UEFA's KVK – RS Waasland: 3-0 Printervriendelijke versie

Na het ongelukkig gelijkspel van vorige week in Virton, waren de Tiense Uefa’s dit weekend gebrand op een goede prestatie. De tegenstander voor onze jongens was Waasland, die zich in de kelder van de rangschikking bevinden.

Tienen begon erg sterk aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut kregen ze een goede kans. Mike kon zijn voet net niet tegen Glenns voorzet plaatsen. Wat later gaf Jens een scherpe voorzet naar Glenn in het centrum. Maar ook zijn poging kon de netten niet doen trillen. Het eerste kwartier leverde Tienen het betere spel, al werd dit nog niet vertaald in een doelpunt.

In de 22e minuut maakte Nicolas de actie op rechts en zette de bal voor tot bij Jens. Die bracht Tienen zo op een verdiende 1-0 voorsprong. Bij een vrije trap enkele minuten later van Stijn, mikte Wouter de bal net naast het doel. 

Rond het halfuur kreeg Waasland zijn eerste kans. Het schot van de Waasland-speler werd afgeblokt. Bij de hoekschop die daaruit volgde, kon Cas de bal makkelijk uit de lucht plukken. 

Stijn gaf iets later een goede pass tot bij Tom. Zijn schot werd afgeblokt en hij kreeg zo de bal niet tussen de palen. Net voor rust werd het nog even gevaarlijk voor het Tiense doel, de bal kon nog net weggewerkt worden voor de lijn. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Bij het begin van de 2e helft leek Wouters kopbal over de lijn te zijn gegaan. Zowel de lijn- als scheidsrechter hadden niet die indruk en kenden Tienen geen doelpunt toe. In de 51e minuut was het wel raak. Mike legde een vrije trap kort tot bij Kevin V. Die slingerde de bal fraai voor doel en Nicolas plaatste zijn hoofd tegen de bal. Hij legde de bal mooi in het hoekje en breidde zo de voorsprong uit.

Tienen bleef het meeste druk zetten en creërde de beste kansen. Mike probeerde de bal langs de doelman te werken, die kwam tussenbeide maar loste de bal opnieuw. Mike kon net niet goed genoeg meer bij de bal en de bezoekende doelman maakte zijn fout goed.

Jens leverde in de 69e minuut een mooi steekpasje tot bij Glenn. Die gaf de bal voor tot bij Nicolas, die van kortbij zijn 2e doelpunt van de namiddag binnen legde. Vervolgens voerde de trainer 2 wissels door. Tom ging eraf voor Simon B. en Lennert kwam Jens vervangen. 

Naar het einde van de wedstrijd toe kregen onze jongens nog enkele kleine kansjes, een 4e doelpunt zat er echter niet meer in. De Uefa’s pakken opnieuw 3 punten en behouden de 3e plaats in het klassement. Woensdag gaan we op bezoek bij de streekgenoten van OHL.

KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Stijn Depaz, Mike Deverdenne, Jens Winnen (76’ Lennert Vanherberghen), Tom Simons (71’ Simon Beuls), Nicolas Tavares Das Neves.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure