UEFA's KVKT - Lierse SK: 0-0 Printervriendelijke versie

Deze week speelden de Tiense Uefa’s thuis tegen Lierse. Die hadden vorige week een overwinning geboekt tegen KVSK United en kwamen dus met volle moed afgezakt naar Kumtich.
 
In het begin van de wedstrijd probeerde Lierse onmiddellijk druk te zetten. Toch was het Tienen die als eerste een goede kans kon creëren. Kevin gaf de bal voor doel en Jens kon zijn hoofd tegen de bal plaatsen. Jens stond echter buitenspel, dus ging de kans niet door. Even later kon Glenn de bal in de volley op doel trappen uit een vrije trap van Thomas. Hij plaatste de bal net naast. Lierse werd nadien even gevaarlijk maar Cas kon de bal wegboksen. Nog geen minuutje later schoot Dimitri op doel maar miste net. In het laatste kwartier wisselden de kansen voor beide ploegen elkaar af. Maar zowel Tienen als Lierse slaagden er niet in om op voorsprong te komen. Net voor rust ging een Lierse-speler nog alleen op Cas af, maar hij kwam sterk uit en kon de bal wegwerken.
 
Na de rust lag de match een tijdlang op slot en werden er weinig kansen tot stand gebracht. De Lierse-trainer besloot dat het tijd was voor enkele frisse mannen en voerde 3 wissels door. Ze waren duidelijk op zoek naar een goal maar dit liet Tienen niet gebeuren. Er werd hard gewerkt en goed verdedigd door onze jongens. Tienen nam stilaan terug het heft in handen. Tom kon een schot op doel afvuren en ook Jens kon zijn hoofd nog is tegen de bal plaatsen na een vrije trap van Lucas. Helaas werd er niet gescoord. Maar ook Lierse slaagde er niet om te scoren. Ze kregen wel nog een gevaarlijke kans, maar de Lierse-speler mikte de bal op de paal. Tienen zette nog een mooie aanval op met Dimitri en Tom maar de doelwachter was paraat. Op het einde schoot Jens de bal nog over en kopte Thomas nog naast na een corner van Mike. Er werd niet meer gescoord en het bleef dus 0-0.
 
Het was een moeilijke match maar Tienen kon op karakter nog een verdiend punt binnenhalen. Volgende week staat Doornik op het programma.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lucas Velaers, Glenn Neven, Dimitri Gregoire, Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen.
 
Verslag: Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure