U13S Verslag KVKT – FC Antwerp: 2-2 Printervriendelijke versie

Deze winderige zaterdagmiddag werden we verwacht in Oorbeek voor de wedstrijd tegen FC Antwerp. Gezien de resultaten van de voorbije weken, en met in het achterhoofd dat we tegen Antwerp al een goed resultaat hadden neergezet op het tornooi te Dessel, vreesde ik dat er wat nonchalance in de ploeg gekropen was. De voorbije week tijdens de trainingen was dit al opgevallen.
 
Bij de wedstrijdvoorbereiding werd de jongens nogmaals op het hart gedrukt om de tegenstander niet te onderschatten en bij dit weer zoveel mogelijk over de grond te voetballen. Deze raad werd vanaf het eerste fluitsignaal goed opgevolgd, met onmiddellijk gevolg dat we Antwerp konden vastzetten op hun speelhelft. Na 3’ mocht Davy al een vrije trap nemen, en zoals in één van de vorige wedstrijden werd ook deze netjes tegen de touwen getrapt. We bleven de wedstrrijd in handen houden en na een kwartier kon Axel C. er na een mooie aanval 2-0 van maken. Naar het einde van de eerste helft kwam Antwerp opzetten en konden ze Lars een paar keer bedreigen, echter zonder tegen te scoren.
 
De tweede helft wes er ééntje om snel te vergeten, de combinaties bleven uit. We gingen de bal maar steeds diep vooruitjagen, en vooral onze veldbezetting werd verwaarloosd. Na te gemakkelijk balverlies mocht de tegenpartij een vrije trap nemen, de 2-1 stond op het bord.
We waren duidelijk van de kaart, want het was Antwerp dat nu een aantal kansen kon afdwingen. Na slecht uitverdedigen kon Antwerp een tweede keer scoren.
 
Op basis van de tweede helft verdiende Antwerp zeker dit gelijkspel. We dienen echter wel de bedenking te maken dat we het enkel aan onszelf te wijten hebben dat Antwerp terug in de wedstrijd is kunnen komen. Zoals reeds meermaals aangehaald duurt een wedstrijd 60 minuten. We dienen de ganse wedstrijd als ploeg te strijden, het is het collectief dat deze groep sterk maakt. Daarom, steeds honderd procent inzet en motivatie zijn nodig om het combinatievoetbal te brengen waar wij als trainers fier op zijn. Het resultaat is van ondergeschikt belang.
 
Verslag door trainer Dirk Knops
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure