U13 STVV - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Op deze bewolkte, maar aangenaam wat betreft temperatuur, woensdagavond stond er een verplaatsing richting St Truiden op het programma. STVV had in de vorige wedstrijden 6 op 6 gehaald en het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Daarenboven ontbraken een paar van onze sterkhouders (verlof - lichte kwetsuur) maar we hadden hetvolste vertrouwen in hun vervangers.
 
Onze jongens begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en lieten vooral de bal het werk doen. Vooral positioneel stond de ploeg perfect en STVV had er problemen mee. Maar echte kansen bleven uit op een paar afstandschoten na. Ook STVV kon niet echt dreigen. Na een kwartiertje dan toch een kansje voor Tienen maar Arnaud Vanoorbeek kraakte zijn vluchtschot. Iets later probeerde Kenny Goedhuys het van ver maar ook nu was het schot iets te zwak om de doelman van STVV te verontrusten. Maar ook Yannick Magits (doelman Tienen) diende zich niet echt te tonen want ook STVV kreeg geen echte kansen. We gingen spijtig genoeg rusten met een 0-0 stand ook al verdiende Tienen een doelpuntje.
 
Gewoon doordoen met wat we bezig waren was het devies voor de tweede helft. En Tienen bleef zeer gevarieerd voetballen maar ook nu bleven de kansen uit. STVV bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft maar ook zij kregen geen kansen. Na 10 dan toch even opschudding. Geharrewar voor de goal van Tienen met tot slot een bal op de bal. Tienen haalde opgelucht adem maar het was slechts uitstel. Slecht ontzetten in de 42ste minuut lag aan de basis van een doelpunt van STVV. Tienen liet zich echter niet onbetuigd en na een mooie aanval kon Kenny er 1-1 van maken.

Een meer dan verdiende gelijkmaker. Stilaan sloeg de vermoeidheid toe bij Tienen en vielen er gaten in onze tot dan toe perfecte organisatie. En STVV profiteerde hiervan om er in de 54ste minuut 2-1 van te maken. Tienen nam risico's en op een counter pakte Yannick de bal buiten zijn rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Tienen probeerde nog wel maar kreeg geen loon naar werken.
 
Proficiat mannen, we hebben weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. Spijtig genoeg staan we weer puntenloos op het einde. Maar jullie weten intussen al wel dat we niet kijken naar de uitslag maar naar de manier en kwaliteit van ons spel. En dat mocht zeker gezien worden vandaag. Blijf zo verder doen en dan zullen ook de punten volgen. Maar opletten zaterdag komt Namen op bezoek en we weten van vorig seizoen dat dit een stevige en zeer goede ploeg is. Elke wedstrijd opnieuw van nul starten en er volledig voor gaan, dan wachten ons nog enkele leuke momenten.
 
Doelpunten: 42' x (1-0) ; 49' Goedhuys (1-1) ; 54' x (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure