Beker van België | FC Tilleur - KVK Tienen: 5 - 3 Printervriendelijke versie

In de vierde ronde van de beker van België trok KVK richting Luik voor een partij op het veld van traditieclub Tilleur. Trainer Jo Claes koos na een prima repetitie op het veld van Thes voor Damblon en Singh in de basis. Bij Tilleur was het opletten voor de sterke offensieve troeven met o.m. Cossalter en Wanderson.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: Tienen acteerde onverwacht matig en liep 45 minuten lang achter de feiten aan. Na een kwartier voetballen trapte Falcione op aangeven van Andich de bal laag voorbij Hannes. De suikerploeg probeerde de bakens te verzetten, maar voetbalde te slordig. Grancea en Singh kenden geen succes van uit de tweede lijn. Kort voor de pauze slalomde Cossalter doorheen de Tiense verdediging. Zijn maatje Wanderson trapte op zijn aangeven de 2-0 hard binnen. De meegereisde fans hadden dit scenario niet verwacht.

KVK leek af te stevenen op zware verliescijfers toen ref Meys twee minuten na de herneming omwille van handspel van Weeghmans op inzenden van Andich naar de stip wees. Cossalter faalde niet en zette de schijnbaar onoverbrugbare 3-0 op het scorebord. Het begin van een dolle vijf minuten waarin de bezoekers zich helemaal terug in de partij voetbalden. Twee keer stond een sterk acterende Andries Claes aan het kanon. Eerst op voorzet van Weeghmans, daarna op aangeven van een bedrijvige Vanwelkenhuysen. Tienen had nu het nodige vertrouwen getankt en de thuisploeg reageerde aangeslagen. Pieter Kempeneers kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Fillieux duwde zijn poging van tussen de palen. Een afstandsschot van Andries Claes miste het kader en ook een fraaie poging van Grancea ging nipt voorlangs.

Het bleef echter opletten voor de reactie van Tilleur. Hannes toonde zich paraat op een poging van de ingevallen Jacquemant en de diep gestuurde Meunier mikte zijn schot enkele minuten later vanuit een scherpe hoek niet tussen de palen.

De klok tikte voor KVK. Acke kon een voorzet van Weeghmans niet verzilveren. De eveneens ingevallen Deflem kende drie minuten voor het verstrijken van de reglementaire speeltijd meer succes en benutte de geboden ruimte: 3-3! De toeschouwers in het Buraufosse-stadion bereidden zich reeds voor op verlengingen, maar dat was buiten Falcione gerekend. Van net buiten de zestien krulde de vrijetrapspecialist in de slotminuut het leder afgemeten in de haak na een vermeende Tiense overtreding. Doelman Hannes trok mee naar voren in een verwoede poging de stand alsnog in evenwicht te brengen. Een snel counterende Andich profiteerde en legde in blessuretijd vanop de middenlijn de 5-3 stand vast met een trap in het lege Tiense doel.

Trainer Jo Claes en zijn team baalden. Ondanks de matige eerste helft zat er immers meer in voor Tienen. ‘Voor de pauze was ons spel te voorspelbaar. We wonnen te weinig de tweede bal tegen een goed georganiseerde tegenstander. Na één minuut in de tweede helft staat het 3-0 na een ongelukkige penalty. Daarna heb ik een veerkrachtig Tienen gezien dat het deed stormen en ook mooie kansen creëerde.’

‘We mogen de 3-3 in de reglementaire speeltijd niet weggeven. Twee minuten voor de start van de verlengingen moet je de match met onze ervaring op het veld neutraliseren. We hadden met Bogaerts nog een troef op de bank zitten en waren fysiek sterker. Het is zuur dat we dat plan niet konde uitvoeren. Zeker na zo’n tweede helft. We zetten nu alles op de verdere voorbereiding richting eerste competitiewedstrijd’.

FC Tilleur voetbalt volgend weekend tegen tweede amateurklasser Rebecq, dat met 2-0 won van derde amateurklasser Lyra-Lierse. KVK Tienen oefent woensdag in het Bergéstadion tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden.

FC Tilleur: Fillieux, Van Roosebeke, Soumahoro, Falcione, Rafiki, Cossalter (78’ Beaupain), Andich, Lapierre, Wanderson (73’ Jacquemart),  Gerstmans, Meunier.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (84’ Deflem), Singh, Claes, Damblon (46’ Convents), Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (79’ Acke).
Doelpunten: 15’ Falcione (1-0), 43’ Wanderson (2-0), 47’ Cossalter (3-0, pen.), 50’ Claes (3-1), 53’ Claes (3-2), 87’ Deflem (3-3), 90’ Falcione (4-3), 93’ Andich (5-3).
Geel: Gerstmans, Weeghmans, Andich, Jacquemart.
Scheidsrechter: Jerome Meys

>> Meer foto's van deze wedstrijd op www.football-weekends.com!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure