KVK Tienen - KESK Leopoldsburg: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Speler-trainer Peeters kon voor de wedstrijd tegen Leopoldsburg opnieuw beroep doen op Kevin De Wolf en de uit schorsing terugkerende De Silva. Bij Leopoldsburg stond voormalig KVK-middenvelder Jeroen Appeltans aan de aftrap.
 
De talrijk opgekomen toeschouwers in het Bergéstadion zagen dat Suikerploeg prima van start ging. Cosse waarschuwde met een knal naast het doel van Frederix. Toch was het Leopoldsburg dat na 12 minuten mocht juichen. Doelman De Wolf verloor het luchtduel van Kayademir en moest toestaan dat Stieners hard binnenschoot. 
 
Tienen liet tussen de stevige regenbuien door echter niet betijen en drukte de bezoekers helemaal weg op de eigen speelhelft. Frederix stond paraat op een schot van de goed acterende De Silva. Een ogenblik mater legde ref Van Emelen de bal op de stip na een haakfout van Gueroui op De Silva. Kempeneers trapte de 1-1 strak tegen de touwen.
 
KVK had het goede elan nu te pakken. Iets na het half uur zette Cosse de kers op de taart door een vrije trap vanop meer dan dertig meter met een sublieme streep in de kruising te trappen. Een magistrale goal die het in eerste klasse ongetwijfeld tot in één of ander jaaroverzicht zou schoppen. 
 
Met de wind in de rug ging Tienen voor de pauze nog op zoek naar een derde goal. Leopoldsburg zette daar offensief niets tegenover. Doelman Frederix duwde een op Vankrunkelsven afgeweken schot van Ibricic in hoekschop. De Limburgse goalie toonde zich ook paraat op een kopbal van De Silva en een nieuwe poging van Ibricic. Het derde doelpunt kwam er echter niet. 
 
De bezoekers kwamen met hernieuwde geestdrift uit de kleedkamers. Aanvaller Ven kopte een metertje naast op aangeven van Krouchi. Aan de overzijde zag Cosse zijn overhoeks (voorzet-)schot net naast verdwijnen. De bezoekers doken wat vaker op in de Tiense zestien. Stieners kon een vrije trap niet verzilveren. 
 
Toch kreeg Tienen op de counter de beste kansen om de partij te beslissen. Die werden jammer genoeg al te zelden goed uitgespeeld. De ingevallen Conard besloot op doelman Frederix en werd een moment later onterecht afgevlagd voor buitenspel toen hij alleen doel afging. Ondertussen verloor de ref steeds meer de pedalen door enkele duidelijke overtredingen op het middenveld onbestraft te laten. 
 
In de 85ste minuut waarschuwde Appeltans nog één keer toen hij een vrije trap met het hoofd op de kruising verlengde. KVK zou standhouden. Dat dacht iedereen toch, want toen een nummertje van Singh aan de hoekschopvlag mislukte en Leopoldsburg aan de overzijde een hoekschop afdwong, gebeurde wat iedereen vreesde: nadat de mee naar voren opgerukte doelman Frederix vanuit het pak op De Wolf besloot kon Gueroui de bal over de doellijn werken. De gelijkmaker was een feit. Dat dit gebeurde in de 95ste minuut was extra bitter voor de Tiense aanhang. Leopoldsburg vierde het behaalde punt als een ware triomf.
 
KVK Tienen doet met deze puntendeling geen goede zaak in de tweede periode. De wedstrijd werd na afloop dan ook druk besproken. Daarbij werden in het Tiense kamp heel wat vragen gesteld bij de vijf minuten blessuretijd die ref Van Emelen aan de reglementaire speeltijd toevoegde. Ook de niet afgewerkte Tiense kansen waren onderwerp van reflectie. Amardeep Singh had zich bovendien ongetwijfeld een ander nummertje voorgesteld toen hij met het leder richting hoekschopvlag trok. Toch mag Tienen zich door dit gelijkspel niet uit het lood laten slaan. Met een mooie reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag én prima voetbal mag het met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met Vosselaar. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva, Ibricic (59' Conard), Cosse (76' Grancea), Singh, Nijs (85' Willems). 
KESK Leopoldsburg: Frederix, Dekkers, Hensen, Daniëls, Ven, Vankrunkelsven (74' Eren), Stieners, Kayademir (46' Vanhees), Krouchi, Gueroui, Appeltans.
doelpunten: 12' Stieners (0-1), 21' Kempeneers (pen., 1-1), 34' Cosse (2-1), 95' Gueroui (2-2) 
geel: Gueroui, Vankrunkelsven, De Silva, Nijs, Appeltans, Kempeneers.
scheidsrechter: Van Emelen
 
De wedstrijdbal werd geschonken door bussen Van Mullem en zonen bvba
 

Pieter Kempeneers schiet vanop de stip de gelijkmaker tegen de touwen
 
>> Bekijk ook de wedstrijdbeelden op de website van ROB-TV. 
In ROB Score op maandag krijg je ook reacties van spelers en staf.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure