UEFA's KVK - Tubeke: 3-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend werd de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was Tubeke, de huidige nummer vier in de rangschikking. Op verplaatsing werd er met 1-2 van deze ploeg gewonnen.
 
Beide ploegen startten goed aan de wedstrijd. De eerste kans kwam van de bezoekers. Cas was bij de pinken en bokste de bal over het doel. De hoekschop die hieruit volgde, kon makkelijk worden weggewerkt. Iets later ging Jens op de rechterflank met de bal aan de haal. Zijn actie kon echter worden afgestopt en werd weggewerkt.
 
Bij een vrije trap van Thomas werd de bal door een tegenstrever doorgekopt en botste op de paal. Jens was goed gevolgd en legde de 1-0 binnen. Enkele minuten later werd het opnieuw gevaarlijk voor het doel van Tubeke. Kevin V. passte de bal naar Jens die onmiddellijk op doel trapte. Het schot kon door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Jean-Philippe bracht deze corner het zestienmetergebied in, waar wat geharrewar ontstond. Tot een doelpunt kwam het echter niet, want Tienen kreeg een fout tegen gefloten.
 
In de 19e minuut kwam Tubeke op gelijke hoogte met onze jongens. Een speler ging alleen door en bracht zijn ploeg zo terug in de wedstrijd. Tubeke creërde rond het halfuur opnieuw gevaar met een goed schot. Cas zat erg goed bij de bal en werkte die met behulp van de lat over het doel. De kopbal op de daaruitvolgende hoekschop belandde naast.
 
Kort hierop kreeg Tienen een vrije trap op een gunstige positie voor doel, Thomas poging strandde op het doelkader. Een corner van Jean-Philippe werd wat later door Thomas naar Jens gekopt, die net niet goed genoeg bij de bal kon en over kopte. Net voor de rust creërde Tubeke nog wat druk in het strafschopgebied. Maar de Tiense verdediging hield stand en ving de aanval goed op.
 
Na de rust was het eerst aan Tubeke om wat kansen bijeen te sprokkelen. Bij een eerste poging zoefde een schot over, bij een volgende kans kwam Cas sterk uit doel en belette de Tubeke-aanvaller te scoren. Tienen kreeg pas na vijftien minuten in de tweede helft opnieuw een kans, Kevins schot werd door de doelman gepakt.
 
Jens maakte er na een uur voetballen knap 2-1 van. Hij bracht de doelman op het verkeerde spoor en kon zo de bal goed binnen schuiven. Slechts één minuutje later kon Tienen zijn voorsprong al uitbreiden. Jean-Philippe leverde de assist vanop links voor Jens die de bal knap tegen de netten knikte.
 
Een vrije trap van Tubeke werd wat later door Thomas doorgekopt en belandde in eigen doel. Na deze aansluitingstreffer was het nog vijf minuten opletten geblazen voor de Tiense Uefa’s. Wouter probeerde het zelf nog met een schot, maar de bal belandde in hoekschop. Tubeke kwam er niet meer uit en de match eindigde zo met een 3-2 overwinning voor de Tienenaars.
 
Tienen haalt opnieuw de drie punten binnen na een mooie overwinning tegen een stugge tegenstander. Hiermee komen ze op een tweede plaats te staan in het klassement. Volgend weekend komt KVSK United, de nummer één en de kampioen van de reeks, op bezoek. Een mooie topper en tevens ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir (90’ Simon Beuls), Wouter Hias, Tom Simons, Lukas Velaers (82’ Mike Deverdenne), Jean-Philippe Danneel, Jens Winnen, Kevin Vanderstukken.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure