U12 KVK - FC Dender: 3-3 Printervriendelijke versie

Om te beginnen wensen de spelers, de afgevaardigden en trainers van de U12A en U12S iedereen een Gelukkig Nieuwjaar en mogen wij u allen het beste toewensen voor het nieuwe jaar!
 
Na een prachtige driedaagse stage stond er een vriendschappelijke wedstrijd  tegen Dender op het programma. Gezien de zware stage werd besloten de wedstrijd af te haspelen met een
18-tal spelers.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo en beide ploegen brachten enkele mooie acties op de mat. Maar het was Tienen dat voor het meeste doelgevaar kon zorgen. De eerste grote kans van Dender, na een 10-tal minuten spelen, was meteen raak. Een beetje tegen de gang van het spel in op dat moment.
 
Na een kwartiertje werden dan een paar wissels doorgevoerd en het was één van de Tiense wisselspelers, Simon Thomas, die de score op gelijke hoogte bracht. Meer dan verdiend op dat ogenblik.
 
Deze score was bleef ook behouden tot aan de rust.  Het was een aangename partij om volgen met 2 ploegen die voluit hun kans gingen en er een aangename wedstrijd van maakten.
 
Bij de rust werden nog een paar wissels doorgevoerd, maar het niveau bleef hoog. Tienen bleef voor het meeste gevaar zorgen en na een mooie aanval kon Nicolas er 2-1 van maken. Zeker verdiend op dat ogenblik.

Deze stand bleef echter niet lang het scorebord, want door een ongelukkig mistasten van onze verdediging (een terugspeelbal die verkeerd botste en zo in doel verdween over de voet van onze doelman) was het na een paar minuten alweer gelijk.
 
Na een kwartiertje geraakte de gastank van onze jongens stilaan leeg (normaal na drie dagen intensief trainen) en nam Dender het initiatief.  Tienen bleef knokken maar geraakte de laatste 15 minuten slechts sporadisch aan het doel van Dender.

Onze doelman Tijs (die Lars was komen vervangen bij de rust) bewees toen dat hij ook wat in zijn mars heeft en kwam een paar keer gevat tussen.

Uiteindelijk kon Dender toch scoren en kwam het verdiend op voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar onze jongens bleven er voor knokken en
3 minuten voor affluiten kon Thomas (weliswaar in buitenspel moeten we eerlijkheidshalve toegeven) gelijk maken.
 
Op basis van de ganse wedstrijd was dit gelijkspel een correcte weergave van het spelbeeld waarin Dender misschien iets sterker was, maar Tienen bleef knokken tot de laatste minuut.
 
Proficiat heren, laat ons verder werken zoals de afgelopen driedaagse stage en er wachten ons nog enkele mooie wedstrijden. We gaan ervoor!
 
De trainers Dirk & Luc
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KVV Thes Sport
zondag 4 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters worden op deze wedstrijd niet toegelaten.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

KVK Tienen won ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het veld van tweedenationaler Spouwen-Mopertingen met 0-2. De bezoekers dwongen heel wat kansen af, maar het was wachten op de tweede helft tot die konden worden verzilverd. Claes opende de score op aangeven van Laureys en Yagan legde na een individuele actie de eindstand vast. Zondag opent KVK in de bekercompetitie op het veld van derdenationaler Saint Ghislain.

09/09/2020
KVK Tienen opent in de beker van België op het veld van derde nationaler Union Saint-Ghislain Tertre Hautage. Zij wonen dit weekend in de derde ronde met 0-1 op het veld van eersteprovincialer KSV Diksmuide.  Saint-Ghislain bekleedde vorig seizoen een achtste stek in de rangschikking toen de competitie werd stopgezet. Bij plaatsing trekt KVK het weekend erna mogelijk naar  eersteprovincialer KVVV Ardennen of kersvers derde amateurklasser Bambrugge, dat niet aantrad tegen Virton wegens forfait van de Luxemburgers.
06/09/2020

KVK Tienen won de oefenpartij tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met 3-0. Nelissen kreeg de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar Spaenhoven maakte zich aan de overkant knap vrij en scoorde vanuit een scherpe hoek. KVK gaf weinig weg, maar kon pas in de slotfase afstand nemen. Na een overtreding op Ventôse tekende de Tiense aanvaller na 82 minuten vanop de stip voor de 2-0. In de slotfase brachten enkele Tiense beloften nog wat extra schwung in de partij. Grancea werkte in de slotminuut knap af op aangeven van Muntuabu.

03/09/2020
KVK Tienen won de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 3-2 van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Yagan bracht KVK na een kwartier op voorsprong met fraaie een plaatsbal over de bezoekende doelman. Tien minuten later bracht Benamar de stand opnieuw in evenwicht vanop de stip. Net als enkele dagen eerder op het veld in Diegem na Tiens handspel bij een aangeschoten bal. Kort na de pauze bediende Ventôse de vrijstaande Yagan die KVK andermaal op voorsprong bracht, maar ook dit keer kwamen de bezoekers op gelijke hoogte na Tiens balverlies. Kaljoni trapte de bal laag buiten het bereik van KVK-doelman Amenga. Met nog een kwartier te voetballen legde Matterne met een strak schot de eindstand vast nadat Wijgmaal-doelman De Corte de bal niet niet voldoende kon ontzetten. 
30/08/2020

KVK Tienen oefende op het veld van tweedenationaler K. Diegem Sport. Na een gelijkopgaand matchbegin trok de bij momenten kwiekere thuisploeg het laken wat naar zich toe. Dat resulteerde in twee vermijdbare tegengoals van Barkellil voor de pauze, waarvan eentje vanop de stip na handspel. Tienen kwam fris uit de kleedkamer in de tweede helft en maakte de aansluitingstreffer via Ventôse. Na driekwart wedstrijd kreeg de oefenpartij een vreemde wending. Op aangeven van zijn grensrechter trok scheidsrechter Stevens aan de Tiense bank de rode kaart voor een reeds gewisselde kapitein Hannes. Toen deze zich niet meteen naar de kleedkamers wilde begeven, werd de wedstrijd tot ieders verbazing stilgelegd. Na tien minuten kon men de partij hervatten. De 17-jarige belofte Stanislas Mertens verraste de thuisdoelman en bracht de stand nog op 2-2.

26/08/2020

Abonnees krijgen gratis toegang tot de oefenwedstrijden van KVK Tienen in het Bergéstadion. Niet abonnees betalen 5 euro.  Reserveren voor de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal op zondag 30 augustus kan hier!

25/08/2020

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede nationaler RC Hades met 0-1. De Suikerploeg creëerde heel wat kansen in de eerste helft, maar  moest wachten op een own-goal na hoekschop van Matterne vroeg in de tweede helft om dat overwicht te verzilveren. In het slot kwam ook de thuisploeg wat meer opzetten, maar gescoord werd er niet meer.

20/08/2020

Ontdek onze partnerbrochure