KVK Tienen opnieuw thuis in het eigen Bergéstadion Printervriendelijke versie

Het nieuwe kunstgrasveld van KVK Tienen in het Bergéstadion.
 
In juli 2021 werd het Bergéstadion meerdere keren getroffen door wateroverlast. Bij de eerste overstromingen kon het water dankzij de inspanningen van vrijwilligers nog worden weggepompt, maar bij de hevige regenval op 14 en 15 juli die ook in de Ardennen voor grote problemen zorgde was de schade bijzonder groot. Het water stroomde onhoudbaar met grote kracht over de kaaimuur van de nabijgelegen Gete over de parking richting Bergéstadion, de tennisvelden van Racing Tienen en de Slachthuisstraat. Hierbij werd ook het kunstgrasveld onherroepelijk vernietigd. De kleedkamers, administratieve, technische en sanitaire ruimtes in de kelderverdieping van stadion raakten allen zwaar beschadigd. In die mate dat zelfs muren en plafonds het begaven. 
 
Het vorige kunstgrasveld werd vernietigd door de zware overstromingen in juli 2021. Het water spoelde ook de funderingen onder de mat weg en vernielde kleedkamers en technische ruimtes.
 
Het begin van een periode van een half jaar waarin KVK Tienen voor het afwerken van trainingen en het spelen van wedstrijden terecht moest op nabijgelegen terreinen. Het eerste herenelftal diende zelfs uit te wijken naar Stayen, de thuishaven van STVV.  De club kon ook rekenen op de solidariteit van andere clubs uit de omgeving.
 
Zes maanden later, in januari 2022, kan KVK Tienen met eerste elftallen, beloften en jeugdspelers opnieuw aantreden in het eigen Bergéstadion op een gloednieuw kunstgrasveld. De stad Tienen investeerde als eigenaar van het stadion in de heraanleg van het terrein. Later volgen nog de kleedkamers en technische ruimtes. Het studiebureau J2F, gespecialiseerd in het aanleggen van voetbal- en andere sportvelden, begeleidde het project. De firma Lesuco was verantwoordelijk voor de aanleg. Dat alles overigens in de wintermaanden, wat uitzonderlijk is.
 
KVK Tienen kan opnieuw voetballen op kwalitatief kunstgras, gevuld met kurkeik.
 
Er is gekozen voor kunstgras van Domo type Varioslide S Pro. Het unieke ‘Duo Yarn Systeem’ behoudt in alle weersomstandigheden zijn kwaliteiten zoals veerkracht en een consistente balrol. De grasmat is opnieuw opgevuld met organische kurk. Die wordt bij deze mat nog beter z’n plaats wordt gehouden. De mat is ook antistatisch en verbetert zelfs de luchtkwaliteit boven het gras door de bijzondere eigenschappen van het type vezel dat is gebruikt.
 
Burgemeester Partyka en schepenen Bergé en Roovers met leden van het projectteam waaronder Johan Froment van J2F en jeugdvoorzitter Peter Denruyter.
 
Johan Froment van J2F geeft mee dat er nog extra inspanningen zijn gedaan voor om de mat bestand te maken tegen nieuwe wateroverlast: ‘In de hoek aan de ingang van de hoofdtribune is de mat met een clipsysteem verankerd. Mocht er toch nog instroom van water zijn, dan kan ze niet meer verschuiven. Een principe dat we kennen uit het hockey. Ook aan extra drainage is gedacht via extra buizen en een vertidrainage van het volledige terrein. De goot aan de kant van de zittribune kent nu een eigen afvoer en functioneert los van de drainage van het terrein, waardoor er minder kans is op verstopping. Het regenwater wordt opgevangen en kan gebruikt worden om het terrein van KVK Tienen en de tennisvelden van Racing Tienen te besproeien.'
 
De mat kan weer elke dag intensief worden benut door onze eerste elftallen, beloften en jeugdspelers.
 
Op de nieuwe kleedkamers is het nog wachten tot november 2022. Studiebureau Rimanque werd geraadpleegd voor de opmaak van een waterbestendig plan. In afwachting worden er op de parking achter de hoofdtribune containerunits geplaatst die dienst doen als comfortabele kleedkamer voor spelers en scheidsrechters.
 
Voorontwerp van de 'sas' die instroom van water richting kleedkamers via de spelerstunnel moet voorkomen. 
 
‘De ingang  naar de spelerstunnel wordt opgehoogd zodat er in de toekomst geen regenwater van het veld richting de kleedkamers kan lopen’, voegt schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. Hiertoe is extra ruimte voor de dug-outs gecreëerd door een andere belijning van het terrein. Dat blijft echter even groot: 64 meter breed en 105 meter lang. ‘De materialen voor de inrichting van de kleedkamers zullen vandaal- en waterbestendig zijn. Ook voor de tennisvelden wordt gekeken naar een duurzame oplossing’, aldus nog de Tiense schepen.
 
Voorontwerp van de nieuwe kleedkamers in het Bergéstadion.
 
Verder is de stad Tienen in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij om aan structurele oplossingen te werken die wateroverlast in de toekomst kunnen voorkomen.
 
De containers die in afwachting van de verbouwingen in de benedenverdieping als kleedkamers en technische ruimtes fungeren.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure