U14S Moeskroen - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Op zaterdag 6 September trokken 17 spelers en 2 gelegenheidstrainers met de U14S naar het verre Moeskroen. Wegens de onbeschikbaarheid van trainer Walter werd aan de papa’s van Quentin en Sam (trainer U9A) gevraagd om de ploeg te coachen. Jonathan en Hans vielen wegens een beurtrolsysteem naast de 15, maar maakten de verplaatsing toch mee om hun ploegmakkers aan te moedigen.
 
Na een busrit van 2 uur stelden we vast dat er geen scheidsrechter aanwezig was. De wedstrijd werd uiteindelijk toch aangevat met 20 minuten vertraging en met een toegesnelde scheidsrechter in jeans…
 
Onze jongens begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd : Ruben stond paraat in doel, de verdedigers Cedric, Bernd, Jordi, Laurent, Joeri en Quentin hielden achteraan alles goed gesloten en waren alert bij enkele gevaarlijke counters. De middenvelders Asley, Seppe, Kevin en Florine speelden hoog en creatief en zorgden voor de aanvoer bij de spitsen : Jonas, Ian, Thomas en Sam die het doel van Moeskroen bestookten.
 
De eerste kansen werden gemist en na 20 minuten kregen we op de counter de onverdiende 1-0 om de oren.  Een oude voetbalwijsheid zegt dat wie de kansen niet afmaakt er snel één om de oren krijgt.
 
De tweede helft waren onze jongens nog dominanter en na 10 minuten stak Asley mooi diep op Sam die op snelheid en na een duel met de doelman zijn poging bij Ian zag belanden die koelboedig de meer dan verdiende gelijkmaker binnentrapte.  Tienen bleef Moeskroen in moeilijke weersomstandigheden op de goal drukken en in de 55e minuut legde Ian, na weeral een mooie en snelle aanval over de flank de 2-1 perfect voor bij Jonas die zuiver afwerkte.
 
Onze vreugde was echter van korte duur, want na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter kon Moeskroen na een onterechte vrije schop en in meters buitenspel de 2-2 binnenduwen. In de allerlaatste seconden trapte Kevin nog een vrije trap van op 25 meter op de kruising.
 
Een meer dan verdienstelijke wedstrijd van 15 kerels die bijzonder gemotiveerd vochten voor wat ze waard waren en bij momenten heel creatief en verstandig voetbalden. Proficiat mannen en doe zo verder, dan gaan jullie een mooi seizoen tegemoet.
 
Gelegenheidstrainers Patrick Van Hool en Pierre Puttemans.  
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure