U13 KVKT - AS Eupen: 4-2 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige herfstdag ontvingen we Eupen. Deze ploeg was zeker een haalbare kaart en de vorige wedstrijd hadden we zeer onverdiend verloren. Door een aantal blessures konden we maar met 13 aan de wedstrijd beginnen.
 
Vanaf het begin konden we twee totaal verschillende manieren van voetballen onderscheiden. Eupen gebruikte vooral de lange bal, terwijl het vooral in de combinatie zocht. Tienen stak als eerste zijn neus aan het venster maar kon net niet afwerken. Tienen was duidelijk de beter voetballende ploeg. Op het kwartier dan kon Eupen een afvallende bal binnen trappen. Tienen stak nog een tandje bij en het tempo ging de hoogte in. Eupen moest achter uit en haalde soms ook het vuile spel boven. Tienen verscheen een paar keer alleen voor doel maar het was weer van net niet... Op de 25ste minuut dacht Wim waarom zou ik niet een keer op doel trappen en bal ging schitterend binnen aan de tweede paal. Een meer dan verdiende gelijkmaker. Maar in de 29ste minuut nam de kapitein van Eupen een vrij schop van op +/- 25m en knalde deze schitterend in de winkelhaak. Opdoffer van jewelste denk je dan maar net voor affluiten (we speelde op dat moment 2' over) stuurde Gregory Davy mooi het straatje in en deze maakte het mooi af. De scheidsrechter liet nog even verder spelen en bij Eupen groeide de frustratie en een speler trapte na op Jordi. Spijtig genoeg gebeurde dit net buiten het gezichtsveld van de man in het zwart en bleef dit ongestraft. Voor Jordi was de wedstrijd dan ook over.
 
Ruststand 2-2
 
Even wat bijsturen tijdens de rust en dan er vol terug tegen aan. Tienen nam meteen de wedstrijd in handen en kreeg een paar heel mooie kansen maar de bal wou er maar niet in. 2' voor affluiten kregen we dan een vrije trap net buiten de rechthoek. Davy zette zich achter bal maar de bal week af op de muur, maar in het geharrewar kon Thomas er toch 3-2 van maken. De ontlading was groot maar er restte ons nog een paar minuten, want het spel had een aantal keren stil gelegen. Maar onze jongens zouden dit niet uit handen geven en bleven de combinatie zoeken en in blessuretijd stuurde Florian Pol mooi het straatje in, deze bracht voor en Thomas stond klaar om het af te maken.
We moeten de jongens feliciteren met de manier waarop er vandaag werd gevoetbald. Al een aantal weken wordt er getraind op voetballen van achteruit en stilaan begint dit zijn vruchten af te werpen. Ondanks de blessures hebben we vandaag een mooie prestatie neergezet. De afgevaardigden en trainer waren vandaag fier dat ze met deze jongens mogen werken. Op naar de volgende match en proberen dit vast te houden want dit smaakt zeker naar maar. Maar dat het geen makkelijke klus wordt in Virton daar is iedereen van overtuigd.
 
Doelpunten:  12' x (0-1); 25' Wim (1-1); 29' x 1-2 ; 32' Davy (2-2)
59' Thomas (3-2) ; 62' Thomas (4-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure