KVK Tienen - K. Lyra-Lierse: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Heel wat voetbalfans waren afgezakt naar het gezellig drukke Bergéstadion voor de wedstrijd tussen KVK Tienen en het nummer drie K. Lyra-Lierse. Ze kregen een wedstrijd met veel inzet voorgeschoteld die geen winnaar kende. Achteraf hinkte het Tiense publiek dan ook wat op twee gedachten: geen man overboord na een degelijke collectieve prestatie, maar het had in de zone van de waarheid toch net dat beetje meer kunnen zijn.
 
Lyra-Lierse was niet met de meest offensieve intenties naar het Bergéstadion afgezakt en begon met een vijfmansdefensie en Flebus op de bank. Dillien en Dermaut waren er niet bij. Bij Tienen was Lambrecth geschorst. Calgan begon op de bank na rugproblemen. Nieuwkomer Convents was wel van de partij in de basis. 
 
Veel grote kansen waren er in de openingsfase van de uitgeregende partij niet te noteren. Tienen drukte Lyra wel terug op de eigen speelhelft, maar kreeg het vizier via Convents en een Grancea niet scherp. De bezoekers probeerden tot twee keer toe te dreigen via Nys. Op slag van rusten bracht Hannes in redding na een diepe bal richting Daal aan de tweede paal.
 
Na de pauze drukte KVK Tienen de bezoekers meer en meer weg, met heel wat voorzetten die jammer genoeg geen bestemmeling vonden. Cabumi besloot op doelman Maes na een vrije trap van Grancea. Die laatste zag overigens ook een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen mochten ook Marchoul, Jens Vos en Calgan opdraven. Ref Timmermans wees niet naar de stip toen Jens Vos vanuit de tweede lijn uithaalde en de bezoekende verdediger de bal met de hand stuitte.
 
Na 80 voetballen kreeg een counterend Lyra de kans om de score te openen. De vergeten Lambreghts kon vrij aanleggen maar besloot hard op een attente doelman Hannes. Bezoeker Cools pakte in de wat nerveuze slotfase nog een onnodige tweede gele kaart na een overtreding op Lusadusu. 
 
Een brilscore om 2019 te openen dus. Trainer Jo Claes benadrukte de mature wedstrijd van zijn spelers: ‘De bezoekers vierden de 0-0 als een overwinning. Dat is het grootste compliment dat onze groep vandaag kan krijgen. Ondanks de nerveuze match en de kleine ruimte die we kregen brachten we goed voetbal. Vooraan kon het af en toe wel wat scherper. Het defensieve spel van Lyra-Lierse verbaasde wel, omdat net zij de punten nodig hebben om de kloof richting de top van de rangschikking te verkleinen. Er wachten ons in januari nog twee stevige wedstrijden: volgende week richting Racing Mechelen op mogelijk een zwaar veld en de week erna tegen het nummer twee KFC Sint-Lenaerts.’
 
Tienen behoudt een voorsprong van 8 punten op KFC Sint-Lenaarts dat volgende week nummer vier Lyra-Lierse ontvangt. Florin Grancea is niet beschikbaar voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Hij pakte zijn derde geel karton. Lambrecth is wel opnieuw inzetbaar. 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (85’ J. Vos), Lusadusu, Claes, Cabumi (39’ Calgan), Bogaerts, Convents (63’ Marchoul).
K. Lyra-Lierse: Maes, Wils, Cloetens, Van Goylen, Lmabreghts, Van den Abeele, Ascencion (83’ Balbi), Cools, Nys (81’ El Mokadem), Daal, Jacobs.
Geel: Van den Abeele, Grancea, Calgan 
Rood: Cools (2x geel)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen, Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth, Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure