Bart Vanhoudt nieuwe trainer KVK Tienen Printervriendelijke versie

De kogel is door de kerk: Bart Vanhoudt (48) wordt de nieuwe trainer van KVK Tienen. Bart was tot nu werkzaam als technisch en sportief manager en zal in het nieuwe seizoen beide functies combineren. Dave Laeveren en Ewen Verheyden worden de assistenten. 
 
De club en de trainers bereikten woensdagavond een definitief akkoord. En daar zijn voorzitter Johan Vos, hoofd sportieve cel Dirk Pauwels en heel KVK Tienen bijzonder tevreden over.
 
‘We steken niet onder stoelen of banken dat de club vond dat Bart de ideale trainer was om ons team succesvol te leiden in eerste nationale. In de afgelopen maanden hebben we vele gesprekken gehad met kandidaat-trainers. KVK is nu éénmaal sexy op de trainersmarkt’, zegt voorzitter Johan Vos. ‘Maar telkens was er twijfel en ook zoiets van: eigenlijk hebben we de beste hier bij ons zitten. Want het gaat niet alleen of de club bij de trainer past, maar ook of de trainer bij de club past. Wij werken op onze manier, er zijn de lokale gevoeligheden, misschien zijn we een speciaal geval in het voetbal’, lacht de voorzitter. ‘Maar we weten vooral dat er ook een prima klik is met de spelersgroep’.
 
Bart Vanhoudt maakte vorig seizoen de overstap naar KVK Tienen om de rol van technisch en sportief manager in te vullen. Daarvoor was hij al succesvol coach bij Overijse (kampioen), Wijgmaal en Thes Sport (2x kampioen). Door omstandigheden nam hij al even de rol van trainer op in het begin van de competitie. Het betekende een sportieve omslag van KVK na een moeilijke voorbereidingsperiode.
 
‘Het was voor velen een verrassing toen ik mijn overstap maakte van Thes naar KVK Tienen als technisch en sportief manager. In het verleden adviseerde ik de sportieve commissie al wel eens. Het zijn mensen die ik al langer kende in het voetbal', zegt Bart Vanhoudt. ‘De omstandigheden zorgden ervoor dat ik sneller terug op het veld stond dan voorzien. Al was het maar voor eventjes.’
 
Tegen Mandel United en Visé pakte KVK Tienen meteen twee keer de volle buit. ‘De dubbele winst en de klik met de spelersgroep zorgden er ongetwijfeld mee voor dat de club met me verder wilde als trainer. Ik heb de boot echter lang afgehouden. Toen een kandidaat-trainer net voor het sluiten van een overeenkomst alsnog afhaakte, heb ik tegen enkele spelers gezegd dat ze zich geen zorgen moesten maken. Al lachend zei ik dat ik zelf wel opnieuw trainer zou worden als we geen geschikte kandidaat zouden vinden. Dat bracht nieuwe gesprekken op gang tussen het bestuur, de spelers en mezelf. Als je dan voelt dat de hele club vragende partij is, van de medewerkers in de kantine tot en met het bestuur, dan begin je natuurlijk te twijfelen. Mocht corona er niet zijn geweest, dan had ik deze beslissing misschien niet genomen, maar ik meen dat het op dit moment de beste keuze is voor alle partijen. Ik ben blij dat deze rol kan opnemen met twee ervaren en gemotiveerde collega’s aan mijn zijde’.
 
Nieuwkomer Ewen Verheyden (40) uit Overijse is geen onbekende voor Bart Vanhoudt: ‘Ewen was reeds hoofdtrainer van Tempo Overijse in tweede nationale en heeft ook als speler een mooi palmares bij elkaar gevoetbald bij onder andere KV Mechelen, Eendracht Aalst en KVW Zaventem. Ik ken hem zelf van bij Tempo en weet dat zijn veldtrainingen dik in orde zijn. Dat hij ook een voorstander is van een veldbezetting met drie verdedigers heeft me geen seconde doen twijfelen om met Ewen rond de tafel te zitten om de rol van assistent op te nemen.’
 
Dave Laeveren (43) uit Diest was ook vorig seizoen al aan de slag bij KVK Tienen: ‘Hij was scout en assisteerde ook al bij trainingen en de wedstrijden tegen Mandel United en Visé. De spelers en ik waren meteen enthousiast over zijn aanpak. Dat we hem graag bij het team wilden houden was dan ook snel duidelijk. Dave is ook iemand die de reeks bijzonder goed kent. Na zijn spelerscarrière was hij vier jaar beloftencoach bij Heist, gevolgd door drie jaar assistent bij de A-kern. Daarna was hij ook assistent en video-analist bij Dessel Sport. Hij combineert volgend seizoen de rol van assistent en scout. Zowel Dave als Ewen beschikken over een UEFA A-trainersdiploma.’
 
De jeugdwerking van KVK Tienen juicht de beslissing van Bart toe. ‘Dit is een bijzonder signaal naar onze jeugdspelers,’ zeggen jeugdvoorzitter Peter Denruyter en hoofd sportieve commissie Dirk Pauwels. ‘Overal waar Bart trainer was kregen heel veel jonge talenten de kans om mee te trainen met de A-kern en zich te tonen. De samenwerking met onze elitegroep van U19 en beloften is intensief. Bart was de missing link tussen de jeugdopleiding en de doorstroming naar de A-kern. Het is een extra motivatie voor al onze jeugdtrainers en de jeugdstaf. Want wat is er mooier dan zo’n jonge kerel in dat schitterende witte shirt van KVK te zien debuteren.’
 
En nu is het wachten op het nieuwe seizoen. KVK Tienen hervat de trainingen de tweede week van juli.
 
Dave Laeveren, Bart Vanhoudt en Ewen Verheyden starten met veel gedrevenheid aan hun opdracht.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Zèbres Elites
KVK Tienen
wo. 17 augustus om 20 uur
stadion Olympic Charleroi


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen de beloften van KV Mechelen die dit seizoen in tweede amateurklasse uitkomen. Na twintig minuten zette Andries Claes een strafschop om na een overtreding op Singh. Een terechte voorsprong voor KVK dat het meest kon dreigen. Arne Naudts kreeg enkele prima kansen om de score uit te diepen, maar zocht nog naar scherpte. Antonio Bill scoorde na een weggever kort na de pauze de 1-1. Mede door de vele wissels was het Mechelen dat met enkele testers in het team in het laatste half uur de wedstrijd wat meer in evenwicht bracht. Wanneer nodig stond doelman Herbots pal. Pieter Jochmans raakte in een duel geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een oogkasbreuk. Trainer Hias kon nog geen beroep doen op Kempeneers, Bouzian, Vanweerts, Yagan en Bentayeb.

29/07/2022

KVK Tienen won de oefenpartij op het veld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 0-1. Belofte  Monamay maakte op aangeven van Vanwesemael het enige doelpunt van de partij na 25 minuten voetballen. Tienen nam 90 minuten lang het voortouw, maar kon dat overwicht niet in doelpunt omzetten tegen een vernieuwd Hoegaarden. Onder andere Naudts was in de tweede helft dicht bij een tweede Tiense goal. Trainer Hias liet opnieuw heel wat spelers opdraven. Bentayeb, Bracké, Vanweerts, Kempeneers en Bouzian waren onbeschikbaar. Aanwinst Yagan sluit later aan bij de groep.

27/07/2022
KVK Tienen verloor de oefenpartij op het veld van derde amateurklasser RAS Jodoigne met 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft voetbalde KVK in de tweede helft enkele prima kansen bij mekaar, maar was het de thuisploeg die scoorde via een afstandsschot. Op het uur volgden heel wat wissels, maar werd het ook 2-0. Tienen kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de jongens van trainer Hias aan efficiëntie tegen een vaardige thuisploeg.
24/07/2022

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.

07/07/2022

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022

Ontdek onze partnerbrochure