U13 KVKT - RFC Luik: 3-2 Printervriendelijke versie

Op deze sombere woensdagmiddag stond er al weer een wedstrijd op het programma. Vandaag kregen we het gepromoveerde FC Luik op bezoek. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Deze ploeg had tot nu toe nul punten, maar je weet in voetbal dat hoe langer die eerste punten uitblijven, hoe korter ze bij zijn. Er werd dan ook gevraagd om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en vooral de tegenstrever niet te onderschatten.
 
Maar al vanaf de aftrap kon men zien dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het gebrachte spel was niet van het niveau dat we gewoon waren en Luik speelde vooral op enthousiasme en inzet. Hetgeen van onze jongens niet kon gezegd worden. Maar ondanks het mindere spel kregen we toch een paar reuze kansen. Thomas werd mooi de diepte ingestuurd en legde de bal klaar voor Jean Michel maar deze schoot de wenkende kans over. Iets later was het alweer Thomas die door de buitenspelval glipte maar weer was de afwerking niet voldoende. En dan weet je in voetbal dat je het deksel op de neus krijgt want in de 22ste minuut werd te naïef verdedigen genadeloos afgestraft. En nog waren we niet bij de les. Want 5 minuten later kreeg de aanvaller van Luik te veel tijd en deze trapte de bal in het dak van het doel. Eigenlijk verdiende we dit door onze laksheid in de duels en ons gebrek aan inzet.
 
Ruststand 0-2
 
Tijdens de rust was het dan mijn taak om onze jongens op hun plichten te wijzen naar hun supporters toe. Slecht spelen tot daar aan toe maar inzet moet er steeds zijn. De jongens begonnen dan ook veel gretiger aan de 2de helft en dat had al snel resultaat. Want na 5' kon Florian na wat geharrewar voor de goal, de bal overhoeks binnen trappen. En onze jongens duwden door en 5' later stond Pol aan het kanon (eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit wel vanuit buitenspelpositie gebeurde) en de gelijkmaker was een feit. Tienen gelanceerd en we kregen nog een paar mooie kansen. Het spel bleef ondermaats maar onze jongens knokte nu voor elke bal. Rond de 40ste minuut was het dan zo ver. Florian legde klaar voor Gregory die de bal mooi onder de lat binnen trapte. Het spel bleef onzuiver en we hadden kansen genoeg om Luik helemaal af te maken, maar geheel naar de wedstrijd werden deze de nek om gewrongen. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.
 
Het voetbal was vandaag ondermaats en vooral de inzet en motivatie ontbraken in de eerste helft. Dit konden en kunnen we niet dulden. Hopelijk hebben we hier uit geleerd want we gaan de scheve situatie niet steeds kunnen recht zetten.
 
Gelukkig is er Zondag al weer een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat dit gewoon een "off day" was. Blijf leren uit de gemaakte fouten die we soms onmiddellijk bespreken na de wedstrijd. En wat we vooral moeten onthouden is de manier waarop we ons vandaag als groep terug in de wedstrijd hebben geknokt waardoor we toch de overwinning konden binnen halen. That's the spirit.
 
Doelpunten: 22' x(0-1), 27' x (0-2), 35' Florian (1-2), 40' Pol (2-2), 50' Gregory (3-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure