UEFA's KV Oostende - KVK: 2-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond er de Tiense UEFA’s opnieuw een verre verplaatsing te wachten. De tegenstander was KV Oostende, waar thuis overtuigend met 5-2 van werd gewonnen.
 
Het begin van de wedstrijd verliep vrij evenwichtig. Na een goed kwartier zorgde Tienen voor het eerste gevaar. Mike slingerde de bal voor doel na een één-twee met Kevin V. op links. Glenn (?) kopte op doel, maar de keeper wist de bal in hoekschop te werken. Tienen legde voorlopig het meeste druk maar dit resulteerde nog niet onmiddellijk in een doelpunt.
 
Een Oostende-speler stormde wat later alleen op het Tiense doel af. Zijn schot werd door Kevin V.C. knap in hoekschop getikt. De volgende kans was opnieuw voor Tienen. Mike nam de vrije trap op links en de bal belandde in het strafschopgebied. Hieruit volgde opnieuw een hoekschop. Mike plaatste zich achter de bal en Lennert kopte daarna stevig op doel. Zijn poging belandde echter op de paal.
 
Tienen bleef de betere kansen creëren naar het einde van de eerste helft toe. Kevin V. maakte een sterke actie op links en leverde de bal daarna af bij Glenn in het centrum. Die trapte op doel, maar de doelman kon de bal pakken. Enkele minuten later gaf Jens de bal mee met Glenn, die het de keeper moeilijk maakte met zijn schot. Toch stond het na 45 minuten nog steeds 0-0.
Kort na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Met een vrije trap net voor het zestienmetergebied maakten ze er 1-0 van. Een tijd later werd het weer gevaarlijk voor het doel van Tienen. Na een vrije trap schoot een Oostende-speler de afvallende bal op doel, Kevin V.C. was alert en kon een doelpunt voorkomen.
 
Onze jongens lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo vloog Jens kopbal maar net over het doel. Kort daarop ontzette de thuisdoelman slecht en vloog de bal tegen Nicolas aan. De bal rolde vervolgens maar nipt naast. Een minuutje later moest Tienen een tweede doelpunt slikken uit een corner van Oostende.
 
In de 71e minuut gaf de pas ingevallen Jean-Philippe de bal mee met Mike, die de bal mooi tegen de netten plaatste. Het doelpunt gaf onze jongens weer vertrouwen. Tom passte de bal tot bij Nicolas, de Oostende-doelman kwam goed tussenbeide en kon zijn schot afblokken.
 
Tienen draaide de gashendel wat meer open en drukte Oostende achteruit. Zowel Jens als Nicolas probeerde het met een schot vanop afstand, maar kregen de bal niet tussen de palen. Drie minuten voor tijd slingerde Jean-Philippe een hoekschop voor doel. De doelman van Oostende werkte de bal in eerste instantie weg, maar Thomas bracht de bal opnieuw voor doel. Lennert kon hierop de 2-2 binnenkoppen. Dit werd dan ook de eindstand.
 
De Tiense Uefa’s slaagden erin om op karakter een 2-0 achterstand weg te werken. Deze positieve noot moet vertrouwen geven voor de wedstrijd van woendag. Dan wordt er thuis tegen Antwerp gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Simon Van Gucht (70’ Jean-Philippe Danneel), Glenn Neven (58’ Nicolas Das Tavares Neves), Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Tom Simons (79’ Simon Beuls), Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot binnenkort
bij KVK Tienen
One team. One Mission.
Hou het veilig!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure