UEFA's RFC Luik - KVK: 2-1 Printervriendelijke versie

Omdat er dit weekend geen competitiematch gepland was voor de Tiense Uefa’s, speelden ze een oefenwedstrijd tegen de beloften van RFC Luik. Een sterke tegenstander op een veld dat er erg slecht bij lag, een hele opdracht dus voor Tienen.

Tienen startte de wedstrijd goed, maar wist nog niet onmiddellijk enkele kansen bijeen te sprokkelen. Luik kreeg een eerste kans, de bal werd over het doel gekopt. Jens had de eerste Tiense doelkans aan de voeten. Zijn schot belandde in de handen van de doelman. Wat later kopte Nicolas de bal op doel uit een vrije trap van Jens. Maar ook hier kon de doelman te bal onderscheppen. 

In de 34e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Wat later slingerde Mike een vrije trap het zestienmetergebied in. De bal werd weggewerkt en Luik ging in de tegenaanval. Het gevaar werd makkelijk tegengehouden door de Tiense verdediging. Net voor rust passte Wouter de bal op links tot bij Mike. Die maakte de actie richting het Luikse doel, zijn schot strandde in het zijnet. 

Na de rust voerde de trainer vier wissels door. Luik voerde de druk nog wat op en leek op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Zo moest Cas een afstandsschot in hoekschop tikken om een doelpunt te voorkomen. Ook in de volgende minuten creërden ze enkele gevaarlijke kansen. Een schot moest worden afgeblokt en belandde naast. Cas moest kort hierop de bal nog met zijn voeten komen ontzetten.

Tienen kwam nadien wat meer in de wedstrijd. Lukas schoot op doel, maar de doelman was alert. In de 84e minuut kregen onze jongens nog een tweede doelpunt te slikken. Na een verre uittrap van de doelman ging een speler er vandoor en trapte de bal tegen de netten. 

In de slotfase voerden de Uefa’s de druk wat op om alsnog een doelpunt af te dwingen. In de 92e minuut kregen ze een vrije trap op een gunstige positie voor het doel. Kevin V. trapte de bal goed richting de goal. Wouter wist de bal nog even aan te raken en zo was de aansluitingstreffer een feit. Net voor affluiten schoot Thomas vanop een afstand nog op doel, zijn poging spatte uiteen op de dwarsligger. De partij eindigde zo op 2-1.

Tienen speelde een verdienstelijke partij tegen de Luikenaars. Woensdag wordt er opnieuw thuis gespeeld, de tegenstander is dan het Waalse Namen. De wedstrijd start om 19u op het terrein in Kumtich.

KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Simon Beuls (45’ Dimitri Gregoir), Simon Van Gucht, Mike Deverdenne (45’ Jean-Philippe Danneel), Tom Simons (45’ tester), Jens Winnen (45’ Lukas Velaers), Nicolas Das Tavares Neves.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure