KVK Tienen - KESK Leopoldsburg: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Speler-trainer Peeters kon voor de wedstrijd tegen Leopoldsburg opnieuw beroep doen op Kevin De Wolf en de uit schorsing terugkerende De Silva. Bij Leopoldsburg stond voormalig KVK-middenvelder Jeroen Appeltans aan de aftrap.
 
De talrijk opgekomen toeschouwers in het Bergéstadion zagen dat Suikerploeg prima van start ging. Cosse waarschuwde met een knal naast het doel van Frederix. Toch was het Leopoldsburg dat na 12 minuten mocht juichen. Doelman De Wolf verloor het luchtduel van Kayademir en moest toestaan dat Stieners hard binnenschoot. 
 
Tienen liet tussen de stevige regenbuien door echter niet betijen en drukte de bezoekers helemaal weg op de eigen speelhelft. Frederix stond paraat op een schot van de goed acterende De Silva. Een ogenblik mater legde ref Van Emelen de bal op de stip na een haakfout van Gueroui op De Silva. Kempeneers trapte de 1-1 strak tegen de touwen.
 
KVK had het goede elan nu te pakken. Iets na het half uur zette Cosse de kers op de taart door een vrije trap vanop meer dan dertig meter met een sublieme streep in de kruising te trappen. Een magistrale goal die het in eerste klasse ongetwijfeld tot in één of ander jaaroverzicht zou schoppen. 
 
Met de wind in de rug ging Tienen voor de pauze nog op zoek naar een derde goal. Leopoldsburg zette daar offensief niets tegenover. Doelman Frederix duwde een op Vankrunkelsven afgeweken schot van Ibricic in hoekschop. De Limburgse goalie toonde zich ook paraat op een kopbal van De Silva en een nieuwe poging van Ibricic. Het derde doelpunt kwam er echter niet. 
 
De bezoekers kwamen met hernieuwde geestdrift uit de kleedkamers. Aanvaller Ven kopte een metertje naast op aangeven van Krouchi. Aan de overzijde zag Cosse zijn overhoeks (voorzet-)schot net naast verdwijnen. De bezoekers doken wat vaker op in de Tiense zestien. Stieners kon een vrije trap niet verzilveren. 
 
Toch kreeg Tienen op de counter de beste kansen om de partij te beslissen. Die werden jammer genoeg al te zelden goed uitgespeeld. De ingevallen Conard besloot op doelman Frederix en werd een moment later onterecht afgevlagd voor buitenspel toen hij alleen doel afging. Ondertussen verloor de ref steeds meer de pedalen door enkele duidelijke overtredingen op het middenveld onbestraft te laten. 
 
In de 85ste minuut waarschuwde Appeltans nog één keer toen hij een vrije trap met het hoofd op de kruising verlengde. KVK zou standhouden. Dat dacht iedereen toch, want toen een nummertje van Singh aan de hoekschopvlag mislukte en Leopoldsburg aan de overzijde een hoekschop afdwong, gebeurde wat iedereen vreesde: nadat de mee naar voren opgerukte doelman Frederix vanuit het pak op De Wolf besloot kon Gueroui de bal over de doellijn werken. De gelijkmaker was een feit. Dat dit gebeurde in de 95ste minuut was extra bitter voor de Tiense aanhang. Leopoldsburg vierde het behaalde punt als een ware triomf.
 
KVK Tienen doet met deze puntendeling geen goede zaak in de tweede periode. De wedstrijd werd na afloop dan ook druk besproken. Daarbij werden in het Tiense kamp heel wat vragen gesteld bij de vijf minuten blessuretijd die ref Van Emelen aan de reglementaire speeltijd toevoegde. Ook de niet afgewerkte Tiense kansen waren onderwerp van reflectie. Amardeep Singh had zich bovendien ongetwijfeld een ander nummertje voorgesteld toen hij met het leder richting hoekschopvlag trok. Toch mag Tienen zich door dit gelijkspel niet uit het lood laten slaan. Met een mooie reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag én prima voetbal mag het met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met Vosselaar. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva, Ibricic (59' Conard), Cosse (76' Grancea), Singh, Nijs (85' Willems). 
KESK Leopoldsburg: Frederix, Dekkers, Hensen, Daniëls, Ven, Vankrunkelsven (74' Eren), Stieners, Kayademir (46' Vanhees), Krouchi, Gueroui, Appeltans.
doelpunten: 12' Stieners (0-1), 21' Kempeneers (pen., 1-1), 34' Cosse (2-1), 95' Gueroui (2-2) 
geel: Gueroui, Vankrunkelsven, De Silva, Nijs, Appeltans, Kempeneers.
scheidsrechter: Van Emelen
 
De wedstrijdbal werd geschonken door bussen Van Mullem en zonen bvba
 

Pieter Kempeneers schiet vanop de stip de gelijkmaker tegen de touwen
 
>> Bekijk ook de wedstrijdbeelden op de website van ROB-TV. 
In ROB Score op maandag krijg je ook reacties van spelers en staf.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Tilleur
KVK Tienen
Beker van België
zo. 18 augustus - 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure