KVK Tienen voetbalt (even) op Stayen UPDATE!

In juli werd het Bergéstadion getroffen door wateroverlast toen de nabijgelegen Gete overstroomde. Hierdoor zijn het kunstgrasveld en kleedkamers vernield. De club werkt samen met de Stad Tienen aan een herstel van de infrastructuur, maar moet noodgedwongen thuiswedstrijden in een ander stadion afwerken.
 
KVK Tienen op Stayen
 
Tot half oktober is KVK Tienen te gast op Stayen, het stadion van Jupiler League-club STVV. We hopen jullie daar te ontmoeten en onze spelers bij wedstrijden een echt Tiens thuisgevoel te geven. 
 
Praktisch
 
Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder Stayen. Op de website van STVV vind je een wegbeschrijving.
 
Het stadion opent anderhalf uur voor de wedstrijd. Tickets koop je aan de ticketcontainer Noord-West ('loket' op plan).
 
Je betreedt de tribune langs ingang W1 (zie plan) waar er een controle wordt uitgevoerd door de stewards van STVV.
 
Daarna kan je met de trap of de lift naar de tweede verdieping alwaar je door de kantine naar de tribune kan gaan. Supporters van KVK Tienen nemen plaats in het onderste gedeelte van de tribune West. Iedereen kan gaan zitten waar hij wil dus wie eerst aanwezig is heeft de beste plaats.
 
Abonnees van STVV kunnen wedstrijden op vertoon van hun abonnement voor 5 euro bijwonen. Dit geldt enkel voor de competitiewedstrijden.
 
Rookverbod:
 
Er geldt een rookverbod in gans het stadion. Rokers dienen dus terug naar buiten te gaan om te roken.
 
Verboden:
 • Rugzakken en plastieken tassen (uitzondering voor persmensen hun materiaal)
 • Grote handtassen (tot formaat A4 max. = toegelaten)
 • Toeters onder drukgas, spuitbussen, parfums…)
 • Dranken en vloeistoffen
 • Regenschermen met houten of metalen punt
 • Pyrotechnische middelen (Bengaals vuur ….) zware boete, steeds PV.
 
 
 
Wedstrijden
 
De verwachting is dat het eerste herenelftal van KVK Tienen tot half oktober op Stayen voetbalt. 
 
Het gaat om volgende wedstrijden: 
 
 • Zo. 22/8 KVK Tienen – FC Ganshoren (Beker van België)
 • Zo. 29/8 KVK Tienen – Jodoigne/FC Gullegem (Beker van België)
 • Za. 18/9 om 20 uur: KVK Tienen – Olympic Charleroi
 • Zo. 3/10 om 15 uur: KVK Tienen – Thes Sport
 • Zo. 10/10 om 15 uur: KVK Tienen – La Louvière Centre
 
Bedankt STVV!
 
KVK Tienen wil de mensen van STVV bijzonder bedanken voor de gastvrijheid op Stayen.
 
‘We hebben al enkele jaren een goede verstandhouding met STVV binnen de jeugdwerking. Het is fijn om te zien dat we zulke goeie collega’s hebben die meteen bereid waren om KVK te helpen. Onze accommodatie heeft zwaar geleden onder het natuurgeweld. Het zal nog wel eventjes duren voor de schade is hersteld. Maar we moeten door als club. En we gaan dat doen samen met onze vele leden, medewerkers en supporters. De voorbije 5 jaar is er stevig gebouwd aan de club. Dat laten we nu zomaar niet verdwijnen. KVK Tienen hoopt in oktober opnieuw in het Bergéstadion kunnen te spelen. De club heeft samen met de stad Tienen en de project verantwoordelijke voor het nieuwe terrein de eerste helft van oktober als doel vooropgesteld. Dat zal dan wellicht wel moeten met tijdelijke containers als kleedkamer. De kleedkamerzone in het stadion is helemaal vernield. Ook daar is een architect aangesteld om de werken te coördineren.’ Johan Vos, voorzitter KVK Tienen
 
Dames, jeugd, beloften en P4
 
Onze damesploegen spelen hun wedstrijden in het Sportcomplex in Oorbeek, net als de jeugdploegen en KVK Tienen B in P4.
 
De beloften voetballen op maandagavond op het terrein van Crossing Vissenaken.

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zo. 26 september 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met 0-2. Hannes Meeus bracht de ploeg in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Vooral na de pauze werd het verschil met de derdenationaler groter. Yagan verdubbelde de score. Woensdag oefent KVK op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Aftrap om 19.30 uur.

05/08/2021

KVK Tienen verloor de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler RC Hades met 2-0. Eerder wonnen de Limburgers ook al van reeksgenoot Thes. Woensdag trekt Tienen naar Racing Mechelen. Op die wedstrijd zijn geen Tiense fans toegelaten. De kassa’s ter plaatse zijn gesloten.

01/08/2021
KVK Tienen won de oefenpot op het veld van eersteprovincialer Hoegaarden met 0-2. Trainer Vanhoudt roteerde de volledige ploeg bij de pauze. Enkel Meeus ontbrak met een enkelblessure. Vooral in de eerste helft moest de thuisploeg niet onderdoen voor de bezoekers. Na de pauze nam een offensief sterker Tienen afstand via aanwinst Mputu en Kempeneers. 
 
28/07/2021

Ontdek onze partnerbrochure