Oefenwedstrijd Ol. Wijgmaal - KVK Tienen: 0-2 Printervriendelijke versie

Na de matige prestatie tegen neoderdeklasser Patro Maasmechelen, wilde KVK Tienen het beter doen tegen een andere neoderdeklasser: streekploeg Ol. Wijgmaal. Bij Wijgmaal traden met Thiry, Dehaes en Morreel ook drie ex-KVK'ers aan. Valère Billen pakte uit met een viermansdefensie en posteerde Rocky Peeters centraal achteraan  naast Steven Vandenbergh. Vooraan mocht Arnaud Biatour alleen opdraven.

Na een kansenloos openingskwartier stak KVK Tienen als eerste de neus aan het venster met een schot over het doel van Di Gregorio. Thuisdoelman Desomberg moest aan de bak toen Vandeput ei zo na een voorzet aan de tweede paal binnenkopte. De puik spelende Audoor zonderde met een knappe pass op het half uur Biator af voor doel. De spits kreeg de bal echter niet voorbij de doelman.
 
Wijgmaal stelde daar bijzonder weinig tegenover. Enkel Steenwegen zorgde voor wat gevaar met een schot op doelman Govoni. Thiry bracht het leder op slag van rusten strak voor doel, maar Vanherberghen werkte tijdig weg voor de ogen van Azveren.
 
Na de pauze schakelde de Suikerploeg een versnelling hoger. Vandeput strooide met prima voorzetten en eentje daarvan werd aan de tweede paal door Vanherberghen tegen de touwen gewerkt. De thuisploeg onderging nu helemaal de wet van de sterkste. Met nog twintig minuten op de klok leverde een bedrijvig ingevallen Degeling een knappe voorzet af tot bij de centraal opgerukte Neven die onhoudbaar binnentrapte. Ben-Saïda mocht alleen op doel af na balverlies van Wijgmaal maar trapte niet binnen het kader. Fannes zorgde nog bijna voor de aansluitingstreffer, maar zijn fraaie knal belandde op de paal.
 
Trainer Valère Billen zag hoe zijn jongens het een stuk beter hadden gedaan dan enkele dagen eerder tegen Patro Maasmechelen:
 
'Dit is het voetbal dat ik wil zien', klonk het. 'De spelers hebben gedaan wat ik hen had gevraagd: hoog druk zetten, karakter tonen en een goede balcirculatie nastreven. Dat lukte. Wijgmaal kwam een uur lang niet in het stuk voor.'
 
'Ik wil vertrekken vanuit een goede organisatie achteruit en pakte uit met een viermansachterhoede. Dat wierp zijn vruchten af. Offensief zit het nog niet helemaal snor. We deden te weinig met het overwicht. Zeker door het uitvallen van Matusiwa hoop ik dat de club nog een inspanning doet om een extra spits te vinden, want die hebben we echt wel nodig. Het ontbreekt ons nu aan een centraal aanspeelpunt vooraan. Nu hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken in de oefenwedstrijd tegen FC Brussels.'
 
Ol. Wijgmaal startte met: Desomberg, Morreel, Verhamme, Dehaes, Thiry, Huybrechts, Azveren, Coosemans, Steenwegen, Mellebeek, De Mol.
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Colin (62'Konsdorff), Audoor (46' Hias), Vandenbergh, Neven, Biatour (46' Ben-Saïda), Vanherberghen (61' Degeling), Di Gregorio (65' Vercammen), Bogaerts, Peeters.
geel: Peeters
doelpunten: 59' Vanherberghen (0-1), 72' Neven (0-2)
scheidsrechter: Meeus

 

Label(s):

ik blijf het positief

ik blijf het positief bekijken hoor ; er begint een ploeg te staan, we zagen gisteren een goede mentaliteit, goede coaching door de spelers (vooral achteraan met een zeer secure vdbergh en scherpe rocky) ; ik zie het verdedigend tenandere nu al in orde komen hoor ; zelfs ook in het middenveld met een bere sterke bogaerts en co ; aanvallend inderdaad nog wat werk te doen ; maar pas binnen 1 week gaat het echt om de knikkers hoor!

we moeten ons positief, en dan mag dit ook kritisch opstellen tov de groep!

wijgmaal-kvk

goede wedstrijd,maar er staan enkele niet op hun plaatst, om het helemaal perfect doen te draaien,wel positief rocky achteraan ,hij verzet daar degelijk werk,en met ene spits vooraan,dat is niet genoeg,om degelijk vuurwerk te zien,we komen kijken om doelpunten te zien en mooie voetbal

Waarom denkt ge dat de

Waarom denkt ge dat de trainer een extra spits vraagt!!
Hij heeft begot maar ene, en den dien heeft niet altijd goesting.

extra spits

Al 2 seizoenen(na het vertrek van Dufoor)zegt iedereen dat we een targetspits nodig hebben,en wat gebeurde er?Vorig seizoen begonnen we met De Smet en later met Belmé en Degeling in de spits,met de gekende gevolgen,moeilijk scoren en het hele seizoen vechten tegen de degradatie....Nu 1 week voor de start komt men tot de constatie dat we, jawel een targetspits nodig hebben!!!!!!!!!!Hallo kroket,bezig met het heruitvinden van warm water?Wisten ze dat in mei ook al niet?
Dit is niet echt serieus meer,sorry!

positief

willen de supporters nu eens positief zjn over hun ploeg , in wijgmaal stond er een ploeg op het veld met de juiste mentaliteit
Zou het misschien niet beter zijn om Degeling wat meer speelminuten te gunnen ,er was toch duidelijk een verschil na de inbreng van degeling

supporters

tienen is nu eenmaal een volk dat negatief is ingesteld,ze moeten nog maar ne slechte pas geven en ze worden al afgebroken door een deel van de supporters
da was vroeger zo en da zal zo altijd blijven

Het probleem op Tienen is dat

Het probleem op Tienen is dat er veel denken dat ze iets van voetbal kennen!!maar nikske daarvan,enkel op de scheidsrechters hun kap zitten als die een foutje begaan ,maar de fouten die de spelers maken bekijken ze niet en als dan de scheids wel goed is breken ze hun eigen ploeg af!!dat is al sinds RC en Voorwaarts Tienen en is nu nog zo.Reglementen kennen ze op Tienen ook niet,enkel alles door groenblauwwitbril bekijken!!

Blauwwitgroene bril, ge weet

Blauwwitgroene bril, ge weet er niks van want ne echten Tienenaar breekt eerst zijn eigen spelers af en dan houd hij rekening met de rest, zoals eerder vermeld.

@johan flach sorry johan ma

@johan flach

sorry johan ma het is blauw wit groen hoor,ma van een sint truiden supporter kan ik da wel begrijpen dat men de dingen soms door elkaar haalt!!;-)proficiat aan degeling trouwens voor zijn knappe mentaliteit na zijn (verwijdering uit A kern!!)

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure