Beker van België: KVK Tienen - FC Ganshoren: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Een doelpunt van Mputu in de eerste helft volstond voor KVK Tienen om zich tegen FC Ganshoren uit tweede afdeling te plaatsen voor de vijfde ronde van de beker van België. De thuisploeg, die voor het eerste in het ‘eigen’ Stayen aantrad, was vooral voor de pauze sterker.
 
Mputu profiteerde na 22 minuten toen doelman Suederick een poging van Claes niet kon wegwerken. Aan de overzijde testte Van Landschoot de paraatheid van doelman Hannes. Het was echter vooral Tienen dat zou blijven aandringen. Zo zag Laureys zijn poging op de doellijn gekeerd.
 
In de tweede helft kwamen de bezoekers meer opzetten, al was de eerste echt grote kans opnieuw voor KVK toen Laureys op aangeven van Spaenhoven hard op de doelman besloot. Daarna volgde een bij momenten aandringend Ganshoren dat de Tiense goalie echter nooit echt op de korrel nam. Door de krappe voorsprong bleef het echter wel opletten tot in de slotminuten. De 17-jarige Liam Coenen was nog dicht bij de 2-0.
 
‘We hebben de eerste 45 minuten veel gegeven en zakten wat terug na de pauze’, aldus trainer Vanhoudt na de partij. ‘Vergeet niet dat ook wij het niet gewend zijn om op zo’n groot veld te voetballen. Er waren voldoende kansen om de voorsprong uit te diepen.'
 
'Voor ons is dit nog steeds voorbereiding op de competitie, al mag het duidelijk zijn dat we volgende week graag winnen van Jodoigne in de volgende ronde. Het zou mooi zijn om in zo’n derby een kwalificatie tegen een eersteklasser af te dwingen en zo de club in deze lastige periode iets terug te geven. Maar let op, gemakkelijk zal het ook tegen een club uit derde afdeling niet worden. We moeten heel scherp blijven.'
 
'Ondertussen is het ook heel mooi hoe enkele jongeren zich integreren in het team. Het is dan ook een echte doelstelling jongeren uit de beloften kansen te geven. Iets waar we samen met de staf van de beloften hard aan werken’.
 
Voor de wedstrijd tegen Jodoigne recupereert Vanhoudt de afwezigen Osei-Berkoe, Farin en Yagan. Singh ondervond nog lichte hinder van een blessure en nam plaats op de bank. De club hoopt binnenkort de aansluiting van de Japanse middenvelder Sho Tashima af te ronden. Hij is reeds enkele weken op proef bij de club.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Mputu, Swerten (80’ Matterne), Claes (80’ Coenen), Jochmans, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys (88’ Muntuabu Luabeya), Kempeneers.
FC Ganshoren: Suederick, Sarkic (66’ El Hajjouji), Tschoutang, Grisay (82’ Donkou Chenkep), Amin Niyonkutu (46’ Lo Giudice), Tepe, Kumba, Van Landschoot, Otu, Timmermans, Scholl.
doelpunten: 22’ Mputu (1-0)
Geel: Kumba, Tepe, Claes, Grisay
scheidsrechter: Ben Gonnissen
 
Pieter Jochmans schermt te bal af van zijn belager. De jonge Tiense aanwinst startte achteraan in de basis. (Foto: Gaston Peeters)
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zo. 26 september 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met 0-2. Hannes Meeus bracht de ploeg in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Vooral na de pauze werd het verschil met de derdenationaler groter. Yagan verdubbelde de score. Woensdag oefent KVK op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Aftrap om 19.30 uur.

05/08/2021

KVK Tienen verloor de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler RC Hades met 2-0. Eerder wonnen de Limburgers ook al van reeksgenoot Thes. Woensdag trekt Tienen naar Racing Mechelen. Op die wedstrijd zijn geen Tiense fans toegelaten. De kassa’s ter plaatse zijn gesloten.

01/08/2021
KVK Tienen won de oefenpot op het veld van eersteprovincialer Hoegaarden met 0-2. Trainer Vanhoudt roteerde de volledige ploeg bij de pauze. Enkel Meeus ontbrak met een enkelblessure. Vooral in de eerste helft moest de thuisploeg niet onderdoen voor de bezoekers. Na de pauze nam een offensief sterker Tienen afstand via aanwinst Mputu en Kempeneers. 
 
28/07/2021

Ontdek onze partnerbrochure