U13A KVKT - O. Charleroi: 2-0 Printervriendelijke versie

Op deze frisse maar zonnige zaterdagmorgen begonnen we aan de tweede ronde (we spelen 4x tegen elke ploeg) en kregen we O. Charleroi op bezoek. Uit de vorige wedstrijd wisten we dat dit een stevige ploeg was die vooral op inzet en karakter speelt.
 
Vanaf de eerste minuut namen onze jongens de wedstrijd in handen. Ze legden een hels tempo op en Charleroi had het daar duidelijk moeilijk mee. Al na 1' kreeg Pol een mooie kans maar zoals later zou blijken was onze afwerking alweer onze zwakke punt. Want de aanvalsgolven bleven richting het doel van Charleroi gaan. Maar alweer konden we het niet afmaken.
 
Op het kwartier was het dan toch zover. Op hoekschop kon de doelman van Charleroi de kopbal van Joni nog afweren maar Kenny was er als de pinken bij. Eindelijk was de ban gebroken denk je dan maar dat was valse hoop want de afwerking was nog steeds niet ons sterkste punt en als we dan wel goed afwerkten stond de doelman van Charleroi pal. En vlak voor rusten toonde Charleroi zich een eerste keer gevaarlijk en bijna stond het 1-1.
 
Ruststand: 0-1
 
Bij de rust werd gevraagd de concentratie te blijven behouden maar spijtig genoeg lieten we Charleroi in de match komen door veel te laks in duel te gaan. Ook positioneel liepen er een aantal dingen fout. Gelukkig konden we dat eerste kwartier rekenen op een attente Tijs. Na een kwartier herstelden we het evenwicht en vingen we Charleroi veel beter op. En stilaan namen we de match terug in handen. Vlak voor affluiten kon Joni er dan 2-0 van maken en stelde zo de overwinning veilig.
 
De eerste helft was van heel goede makelij maar door onze laksheid in de tweede helft kregen we bijna het deksel op de neus. Gelukkig herpakten we ons op tijd en kregen we wat we verdienden. Een wedstrijd duurt 60' mannen en gedurende die ganse periode dienen we de duels te winnen. Als we dat doen gaan we zeker nog resultaten behalen. Maar het aller belangrijkste is dat we toch een zeer goede eerste helft hebben gezien met veel variatie in de combinaties. Volgende week wacht ons een zware verplaatsing naar Lommel, dat wordt weeral een zware dobber.
 
Doelpunten: 12' Kenny (1-0), 60' Joni (2-0)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure