Urbain Spaenhoven blikt terug na drieluik Printervriendelijke versie

Drie wedstrijden op zeven dagen. Een dag na de wedstrijd op FCV Dender EH en het stevige drieluik blikt Urbain Spaenhoven terug op zijn eerste week bij KVK Tienen. De ervaren trainer vraagt de Tiense fans om begrip voor de omstandigheden waarin Tienen moest voetballen.

‘Ik vond bij mijn komst naar KVK Tienen een ploeg die er hard voor wil werken’, aldus Spaenhoven. ‘Door de kalender en de onbeschikbaarheid van het eigen stadion hebben we buiten hersteltrainingen sinds mijn komst echter nog niet kunnen trainen zoals we dat willen. Ik ben blij dat we de drie punten hebben kunnen pakken tegen Knokke en in Dessel voetbalden we een eerste helft vanuit een goede organisatie. De foutjes werden daar meteen afgestraft, waardoor ik in het slot ook wat wisselde in functie van de match tegen Dender. Dat die al op zaterdag volgt en niet op zondag was evenmin een meevaller. Ik vind dan ook dat je de jongens niets kan verwijten als je in die omstandigheden in Denderleeuw moet voetballen tegen profs die in functie van de wedstrijd tegen Tienen misschien zeven keer hebben getraind en over meer ervaring en kracht beschikken. Dat onze topschutter Jonas Laureys ook nog eens geblesseerd uitvalt kan je daar ook aan linken. We voetbalden twee keer in vier dagen op zware velden, heel anders dan het kunstgras op Stayen.

'De voorbereiding op wedstrijden kan niet ideaal verlopen. Dat zeg ik ook met waardering voor de leiding van de club die weinig inkomsten kan vergaren en ondertussen het gebruik van de faciliteiten in Sint-Truiden moet financieren. Ook logistiek is het een hele uitdaging voor de entourage. Ik vraag de fans dan ook om het nodige begrip voor de omstandigheden.'

Sportief predikt Spaenhoven het nodige realisme: ‘We moeten er ons bewust van zijn dat we punten moeten sprokkelen tegen teams uit de tweede kolom van de rangschikking om ons uit de gevarenzone te houden. Daarom vind ik de nederlaag in Winkel extra jammer. We scoren moeilijk en dan mag je zeker geen foutjes maken. De kansen en het doelpunt van Dender kwamen er steeds na voorafgaande foutjes in onze rangen. De vermoeidheid speelt daarbij zeker een rol. Maar we weten allemaal dat het moet gebeuren in de zone van de waarheid. En op dit moment scoren we te weinig. Dat is duidelijk.’

De komende dagen kan er eindelijk worden getraind op spelprincipes. Ondertussen zoekt Spaenhoven ook naar nieuwe oplossingen. Zo was er in Dender een nieuwe rol weggelegd voor Jochmans op het middenveld. ‘Samen met Kempeneers heeft hij veel werk verzet. Met zijn kracht en kwaliteiten kan hij een positie hoger voetballen en dat toonde hij.' 

'De voorbije week heb ik uitersten gezien met een knappe partij tegen Knokke met goede druk naar voren en een goede helft in Dessel. Ook de inzet na de pauze in Dender mag vermeld worden, maar die tegenstander stond kwalitatief verder. Ik ben ervan overtuigd dat we de competiviteit van dit Tienen verder kunnen verhogen’.

Voor de wedstrijd tegen Francs Borains zaterdag is Meeus is geschorst. Laureys is geblesseerd. Voor Farin kwam de wedstrijd in Dender te vroeg, maar ook hij is dan opnieuw inzetbaar. Bogaerts is beschikbaar en doet maandag bij de belofen nog extra ritme op na zijn schouderblessure.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure