U12S KVK- Mechelen Rupel Boom 3-2 Printervriendelijke versie

Voortgaande op de eerste wedstrijd tegen KV Mechelen (1-3 verlies) wisten we dat het vandaag een zware dobber ging worden. Maar toch werd gehoopt de positieve lijn van vorige week door te trekken en de drie punten thuis te houden.
 
Mechelen begon iets gretiger aan de wedstrijd en nam het betere spel tot zich, maar kansen bleven uit. Na 10’ minuutjes werd dan een flater achteraan, door Mechelen afgestraft en waren we op achtervolgen aangewezen.

Tienen kon echter geen vuist maken en bleef slordig spelen. Met tot gevolg dat er veel balverlies was en we bijna aan geen kansen konden geraken.

Na een kwartiertje werd een tweede cadeautje achteraan door Mechelen gretig in ontvangst genomen. 0-2 zonder dat er door beide ploegen echt groots werd gevoetbald.
Zowel langs Tiense als Mechelse zijde was de inspeelpas niet altijd nauwkeurig genoeg.

Tienen kon rond de 20ste minuut dan toch even dreigen via Mathieu, maar deze werd foutief afgestopt. Penalty en Axel C. plaatste zich achter de bal. Hij trapte echter naar het niveau van eerste helft als ploeg veel te zwak en de doelman van Mechelen was paraat.
 
Bij de rust werd er wat op de spelers ingepraat en werd er tactisch wat aangepast. Dit sloeg duidelijk aan bij onze jongens, want na 4 minuten waren we al op gelijke hoogte van Mechelen. Twee maal stond Lasse aan het kanon, na telkens een mooie collectieve aanval. Tienen voelde dat er meer inzat en opeens was alles wel aanwezig. De duels werden gewonnen en bij momenten werd mooie combinaties op de mat gelegd. De kansen bleven komen, maar dat derde doelpunt bleef uit. Ondertussen was het ook opletten geblazen voor de counter van Mechelen.

Na en 20-tal minuten vielen we even stil maar organisatorisch bleef alles kloppen en Tijs diende nog weinig tussen de komen.
Met het eindsignaal in zicht, duwde Tienen nog eens het gaspedaal in en weer werden tal van kansen de nek omgewrongen. Dat verdiende derde doelpunt wou maar niet vallen. Het missen van al deze kansen was zeker niet goed voor de tikkers van een aantal toeschouwers.
 
Maar onze jongens bleven voetballend oplossingen zoeken en dan 3 minuten voor affluiten kon Thomas dan toch een afgeweerde bal knap binnen schieten.

3-2 en nu maar hopen dat we geen meer binnen krijgen was het devies van vele toeschouwers. En ei zo na was het zo ver, maar de gretigheid was veel groter dan de eerste helft en de bal kon ontzet worden. Op de volgende counter trapte Joni de bal dan tegen de dwarslat, maar Brent kon de rebound niet benutten.

Toch nog een beetje bibberen dan maar, maar de scheidsrechter bracht de verlossing en maakte een einde aan de wedstrijd.
Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning van onze jongens.

Laat ons vooral de tweede helft onthouden, maar toch ook kritisch zijn voor de prestatie van de eerste helft.

Proficiat jongens. Een negatieve ruststand op dergelijke manier rechtzetten is grote klasse. Maar voetjes op de grond, want volgende week wacht alweer een zware dobber.
 
Scoreverloop : 0-1, 0-2, 1-2 (Lasse), 2-2 (Lasse), 3-2 (Thomas)

Verslag: trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure