UEFA's KV Oostende - KVK: 2-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond er de Tiense UEFA’s opnieuw een verre verplaatsing te wachten. De tegenstander was KV Oostende, waar thuis overtuigend met 5-2 van werd gewonnen.
 
Het begin van de wedstrijd verliep vrij evenwichtig. Na een goed kwartier zorgde Tienen voor het eerste gevaar. Mike slingerde de bal voor doel na een één-twee met Kevin V. op links. Glenn (?) kopte op doel, maar de keeper wist de bal in hoekschop te werken. Tienen legde voorlopig het meeste druk maar dit resulteerde nog niet onmiddellijk in een doelpunt.
 
Een Oostende-speler stormde wat later alleen op het Tiense doel af. Zijn schot werd door Kevin V.C. knap in hoekschop getikt. De volgende kans was opnieuw voor Tienen. Mike nam de vrije trap op links en de bal belandde in het strafschopgebied. Hieruit volgde opnieuw een hoekschop. Mike plaatste zich achter de bal en Lennert kopte daarna stevig op doel. Zijn poging belandde echter op de paal.
 
Tienen bleef de betere kansen creëren naar het einde van de eerste helft toe. Kevin V. maakte een sterke actie op links en leverde de bal daarna af bij Glenn in het centrum. Die trapte op doel, maar de doelman kon de bal pakken. Enkele minuten later gaf Jens de bal mee met Glenn, die het de keeper moeilijk maakte met zijn schot. Toch stond het na 45 minuten nog steeds 0-0.
Kort na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Met een vrije trap net voor het zestienmetergebied maakten ze er 1-0 van. Een tijd later werd het weer gevaarlijk voor het doel van Tienen. Na een vrije trap schoot een Oostende-speler de afvallende bal op doel, Kevin V.C. was alert en kon een doelpunt voorkomen.
 
Onze jongens lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo vloog Jens kopbal maar net over het doel. Kort daarop ontzette de thuisdoelman slecht en vloog de bal tegen Nicolas aan. De bal rolde vervolgens maar nipt naast. Een minuutje later moest Tienen een tweede doelpunt slikken uit een corner van Oostende.
 
In de 71e minuut gaf de pas ingevallen Jean-Philippe de bal mee met Mike, die de bal mooi tegen de netten plaatste. Het doelpunt gaf onze jongens weer vertrouwen. Tom passte de bal tot bij Nicolas, de Oostende-doelman kwam goed tussenbeide en kon zijn schot afblokken.
 
Tienen draaide de gashendel wat meer open en drukte Oostende achteruit. Zowel Jens als Nicolas probeerde het met een schot vanop afstand, maar kregen de bal niet tussen de palen. Drie minuten voor tijd slingerde Jean-Philippe een hoekschop voor doel. De doelman van Oostende werkte de bal in eerste instantie weg, maar Thomas bracht de bal opnieuw voor doel. Lennert kon hierop de 2-2 binnenkoppen. Dit werd dan ook de eindstand.
 
De Tiense Uefa’s slaagden erin om op karakter een 2-0 achterstand weg te werken. Deze positieve noot moet vertrouwen geven voor de wedstrijd van woendag. Dan wordt er thuis tegen Antwerp gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Simon Van Gucht (70’ Jean-Philippe Danneel), Glenn Neven (58’ Nicolas Das Tavares Neves), Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Tom Simons (79’ Simon Beuls), Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure