UEFA's KVK - Doornik: 1-1 Printervriendelijke versie

De tegenstander van het weekend voor de Tiense Uefa’s was Doornik. Op verplaatsing werd er met 2-4 cijfers makkelijk van hen gewonnen.
 
Tienen kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Tom gaf de bal scherp voor doel, maar Mike kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Wat later kwam Doornik opnieuw goed weg. Tom schoot op doel na een voorzet van Glenn, zijn poging belandde naast de doelpaal.
 
Doornik kwam er na een kwartier een eerste keer goed uit. Cas was alert en kon de bal makkelijk wegtikken. Toch bleef de meeste druk van Tienen komen. Nicolas kopte sterk door op een bal van Mike. De kopbal belandde in Glenns voeten, die werd afgevlagd voor buitenspel. Wouter probeerde het enkele minuten later nog met een schot, de Doornikse doelman wist de bal te pakken.
 
Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een aanval van Doornik werd de bal vrij binnen gekopt. Doornik probeerde onmiddellijk hierna een tweede doelpunt te maken, maar Cas kwam steeds goed tussenbeide. Zowel Tom als Jens kregen net voor de rust hun schot niet tegen de netten. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.
 
Na de rust ging Tienen nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicolas schot uit een vrije trap van Mike moest in hoekschop gewerkt worden door de doelman. Kort daarop moest Doornik met tien verder nadat een speler na een fout een tweede keer geel kreeg.
 
Glenn greep zijn kans en schoot op doel. Daaruit kwam een hoekschop waarbij Mike de bal voor doel slingerde en Thomas op doel kopte. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
Bij een zoveelste hoekschop speelde Mike de bal kort tot bij Kevin V., die voorgaf tot bij Lennert. Zijn schot werd echter afgeblokt door de Doornikse verdediging. Nog geen minuutje later maakte Jens een knappe actie op links, Wouter stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken.
 
Met nog een twintigtal minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Jens kopte in de 74e minuut het leder binnen uit een vrije trap van Thomas. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens creërden de betere kansen en trokken de match naar zich toe. Vooral uit stilstaande fases werd het gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Zo kon de doelman Lennerts kopbal maar net in hoekschop tikken.
 
Kort voor het einde kreeg Thomas nog een goede kopkans op een vrije trap van Jens, maar hij mikte de bal over het doel. In de allerlaatste minuut kopte ook Jens nog op doel. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel.
 
Volgende week staat er een verre verplaatsing op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van KV Oostende.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Lennert Vanherberghen), Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons (63’ Simon Van Gucht), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Patro Eisden
zondag 25 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure