U14S Moeskroen - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Op zaterdag 6 September trokken 17 spelers en 2 gelegenheidstrainers met de U14S naar het verre Moeskroen. Wegens de onbeschikbaarheid van trainer Walter werd aan de papa’s van Quentin en Sam (trainer U9A) gevraagd om de ploeg te coachen. Jonathan en Hans vielen wegens een beurtrolsysteem naast de 15, maar maakten de verplaatsing toch mee om hun ploegmakkers aan te moedigen.
 
Na een busrit van 2 uur stelden we vast dat er geen scheidsrechter aanwezig was. De wedstrijd werd uiteindelijk toch aangevat met 20 minuten vertraging en met een toegesnelde scheidsrechter in jeans…
 
Onze jongens begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd : Ruben stond paraat in doel, de verdedigers Cedric, Bernd, Jordi, Laurent, Joeri en Quentin hielden achteraan alles goed gesloten en waren alert bij enkele gevaarlijke counters. De middenvelders Asley, Seppe, Kevin en Florine speelden hoog en creatief en zorgden voor de aanvoer bij de spitsen : Jonas, Ian, Thomas en Sam die het doel van Moeskroen bestookten.
 
De eerste kansen werden gemist en na 20 minuten kregen we op de counter de onverdiende 1-0 om de oren.  Een oude voetbalwijsheid zegt dat wie de kansen niet afmaakt er snel één om de oren krijgt.
 
De tweede helft waren onze jongens nog dominanter en na 10 minuten stak Asley mooi diep op Sam die op snelheid en na een duel met de doelman zijn poging bij Ian zag belanden die koelboedig de meer dan verdiende gelijkmaker binnentrapte.  Tienen bleef Moeskroen in moeilijke weersomstandigheden op de goal drukken en in de 55e minuut legde Ian, na weeral een mooie en snelle aanval over de flank de 2-1 perfect voor bij Jonas die zuiver afwerkte.
 
Onze vreugde was echter van korte duur, want na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter kon Moeskroen na een onterechte vrije schop en in meters buitenspel de 2-2 binnenduwen. In de allerlaatste seconden trapte Kevin nog een vrije trap van op 25 meter op de kruising.
 
Een meer dan verdienstelijke wedstrijd van 15 kerels die bijzonder gemotiveerd vochten voor wat ze waard waren en bij momenten heel creatief en verstandig voetbalden. Proficiat mannen en doe zo verder, dan gaan jullie een mooi seizoen tegemoet.
 
Gelegenheidstrainers Patrick Van Hool en Pierre Puttemans.  
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure