UEFA's KVK - Hannuit: 1-0 Printervriendelijke versie

De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was dit weekend Hanuit. Geen competitiematch, maar wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Waalse tegenstander.
 
De wedstrijd startte vrij goed voor Tienen. Er werden onmiddellijk enkele kleine kansjes gecreërd, al slaagden onze jongens er nog niet direct in om ze af te werken. Na een klein kwartier zette Hanuit een aanval op, maar het schot werd afgestopt door de gelegenheidsdoelman Jens. Zowel Cas als Kevin V.C. hadden last van een blessure waardoor ze niet tussen de palen konden postvatten.
In de 18e minuut kon Amardeep de bal recuperen op het middenveld en zette sterk door op de linkerflank. Vervolgens leverde hij een mooie assist voor Kevin V. die de bal van dichtbij binnen legde. Een 1-0 voorsprong voor onze jongens.
 
Toen Jens de bal wat later ver uittrapte, belandde de bal in de voeten van Kevin D. Zijn schot belandde net naast het doel. Tienen bleef de kansen opstapelen. Zo slingerde Mike een vrije trap voor doel, maar Wouter kon net niet bij de bal. Wat later plaatste Kevin V. zijn hoofd tegen de bal na opnieuw een vrije trap van Mike, maar ook hier vloog de bal naast het doel.
 
Hanuit kwam maar moeilijk tot het creëren van doelkansen. Enkel uit stilstaande fases trachtten ze het Tiense doel te bestoken, maar Jens hield stevig stand. In de laatste minuten van de eerste helft ontstonden er nog enkele goede kansen voor Tienen. Het schot van Kevin V. werd overgetikt. Ook de vrije trap van Ruben werd door de bezoekende doelman uit de kruising getikt.
 
In de tweede helft kwam Hanuit maar amper tot aan het Tiense doel. Een Hanuit-speler probeerde het met een afstandsschot, maar miste het doel. Verder was het enkel Tienen die mogelijkheden kreeg om hun voorsprong uit te breiden.
 
Glenn stuurde via een mooie doorsteekpas  Kevin V. de diepte in, die de bal over het doel schoot. Tienen kreeg gedurende de tweede helft de ene hoekschop na de andere. Zo kon Kevin D. op doel koppen, maar kwam niet tot scoren.
 
Met nog een kwartier te spelen gaf Kevin V. de bal mee met Glenn, zijn schot trof de paal. Wat later probeerde Glenn het opnieuw na een hoekschop van Mike, maar de verdedigers van Hanuit waren bij de les en werkten de bal weg.
 
Het bleef uiteindelijk bij een 1-0 winst voor de Tiense Uefa’s. Geen al te eenvoudige partij, maar de wedstrijd kon toch met een overwinning afgesloten worden. Dinsdag wordt er opnieuw een vriendenmatch gespeeld, volgende zaterdag staat er de langverwachte wedstrijd tegen OHL op het programma.
 
KVK Tienen: Jens Winnen, Wouter Hias, Amardeep Singh, Simon Van Gucht, Ruben Claes, Kevin Deputter, Glenn Neven, Mike Deverdenne, Tom Simons (36’ Bert ), Kevin Vanderstukken, Joris.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Patro Eisden
zondag 25 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure