U13 KVKT - AS Eupen: 4-2 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige herfstdag ontvingen we Eupen. Deze ploeg was zeker een haalbare kaart en de vorige wedstrijd hadden we zeer onverdiend verloren. Door een aantal blessures konden we maar met 13 aan de wedstrijd beginnen.
 
Vanaf het begin konden we twee totaal verschillende manieren van voetballen onderscheiden. Eupen gebruikte vooral de lange bal, terwijl het vooral in de combinatie zocht. Tienen stak als eerste zijn neus aan het venster maar kon net niet afwerken. Tienen was duidelijk de beter voetballende ploeg. Op het kwartier dan kon Eupen een afvallende bal binnen trappen. Tienen stak nog een tandje bij en het tempo ging de hoogte in. Eupen moest achter uit en haalde soms ook het vuile spel boven. Tienen verscheen een paar keer alleen voor doel maar het was weer van net niet... Op de 25ste minuut dacht Wim waarom zou ik niet een keer op doel trappen en bal ging schitterend binnen aan de tweede paal. Een meer dan verdiende gelijkmaker. Maar in de 29ste minuut nam de kapitein van Eupen een vrij schop van op +/- 25m en knalde deze schitterend in de winkelhaak. Opdoffer van jewelste denk je dan maar net voor affluiten (we speelde op dat moment 2' over) stuurde Gregory Davy mooi het straatje in en deze maakte het mooi af. De scheidsrechter liet nog even verder spelen en bij Eupen groeide de frustratie en een speler trapte na op Jordi. Spijtig genoeg gebeurde dit net buiten het gezichtsveld van de man in het zwart en bleef dit ongestraft. Voor Jordi was de wedstrijd dan ook over.
 
Ruststand 2-2
 
Even wat bijsturen tijdens de rust en dan er vol terug tegen aan. Tienen nam meteen de wedstrijd in handen en kreeg een paar heel mooie kansen maar de bal wou er maar niet in. 2' voor affluiten kregen we dan een vrije trap net buiten de rechthoek. Davy zette zich achter bal maar de bal week af op de muur, maar in het geharrewar kon Thomas er toch 3-2 van maken. De ontlading was groot maar er restte ons nog een paar minuten, want het spel had een aantal keren stil gelegen. Maar onze jongens zouden dit niet uit handen geven en bleven de combinatie zoeken en in blessuretijd stuurde Florian Pol mooi het straatje in, deze bracht voor en Thomas stond klaar om het af te maken.
We moeten de jongens feliciteren met de manier waarop er vandaag werd gevoetbald. Al een aantal weken wordt er getraind op voetballen van achteruit en stilaan begint dit zijn vruchten af te werpen. Ondanks de blessures hebben we vandaag een mooie prestatie neergezet. De afgevaardigden en trainer waren vandaag fier dat ze met deze jongens mogen werken. Op naar de volgende match en proberen dit vast te houden want dit smaakt zeker naar maar. Maar dat het geen makkelijke klus wordt in Virton daar is iedereen van overtuigd.
 
Doelpunten:  12' x (0-1); 25' Wim (1-1); 29' x 1-2 ; 32' Davy (2-2)
59' Thomas (3-2) ; 62' Thomas (4-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure