U12 Union - KVK: 4-4 Printervriendelijke versie

'Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen', is een spreekwoord dat ik vandaag kan boven halen als trainer.
 
Eigenlijk kan ik vandaag het wedstrijdverslag van 14-dagen geleden gewoon terug boven halen, want ook vandaag stonden we na minder dan 15 seconden al 1-0 in het krijt nadat we zelf hadden afgetrapt.

Daarenboven was het na 3’ ook nu weer 2-0, deze keer wel niet na een fout van de defensie maar door een mooie vrije trap.

Voetballen zat er vandaag niet in, zelfs op geen enkel moment. De ploeg kende een Off-day en we kwamen te weinig aan voetballen toe.
 
De ervaring opgedaan tegen Lommel kwam wel goed van pas vandaag, want we haalden iets sneller ons karakter boven en al gauw konden we milderen via Gary (mooie vrije trap rond de 15de  minuut).

Maar nog voor de rust lieten we ons toch nog 2 keer ringeloren en was het bij de rust 4-1.
 
Ook in de tweede helft kregen we voetballend geen voet aan de grond, maar op karakter knokten we ons toch terug in de wedstrijd en Nicolas kon er na 10’ en de mooiste aanval van de dag 4-2 van maken. Het geloof groeide in de groep en dat loonde, want nog geen 2 minuten later kon Brandon zich doorzetten en er 4-3 van maken.

Zonder echt goed voetbal te brengen, vooral werkvoetbal dan maar, kwamen we terug in de wedstrijd. We namen nog meer risico’s.
Union kon af en toe wel gevat counteren, maar gelukkig viel hun 5de treffer niet.
 
Dus bleven we er voor gaan en dat loonde, want in blessure tijd kon Jean Michel (Jeanke) er 4-4 van maken. Een zucht van opluchting bij de meegereisde supporters, maar voetballend was het alles behalve vandaag.
 
Er zijn zo van die dagen dat je als ploeg wel wil, maar niet kan.

Op dat moment moet je karakter tonen en dat is het enige positieve dat we vandaag kunnen onthouden. We haalden een punt op karakter en inzet.

Laat dit nog maar eens een goede les zijn en hopen dat we er volgende week weer stevig tegen aan gaan vanaf de EERSTE minuut.
 
Scoreverloop : 1-0, 2-0, 2-1 (Gary), 3-1, 4-1, 4-2 (Nicolas), 4-3 (Brandon), 4-4 (Jean Michel)
 
De trainer
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure