U13 KVK Tienen - UR Namen: 0-1 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige en warme zaterdag kregen we UR Namen op bezoek. Uit ervaring van vorig seizoen weten we dat dit een sterk was met vooral een sterk middenveld.
 
Tienen begon het best aan de wedstrijd en na 3' kon Arne net niet bij een dieptepass om gevaarlijk te zijn. Maar 2 minuutjes later toonde Namen zich nog iets gevaarlijk met een bal op de paal. Namen nam de wedstrijd in handen en was overal net iets sneller en vooral ; de afvallende bal was telkens voor hun. Na 15 minuten konden ze dan ook hun overwicht omzetten in een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Tienen had het moeilijk en kreeg maar geen greep op de tegenstander. Gelukkig voor Tienen was de afwerking van Namen niet op punt. We gingen dan ook rusten met een 0-1 achterstand.
 
Tijdens de rust werd dan wat ingepraat op de jongens zowel tactisch als mentaal. Er werd vooral gevraagd elkaar iets meer te coachen, want we praten veel te weinig tegen elkaar waardoor we te veel tijd nodig hebben om ons positioneel beter te plaatsen. Tevens werden een paar positionele wijzigingen doorgevoerd en buiten de eerste 5 minuten in de tweede helft sloeg het aan. De jongens kwamen beter uit de verf en we konden iets meer gelijke tred houden met Namen. En het geloof in eigen kunnen groeide en stilaan duwden we Namen ook achteruit. Maar steeds was het opletten voor de gevaarlijke counters van Namen. We kregen ook een paar kansen maar net zoals de laatste wedstrijden was het weer net niet.
 
Vandaag kregen we voor het eerst te maken met een tegenstrever die sterker was dan ons. Positioneel hebben we vandaag een paar foutjes gemaakt en daar kunnen we aan werken. Wat ons meer zorgen baart is de duelkracht. De tweede bal was in 80% van de gevallen voor Namen en dat moet beter. Kop op mannen, we weten ondertussen dat er geen makkelijke matchen gaan zijn en dat we er telkens weer opnieuw moeten voor knokken.
 
Woensdag kunnen we dit weer recht zetten want dan wacht FC Luik.
 
Doelpunten: 15' x (0-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure