UEFA's Antwerp FC - KVK: 1-1 Printervriendelijke versie

Door de wijziging van de kalender, moesten er enkele wedstrijden in de week ingepast worden, waaronder deze van woensdag. De wedstrijd ving aan om 18u30 en Antwerp was de te bekampen tegenstander. In de uitwedstrijd werd er aan het begin van het seizoen met 2-1 verloren tegen Antwerp.
 
Door de hevige regenval van de voorbije dagen, lag het veld er niet perfect bij. In de openingsfase was het voor beide ploegen dan ook zoeken naar het juiste spel. Antwerp probeerde uit stilstaande fases gevaar te creëren voor het Tiense doel. Zowel Cas als de Tiense verdediging werkten de dreiging moeiteloos weg.
 
Tienen kreeg een eerste goede kans na een goed kwartier spelen. Lennert kopte op doel uit Mike’s vrije trap, maar mikte de bal naast. Antwerp zette kort hierop een aanval op. Amardeep blokte het schot af waardoor Cas de bal makkelijk kon pakken.
 
De meeste druk kwam nu van de bezoekers. De bal moest op korte tijd enkele keren in hoekschop worden gewerkt, maar Antwerp kwam niet tot een doelpunt. Tienen profiteerde hiervan en zette de tegenaanval in. Glenn gaf de bal mee met Mike op links. Die dook het zestienmetergebied in en werd neergehaald door een Antwerp-speler, penalty! Mike plaatste zich achter de bal en legde de 1-0 beheerst tegen de netten.
 
Twee minuten later kreeg Antwerp een vrije trap net voor het strafschopgebied. De bal werd tussen de palen getrapt, maar Cas stond op de juiste plek. Net voor de rust zorgden de Tiense Uefa’s nog voor enig gevaar voor het Antwerpse doel. Na een mooi opgezette aanval schoot Mike op doel, zijn poging zoefde over. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.
 
Al snel in de tweede helft kreeg Tienen een goede doelkans. Mike’s hoekschop belandde voorbij de tweede paal en werd door Thomas terug voor doel gekopt. Lennert kon zijn hoofd er net niet tegen plaatsen en de afvallende bal was voor Kevin V. Die schoot van buiten het strafschopgebied op doel, maar mikte over.
 
Wat later ontsnapte Tienen aan een doelpunt, toen de bal na een vrije trap tegen de paal botste en in corner rolde. Het schot dat uit de hoekschop volgde, werd door een Antwerp-speler naast getrapt. Met nog 25 minuten op de klok, kwam Antwerp met tien man te staan. Een speler kreeg een tweede keer geel nadat hij de scheidsrechter beledigd had.
 
Tienen creërde vervolgens weer wat meer kansen. Zo moest Toms schot door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Een minuut later trapte Mike een vrije trap voor doel en belandde de bal binnen het doelkader. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
 
Vijf minuten voor affluiten maakte Tom de actie op rechts en leverde de bal af bij Jens in het centrum, die niet aarzelde en op doel schoot. De Antwerpse doelman was alert en hield zijn netten schoon. Nog geen minuutje later rondde Antwerp een laatste aanval af met een doelpunt. Zo werd het uiteindelijk nog 1-1.
 
Opnieuw een gelijkspel voor de Tiense Uefa’s, al kunnen ze niet ontevreden zijn over het geleverde spel. Zaterdag wordt er wegens omstandigheden niet in Kumtich maar in Grimde gespeeld, de tegenstander voor onze jongens is dan Charleroi.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons, Nicolas Das Tavares Neves (85’ Jean-Philippe Danneel).
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 16 januari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure