Oefenwedstrijd Ol. Wijgmaal - KVK Tienen: 0-2 Printervriendelijke versie

Na de matige prestatie tegen neoderdeklasser Patro Maasmechelen, wilde KVK Tienen het beter doen tegen een andere neoderdeklasser: streekploeg Ol. Wijgmaal. Bij Wijgmaal traden met Thiry, Dehaes en Morreel ook drie ex-KVK'ers aan. Valère Billen pakte uit met een viermansdefensie en posteerde Rocky Peeters centraal achteraan  naast Steven Vandenbergh. Vooraan mocht Arnaud Biatour alleen opdraven.

Na een kansenloos openingskwartier stak KVK Tienen als eerste de neus aan het venster met een schot over het doel van Di Gregorio. Thuisdoelman Desomberg moest aan de bak toen Vandeput ei zo na een voorzet aan de tweede paal binnenkopte. De puik spelende Audoor zonderde met een knappe pass op het half uur Biator af voor doel. De spits kreeg de bal echter niet voorbij de doelman.
 
Wijgmaal stelde daar bijzonder weinig tegenover. Enkel Steenwegen zorgde voor wat gevaar met een schot op doelman Govoni. Thiry bracht het leder op slag van rusten strak voor doel, maar Vanherberghen werkte tijdig weg voor de ogen van Azveren.
 
Na de pauze schakelde de Suikerploeg een versnelling hoger. Vandeput strooide met prima voorzetten en eentje daarvan werd aan de tweede paal door Vanherberghen tegen de touwen gewerkt. De thuisploeg onderging nu helemaal de wet van de sterkste. Met nog twintig minuten op de klok leverde een bedrijvig ingevallen Degeling een knappe voorzet af tot bij de centraal opgerukte Neven die onhoudbaar binnentrapte. Ben-Saïda mocht alleen op doel af na balverlies van Wijgmaal maar trapte niet binnen het kader. Fannes zorgde nog bijna voor de aansluitingstreffer, maar zijn fraaie knal belandde op de paal.
 
Trainer Valère Billen zag hoe zijn jongens het een stuk beter hadden gedaan dan enkele dagen eerder tegen Patro Maasmechelen:
 
'Dit is het voetbal dat ik wil zien', klonk het. 'De spelers hebben gedaan wat ik hen had gevraagd: hoog druk zetten, karakter tonen en een goede balcirculatie nastreven. Dat lukte. Wijgmaal kwam een uur lang niet in het stuk voor.'
 
'Ik wil vertrekken vanuit een goede organisatie achteruit en pakte uit met een viermansachterhoede. Dat wierp zijn vruchten af. Offensief zit het nog niet helemaal snor. We deden te weinig met het overwicht. Zeker door het uitvallen van Matusiwa hoop ik dat de club nog een inspanning doet om een extra spits te vinden, want die hebben we echt wel nodig. Het ontbreekt ons nu aan een centraal aanspeelpunt vooraan. Nu hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken in de oefenwedstrijd tegen FC Brussels.'
 
Ol. Wijgmaal startte met: Desomberg, Morreel, Verhamme, Dehaes, Thiry, Huybrechts, Azveren, Coosemans, Steenwegen, Mellebeek, De Mol.
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Colin (62'Konsdorff), Audoor (46' Hias), Vandenbergh, Neven, Biatour (46' Ben-Saïda), Vanherberghen (61' Degeling), Di Gregorio (65' Vercammen), Bogaerts, Peeters.
geel: Peeters
doelpunten: 59' Vanherberghen (0-1), 72' Neven (0-2)
scheidsrechter: Meeus

 

Label(s):

ik blijf het positief

ik blijf het positief bekijken hoor ; er begint een ploeg te staan, we zagen gisteren een goede mentaliteit, goede coaching door de spelers (vooral achteraan met een zeer secure vdbergh en scherpe rocky) ; ik zie het verdedigend tenandere nu al in orde komen hoor ; zelfs ook in het middenveld met een bere sterke bogaerts en co ; aanvallend inderdaad nog wat werk te doen ; maar pas binnen 1 week gaat het echt om de knikkers hoor!

we moeten ons positief, en dan mag dit ook kritisch opstellen tov de groep!

wijgmaal-kvk

goede wedstrijd,maar er staan enkele niet op hun plaatst, om het helemaal perfect doen te draaien,wel positief rocky achteraan ,hij verzet daar degelijk werk,en met ene spits vooraan,dat is niet genoeg,om degelijk vuurwerk te zien,we komen kijken om doelpunten te zien en mooie voetbal

Waarom denkt ge dat de

Waarom denkt ge dat de trainer een extra spits vraagt!!
Hij heeft begot maar ene, en den dien heeft niet altijd goesting.

extra spits

Al 2 seizoenen(na het vertrek van Dufoor)zegt iedereen dat we een targetspits nodig hebben,en wat gebeurde er?Vorig seizoen begonnen we met De Smet en later met Belmé en Degeling in de spits,met de gekende gevolgen,moeilijk scoren en het hele seizoen vechten tegen de degradatie....Nu 1 week voor de start komt men tot de constatie dat we, jawel een targetspits nodig hebben!!!!!!!!!!Hallo kroket,bezig met het heruitvinden van warm water?Wisten ze dat in mei ook al niet?
Dit is niet echt serieus meer,sorry!

positief

willen de supporters nu eens positief zjn over hun ploeg , in wijgmaal stond er een ploeg op het veld met de juiste mentaliteit
Zou het misschien niet beter zijn om Degeling wat meer speelminuten te gunnen ,er was toch duidelijk een verschil na de inbreng van degeling

supporters

tienen is nu eenmaal een volk dat negatief is ingesteld,ze moeten nog maar ne slechte pas geven en ze worden al afgebroken door een deel van de supporters
da was vroeger zo en da zal zo altijd blijven

Het probleem op Tienen is dat

Het probleem op Tienen is dat er veel denken dat ze iets van voetbal kennen!!maar nikske daarvan,enkel op de scheidsrechters hun kap zitten als die een foutje begaan ,maar de fouten die de spelers maken bekijken ze niet en als dan de scheids wel goed is breken ze hun eigen ploeg af!!dat is al sinds RC en Voorwaarts Tienen en is nu nog zo.Reglementen kennen ze op Tienen ook niet,enkel alles door groenblauwwitbril bekijken!!

Blauwwitgroene bril, ge weet

Blauwwitgroene bril, ge weet er niks van want ne echten Tienenaar breekt eerst zijn eigen spelers af en dan houd hij rekening met de rest, zoals eerder vermeld.

@johan flach sorry johan ma

@johan flach

sorry johan ma het is blauw wit groen hoor,ma van een sint truiden supporter kan ik da wel begrijpen dat men de dingen soms door elkaar haalt!!;-)proficiat aan degeling trouwens voor zijn knappe mentaliteit na zijn (verwijdering uit A kern!!)

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure