UEFA's KVK - Tubeke: 3-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend werd de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was Tubeke, de huidige nummer vier in de rangschikking. Op verplaatsing werd er met 1-2 van deze ploeg gewonnen.
 
Beide ploegen startten goed aan de wedstrijd. De eerste kans kwam van de bezoekers. Cas was bij de pinken en bokste de bal over het doel. De hoekschop die hieruit volgde, kon makkelijk worden weggewerkt. Iets later ging Jens op de rechterflank met de bal aan de haal. Zijn actie kon echter worden afgestopt en werd weggewerkt.
 
Bij een vrije trap van Thomas werd de bal door een tegenstrever doorgekopt en botste op de paal. Jens was goed gevolgd en legde de 1-0 binnen. Enkele minuten later werd het opnieuw gevaarlijk voor het doel van Tubeke. Kevin V. passte de bal naar Jens die onmiddellijk op doel trapte. Het schot kon door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Jean-Philippe bracht deze corner het zestienmetergebied in, waar wat geharrewar ontstond. Tot een doelpunt kwam het echter niet, want Tienen kreeg een fout tegen gefloten.
 
In de 19e minuut kwam Tubeke op gelijke hoogte met onze jongens. Een speler ging alleen door en bracht zijn ploeg zo terug in de wedstrijd. Tubeke creërde rond het halfuur opnieuw gevaar met een goed schot. Cas zat erg goed bij de bal en werkte die met behulp van de lat over het doel. De kopbal op de daaruitvolgende hoekschop belandde naast.
 
Kort hierop kreeg Tienen een vrije trap op een gunstige positie voor doel, Thomas poging strandde op het doelkader. Een corner van Jean-Philippe werd wat later door Thomas naar Jens gekopt, die net niet goed genoeg bij de bal kon en over kopte. Net voor de rust creërde Tubeke nog wat druk in het strafschopgebied. Maar de Tiense verdediging hield stand en ving de aanval goed op.
 
Na de rust was het eerst aan Tubeke om wat kansen bijeen te sprokkelen. Bij een eerste poging zoefde een schot over, bij een volgende kans kwam Cas sterk uit doel en belette de Tubeke-aanvaller te scoren. Tienen kreeg pas na vijftien minuten in de tweede helft opnieuw een kans, Kevins schot werd door de doelman gepakt.
 
Jens maakte er na een uur voetballen knap 2-1 van. Hij bracht de doelman op het verkeerde spoor en kon zo de bal goed binnen schuiven. Slechts één minuutje later kon Tienen zijn voorsprong al uitbreiden. Jean-Philippe leverde de assist vanop links voor Jens die de bal knap tegen de netten knikte.
 
Een vrije trap van Tubeke werd wat later door Thomas doorgekopt en belandde in eigen doel. Na deze aansluitingstreffer was het nog vijf minuten opletten geblazen voor de Tiense Uefa’s. Wouter probeerde het zelf nog met een schot, maar de bal belandde in hoekschop. Tubeke kwam er niet meer uit en de match eindigde zo met een 3-2 overwinning voor de Tienenaars.
 
Tienen haalt opnieuw de drie punten binnen na een mooie overwinning tegen een stugge tegenstander. Hiermee komen ze op een tweede plaats te staan in het klassement. Volgend weekend komt KVSK United, de nummer één en de kampioen van de reeks, op bezoek. Een mooie topper en tevens ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir (90’ Simon Beuls), Wouter Hias, Tom Simons, Lukas Velaers (82’ Mike Deverdenne), Jean-Philippe Danneel, Jens Winnen, Kevin Vanderstukken.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot binnenkort
bij KVK Tienen
One team. One Mission.
Hou het veilig!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure