U12 Ol. Charleroi - KVK Tienen : 2 - 7 Printervriendelijke versie

Eindelijk was het zo ver, de competitie stond voor de deur!
 
Een aantal spelers waren voor de wedstrijd nogal zenuwachtig, want ze wisten niet wat hun te wachten stond. Voor sommigen onder hen was het dan ook de vuurdoop in de Nationale reeksen. Daarenboven werden we door de tegenstrever nog even doorgestuurd voor een wandeling, daar de wedstrijd werd gespeeld op een ander terrein dan voorzien was. Dit terrein lag op +/- 10 minuutjes stappen van waar de bus ons had afgezet.
 
Maar eens de opwarming bezig, zag je die zenuwachtigheid verdwijnen en focuste iedereen zich op de wedstrijd.
De ploeg ging zeer gretig van start en liet Charleroi gewoon de tijd niet om te voetballen. De druk op de bal was perfect en dat resulteerde al snel tot doelkansen. Na 3 minuten spelen hadden we al 2 keer oog in oog gestaan met de doelman van de tegenstrever. Het kon dan ook niet uitblijven en al snel (na +/- 10 minuten) liepen we uit tot een 0-4 voorsprong na een paar fraaie combinaties. De doelpunten kwamen van de voet van Lasse – own goal – Gary en Brandon.
 
Deze voorsprong was goed enerzijds, maar anderzijds weer slecht want je zag zo de gemakzucht in de ploeg sluipen. Iedereen wou zijn eigen nummertje opvoeren en het positiespel was niet meer zoals het hoorde. Uiteindelijk gingen we rusten met 1-4, want Charleroi kon op hoekschop tegen prikken.
 
Tijdens de rust werd gevraagd zich terug te concentreren en het positiespel te verzorgen. En dat deden de spelers van bij de aftrap. En Hoe! KVK trapte af en binnen de 35 seconden en na 8 baltoetsen lag de bal in de netten van de tegenstrever.
 
Charleroi stond er bij en kon alleen maar toekijken. Ongelooflijk mooi doelpunt na een collectief fraaie actie, afgemaakt door Nicolas. Van toen af werd besloten de wedstrijd onder controle te houden en na tal van kansen kon Brandon de 6-1 op het bord zetten. Uit een uitzonderlijke tegenprik en na nonchalant uitverdedigen kon Charleroi milderen tot 2-6. Uiteindelijk kon Joni op hoekschop er nog 2-7 van maken. Tal van kansen werden nog de nek omgewrongen tot grote heugenis van één van onze trouwe supporters die zo de pronostiek in de wacht sleepte.
 
Proficiat aan alle spelers en op naar de volgende wedstrijd.
 
Maar opgelet : we beginnen weer vanaf nul!!!
 
Verslag door de trainer (Luc Noé)
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure