U13A Virton - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Vandaag stond de langste verplaatsing van het seizoen op het pogramma, we dienden ons namelijk te verplaatsen naar Virton. Al om 7 hr was het verzamelen geblazen om dan 2,5 uur in de bus te zitten.

Tienen begon goed aan de wedstrijd want al na 3' kreeg Kenny een dot van een kans, maar hij kon net niet voldoende afdrukken. Daarna vielen we terug en nam Virton het voortouw. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong rond de 12de minuut. Op het kwartier kon Florian dan toch gelijkmaken zonder dat er echt goed werd gevoetbald. En 2' later na een hoekschop van Davy kon Thomas zelfs de 1-2 aantekenen. En van dan af dacht Tienen eindelijk aan voetballen. Het was wel niet het sprankelende voetbal van de afgelopen weken maar toch combineerde Tienen beter dan Virton dat voor zijn heil zocht in de lange bal.

Rust : 1-2

In de tweede helft kwam Virton veel gretiger uit de kleedkamers maar het was vooral de trainer van Virton die de hoofdrol opeiste. Hij verplichtte zijn spelers steeds meer en meer om brutaler te gaan voetballen. Ze dienden telkens een lange bal te trappen om dan op om het even welke manier deze te recupereren op onze speelhelft. De jonge vrouwelijke scheidsrechter verloor stilaan controle over de wedstrijd. En de trainer deed er nog een schepje bovenop. Toen langs beide kanten een aantal geblesseerde spelers op de grond bleven liggen schreeuwde hij moord en brand op de scheidsrechter opdat deze het spel zou laten doorgaan. Sportiviteit stond duidelijk niet in zijn woordenboek. Maar desondanks kwam Virton niet aan uitgespeelde kansen. Tienen vergat op dat moment te voetballen en de paar counters die er waren, werden veel te onzorgvuldig uitgespeeld, anders had de score kunnen oplopen. Tienen bleek op een overwinning af te stevenen (ook al verdiende de spelers van Virton zeker een gelijkspel voor hun inzet), maar in de 33ste minuut kon Virton dan toch gelijkmaken.

Het was vandaag een wedstrijd om snel te vergeten. Er werd weinig gevoetbald. En vooral de manier van werken van de trainer van Virton was jeugdvoetbal onwaardig. Komaan mannen, we vergeten deze match en werken deze week keihard naar de volgende toe. Zaterdag wacht ons thuis alweer een zware klus met het bezoek van Brussels.
 
Doelpunten: 12' x (1-0) ; 15' Florian (1-1) ; 17' Thomas (2-1) ; 63' x (2-2)
 
Verslag door trainer Noé Luc
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure