U12 KVK - Union: 2-0 Printervriendelijke versie

Zoals in de heenwedstrijd wou Tubize snel scoren en zette ons daarvoor onmiddellijk vast. De eerste 10’ hebben we dan ook afgezien en hadden we niet veel in de pap te brokken. Maar echte kansen kon Tubize wel niet creëren.
 
Enkel op hoekschop kon Tubize dreigen. Na 10 minuten begon Tienen er dan door te komen en nam over van Tubize met bij momenten zeer verzorgd voetbal. We werden iets gretiger in de duels en de circulatie van de bal ging omhoog. Dit had al snel resultaat want rond de 18de minuut kon Pol een mooie collectieve aanval afronden. Op dat moment misschien een beetje een gevleide voorsprong.
 
Tienen ging door op zijn elan en Tubize had duidelijk op zijn adem getrapt.
 
5’ voor rusten achtte Jordi dan dat zijn momenten was gekomen. Hij zette zich achter een vrijschop en knalde deze vanop zo’n 25 meter (vlak onder de deklat) schitterend binnen en gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau. 2-0 bij de rust en op basis van de laatste 15’ was de voorsprong nu wel verdiend.
 
Bij de rust werd dan tactisch wat bijgesteld bij corners tegen. Voor de rest moest er weinig worden gezegd. Collectief waren we bezig aan een van onze betere prestaties.
 
In het begin van de 2de helft probeerde Tubize probeerde ons terug onder druk te zetten maar alles werd goed opgevangen door onze jongens. Organisatorisch zat alles goed in elkaar en de eventuele steekjes die we lieten vallen, werden door onze ploegmaats opgerapt.
 
Tubize drukte wel maar buiten een paar kleine kansjes moest Lars geen wonderen verrichten.
 
Bij momenten kwamen we er zelfs heel gevaarlijk uit met vlotte combinaties over verschillende stations. Er had zelfs meer in gezeten als we de steeds vrij lopende Nicolas meer hadden gebruikt. Maar al bij al zijn we zeker tevreden over het geleverde spel.
 
De wedstrijd werd goed onder controle gehouden en de overwinning was zeker verdiend.
 
Proficiat mannen, dit is een prachtige reactie als team na de toch wel mindere prestatie van vorige week. Het is duidelijk dat als iedereen zijn taak naar behoren doet, we een sterke ploeg hebben. Op naar de volgende wedstrijd, maar weet dat je geen cadeautjes krijgt in het voetbal. Elke week weer van nul beginnen en er opnieuw voor gaan. Union here we come.
 
Scoreverloop: 1-0 (Pol) – 2-0 (Jordi)

Verslag: trainer Luc Noé
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Heropstart in weekend 14 februari '21
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure