U13A KVSK United - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we ons te verplaatsen naar Lommel. Alvorens over het sportieve te beginnen wil de ganse groep U13 zijn medeleven betonen met het tragisch overlijden van de papa van Lars (één van onze doelmannen). Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijden.  Uit de vorige wedstrijd tegen Lommel wisten we dat vooral hun rechterflank gevaarlijk is.

We begonnen ietwat gelaten aan de wedstrijd en Lommel toonde zich veel gretiger dan Tienen. De duels werden bijna allemaal verloren en dan is het logisch dat je in de problemen. Rond de 5de minuut kon Lommel er op hoekschop dan 1-0 van maken nadat een kopbal die naast ging ongelukkig via een Tiense speler in doel verdween. We bleven het spel nog een aantal minuten ondergaan maar rond de 10de herstelden we stilaan het evenwicht. Rond de 12de minuut vrije schop voor Tienen en na wat geharrewar kon Flo de 1_1 binnen tikken. En van toen af werd het een gelijk opgaande wedstrijd maar echt goed voetbal was er niet te zien. Lommel gebruikte hun sterke wapen via de lange bal op die rechter flank, maar combineerde zelden over de grond. Tienen speelde te veel dit spel mee waardoor onze sterke punten niet aan bod kwamen. Tienen kreeg via Kenny en Thomas een paar heel goede kansen maar het bleef 1-, een terechte ruststand.
 
De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste, Lommel begon het sterkst en rond de 5de minuut en alweer op hoekschop liet Tienen zich ringeloren. De speler van Lommel mocht vrij binnen koppen. Rond de 10de minuut dan toch even een opflakkering van Tienen dat nu wel de combinatie zocht en dan zie je dat wij het vooral van ons voetballend vermogen moeten hebben. Een paar kansjes werden afgedwongen maar de laatste pas was, naar gewoonte, net niet goed genoeg. In de 53ste minuut werd een duidelijk fout op Gregory onbestraft gelaten door de scheidsrechter en net uit die fase puurde Lommel een strafschop. Lommel liet deze kans niet onbenut en liep uit tot 3-1. Tienen zette nog alles op alles en Thomas kreeg nog een dot van een kans maar we weten al langer al vandaag dat daar het schoentje wringt.
 
Kop op mannen, het voetbal was vandaag niet zoals we gewoon zijn maar we moeten vooral leren uit onze fouten. Iets meer durf tonen in balbezit en vooral de combinatie zoeken. Volgende week komen de buren uit St Truiden op bezoek en zal het alweer knokken zijn.
 
Doelpunten: 54 x (1-0),12' Kenny (1-1), 35'x (2-1), 53' x (3-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure