U13A KVSK United - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we ons te verplaatsen naar Lommel. Alvorens over het sportieve te beginnen wil de ganse groep U13 zijn medeleven betonen met het tragisch overlijden van de papa van Lars (één van onze doelmannen). Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijden.  Uit de vorige wedstrijd tegen Lommel wisten we dat vooral hun rechterflank gevaarlijk is.

We begonnen ietwat gelaten aan de wedstrijd en Lommel toonde zich veel gretiger dan Tienen. De duels werden bijna allemaal verloren en dan is het logisch dat je in de problemen. Rond de 5de minuut kon Lommel er op hoekschop dan 1-0 van maken nadat een kopbal die naast ging ongelukkig via een Tiense speler in doel verdween. We bleven het spel nog een aantal minuten ondergaan maar rond de 10de herstelden we stilaan het evenwicht. Rond de 12de minuut vrije schop voor Tienen en na wat geharrewar kon Flo de 1_1 binnen tikken. En van toen af werd het een gelijk opgaande wedstrijd maar echt goed voetbal was er niet te zien. Lommel gebruikte hun sterke wapen via de lange bal op die rechter flank, maar combineerde zelden over de grond. Tienen speelde te veel dit spel mee waardoor onze sterke punten niet aan bod kwamen. Tienen kreeg via Kenny en Thomas een paar heel goede kansen maar het bleef 1-, een terechte ruststand.
 
De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste, Lommel begon het sterkst en rond de 5de minuut en alweer op hoekschop liet Tienen zich ringeloren. De speler van Lommel mocht vrij binnen koppen. Rond de 10de minuut dan toch even een opflakkering van Tienen dat nu wel de combinatie zocht en dan zie je dat wij het vooral van ons voetballend vermogen moeten hebben. Een paar kansjes werden afgedwongen maar de laatste pas was, naar gewoonte, net niet goed genoeg. In de 53ste minuut werd een duidelijk fout op Gregory onbestraft gelaten door de scheidsrechter en net uit die fase puurde Lommel een strafschop. Lommel liet deze kans niet onbenut en liep uit tot 3-1. Tienen zette nog alles op alles en Thomas kreeg nog een dot van een kans maar we weten al langer al vandaag dat daar het schoentje wringt.
 
Kop op mannen, het voetbal was vandaag niet zoals we gewoon zijn maar we moeten vooral leren uit onze fouten. Iets meer durf tonen in balbezit en vooral de combinatie zoeken. Volgende week komen de buren uit St Truiden op bezoek en zal het alweer knokken zijn.
 
Doelpunten: 54 x (1-0),12' Kenny (1-1), 35'x (2-1), 53' x (3-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure