U12S KVK- Mechelen Rupel Boom 3-2 Printervriendelijke versie

Voortgaande op de eerste wedstrijd tegen KV Mechelen (1-3 verlies) wisten we dat het vandaag een zware dobber ging worden. Maar toch werd gehoopt de positieve lijn van vorige week door te trekken en de drie punten thuis te houden.
 
Mechelen begon iets gretiger aan de wedstrijd en nam het betere spel tot zich, maar kansen bleven uit. Na 10’ minuutjes werd dan een flater achteraan, door Mechelen afgestraft en waren we op achtervolgen aangewezen.

Tienen kon echter geen vuist maken en bleef slordig spelen. Met tot gevolg dat er veel balverlies was en we bijna aan geen kansen konden geraken.

Na een kwartiertje werd een tweede cadeautje achteraan door Mechelen gretig in ontvangst genomen. 0-2 zonder dat er door beide ploegen echt groots werd gevoetbald.
Zowel langs Tiense als Mechelse zijde was de inspeelpas niet altijd nauwkeurig genoeg.

Tienen kon rond de 20ste minuut dan toch even dreigen via Mathieu, maar deze werd foutief afgestopt. Penalty en Axel C. plaatste zich achter de bal. Hij trapte echter naar het niveau van eerste helft als ploeg veel te zwak en de doelman van Mechelen was paraat.
 
Bij de rust werd er wat op de spelers ingepraat en werd er tactisch wat aangepast. Dit sloeg duidelijk aan bij onze jongens, want na 4 minuten waren we al op gelijke hoogte van Mechelen. Twee maal stond Lasse aan het kanon, na telkens een mooie collectieve aanval. Tienen voelde dat er meer inzat en opeens was alles wel aanwezig. De duels werden gewonnen en bij momenten werd mooie combinaties op de mat gelegd. De kansen bleven komen, maar dat derde doelpunt bleef uit. Ondertussen was het ook opletten geblazen voor de counter van Mechelen.

Na en 20-tal minuten vielen we even stil maar organisatorisch bleef alles kloppen en Tijs diende nog weinig tussen de komen.
Met het eindsignaal in zicht, duwde Tienen nog eens het gaspedaal in en weer werden tal van kansen de nek omgewrongen. Dat verdiende derde doelpunt wou maar niet vallen. Het missen van al deze kansen was zeker niet goed voor de tikkers van een aantal toeschouwers.
 
Maar onze jongens bleven voetballend oplossingen zoeken en dan 3 minuten voor affluiten kon Thomas dan toch een afgeweerde bal knap binnen schieten.

3-2 en nu maar hopen dat we geen meer binnen krijgen was het devies van vele toeschouwers. En ei zo na was het zo ver, maar de gretigheid was veel groter dan de eerste helft en de bal kon ontzet worden. Op de volgende counter trapte Joni de bal dan tegen de dwarslat, maar Brent kon de rebound niet benutten.

Toch nog een beetje bibberen dan maar, maar de scheidsrechter bracht de verlossing en maakte een einde aan de wedstrijd.
Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning van onze jongens.

Laat ons vooral de tweede helft onthouden, maar toch ook kritisch zijn voor de prestatie van de eerste helft.

Proficiat jongens. Een negatieve ruststand op dergelijke manier rechtzetten is grote klasse. Maar voetjes op de grond, want volgende week wacht alweer een zware dobber.
 
Scoreverloop : 0-1, 0-2, 1-2 (Lasse), 2-2 (Lasse), 3-2 (Thomas)

Verslag: trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure