylenbosch, Vandekerckhove, Bouwmeester, Bogemans, Christiaens (74' Cortvriendt), Van den Broeck, El Yousfi (84' Azveren), Jennart.
geel: Chaoui.
scheidsrechter: Marnic Claes 
 

Ook aanvaller Joren Nijs raakte niet voorbij de bezoekende afweer.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure